Thriller i Amsterdam

Innbytterne Martial og Memphis med hver sin målgivende da Nederland hadde besøk av Frankrike.

Det ble en målrik affære da Oranje og Les Bleus møttes til vennskapskamp på Amsterdam ArenA fredag kveld.
Innledningsvis fikk vi se et fransk lag som skaffet seg to raske mål, først ved Antoine Griezmann etter 6 minutter, og deretter ved Olivier Giroud bare syv minutter senere. Frankrike dominerte så stort at det så ut til å ville bli ren plankekjøring.

Hyllest til Cruyff

I det 14. minutt, altså like etter 2-0-målet, ble det et kort opphold i kampen, til minne om den nederlandske legenden, nummer 14 Johan Cruyff, som gikk bort torsdag, 68 år gammel.

jc

Kaptein Blind

Daley Blind, kampens eneste United-innslag fra start, overtok kapteinsbindet da Wesley Sneijder måtte ut med skade ti minutter før hvilen, men selv ikke han klarte å hindre franskmennene i å gå til pause med en velfortjent 2-0-ledelse. For å si som sant er, hadde han store problemer med Frankrikes raske angripere. Der og da virket løpet rett og slett kjørt for vertene.

Memphis presenterer seg

Begge lag gjorde endringer i pausen, og da dommeren blåste igang 2. omgang befant det seg plutselig tre United-spillere på banen. I tillegg til kaptein Blind, var Memphis Depay blitt sendt utpå for Nederland, mens Anthony Martial hadde entret gressmatten for Frankrike.

Og det skulle ikke ta mange sekundene før nevnte Memphis gjorde seg gjeldende. Fra venstrekanten  skrudde han et presist frispark inn i feltet, hvor Luuk de Jong – med god hjelp av en kraftig dytt fra selvutnevnt bulldoser, Arsenals Laurent Koscielny, brystet ballen forbi den franske keeperen. Etter å ha studert videoklippet under her, er vi forresten tilbøyelig til å gi Koscielny æren for assisten. Sorry, Memphis!

Frankrike nærmest ny scoring

Deretter slapp Nederland heldig unna et stangskudd fra West Hams Dimitry Payet, før de selv, anført av Memphis, var nære på å utlikne ved De Jong.
Likevel virket gjestene nærmere 3-1 enn vertene 2-2. Martial, Payet og ex-Red Paul Pogba var stadig vekk på farten og skapte problemer, og siden minuttene tikket mot full tid, så oppgjøret ut til å ville ende med fransk 2-1-seier.

To kjappe

Men så scoret isteden Nederland! Idet det gjensto fire minutter av ordinær tid, fant innbytter Ibrahim Affelay nettmaskene, denne gang etter en kjapp cornervariant av Memphis, og vertene så ut til å ha sikret seg uavgjort.
Det ville imidlertid ikke Frankrike ha noe av. To minutter senere, og etter strålende spill, ble PSGs Blaise Matuidi sendt inn i feltet av Martial, og avslutningen kunne keeper Cillessen gjøre lite med.

Dermed ble det likevel fransk seier; ikke med 2-1, men med 3-2 – og det er jo mye morsommere.