– Tenker ikke på annet enn det som skjer i finalen

Pau Torres vil ikke snakke om United-ryktene før onsdagens Europa League-finale – der nettopp United er motstander.

Onsdag blir unektelig en spesiell dag for Villarreal. Laget fra den lille byen med samme navn, som for øvrig ligger ved Spanias østkyst, har aldri tidligere vært i noen cupfinale, verken nasjonalt eller kontinentalt.

Nå er det mektige Manchester United som venter i polske Gdansk.

Det kan nok vise seg å bli en spesiell dag for midtstopper Pau Torres. 24-åringen er ryktet til flere europeiske storklubber, blant dem nettopp United. Det tenker ikke den Villarreal-fødte forsvareren særlig over dagen før kamp.

Vel, som du forstår, når det er én dag før den viktigste kampen i hele mitt liv, kommer jeg ikke til å tenke på noe annet enn det som kommer til å skje i morgen, sier Torres under tirsdagens pressekonferanse, ifølge The Independent.

Lover et klart Villarreal

Torres sier at finaleplassen viser hvilket godt arbeid han og lagkameratene har lagt ned. Det er han ikke villig til å ødelegge med å ha tankene andre steder før sesongens siste kamp.

Jeg har kontrakten min med Villarreal, som kommer fra min hjemby, så jeg tar det helt med ro.

Når det er hans potensielt fremtidige lagkamerater som er motstander onsdag kveld, erkjenner Torres at det ikke blir noen lett oppgave. Likevel sier midtstopperen at han og resten av forsvarsrekka er klare.

Når du er i en finale, møter du de beste spissene og de beste motstanderne. Vi kommer til å ta det med ro og forberede oss godt, sier Torres, som forklarer at han og forsvarskollegene har sett mye av United på video:

– Vi vet hva styrkene deres er, og derifra tar vi det som enhver annen kamp. 

Emery (1)
SAMLET TROPPENE: Unai Emery samlet Villarreal-spillerne i en sirkel under tirsdagens trening.

Før møtet med spillere som Edinson Cavani, Marcus Rashford og Bruno Fernandes, påpeker Torres at han har god erfaring med å møte gode angrepsspillere, blant annet gjennom å møte det tyske landslaget med Spania, Arsenal i europaligaens semifinale og lagkamerat Gerard Moreno på trening.

Torres lover at han er klar for hva enn United kommer med.

Hele laget er klart til å møte United i morgen.

Emery: Sitter ikke med hevntanker

Det er nok også trener Unai Emery. Spanjolen har vunnet europaligaen tre ganger tidligere, en bragd som stammer fra hans tid i Sevilla, da han vant konkurransen i tre sesonger på rekke og rad.

Nå har han oddsene imot før sin femte finale i konkurransen. Det virker ikke å plage den sympatiske baskeren.

– Man er bare favoritt før kampen, er det ikke slik? sier den tidligere PSG- og Arsenal-treneren.

– Så når du spiller 90 minutter, har du noen situasjoner som går din vei offensivt og defensivt. Stemningen du skaper innad i laget betyr mye.

Ånei
TRIVES MED Å VÆRE UNDERDOG: Unai Emery er klar før sitt syvende møte med United.

– Selvfølgelig kan United være favoritter. De er veldig gode og hvis de spiller opp mot sitt beste, kan de slå hvem som helst. Men vi kommer til å prøve å finne en måte å svare dette storlaget.

Det har han klart ved én tidligere anledning, da hans Arsenal påførte Ole Gunnar Solskjær hans første tap i Premier League som United-manager våren 2019. Senere samme år fikk Emery sparken på The Emirates, etter et Englands-opphold der han opplevde å bli kritisert og tidvis latterliggjort.

Likevel sier Emery at han ikke sitter med noen hevntanker når han nå har muligheten til å slå tilbake mot et av engelsk fotballs beste lag.

– Nei, ikke i det hele tatt. Ikke i det hele tatt, sier Emery.

– Jeg har lyst til å nyte dette. Dette handler ikke om hevn mot noe engelsk lag eller engelskmenn generelt.