Temperatur på Sky: – Dette er ikke tidspunktet for å avbryte meg

Gary Neville var selv til stede på Old Trafford og uttrykte sin støtte til United-fansen som demonstrerte mot klubbens eiere.

Det ble anspent på Sky Sports da Neville fikk ordet av programleder Dave Jones etter at støvet hadde lagt seg på Old Trafford.

– Jeg mener alle fotballfans bør stille seg bak det United-fansen har gjort i dag. Det som skjedde for to uker siden truet engelsk fotball, begynte Neville, før han ble avbrutt av programlederen.

– Hva er det du sier nå, Gary? At alle supportere skal forsøke å avlyse kamper?

– Dave, la meg snakke ferdig. Dette er ikke tidspunktet for å avbryte, svarte Neville, tydelig frustrert.

– De forsøkte å ødelegge hele fotballen i europeisk fotball som vi kjenner det. Det er utilgivelig. For to uker siden forsøkte Glazer å ødelegge alle landets lokalsamfunn som bryr seg om fotball. Det er grunnen til at de er farlige.

fansak
PÅ BANEN: United-fans tok seg inn på Old Trafford før avspark mot Liverpool.

– United har vært grådige

Søndagens demonstrasjon før kampen mot Liverpool kom ut av kontroll da United-fansen tok seg inn på Old Trafford. Tusenvis av mennesker var samlet utenfor stadion for å vise sin misnøye med Glazer.

– I dag er det sinne vi ser. I morgen håper jeg det skifter til mobilisering for reform, regulering og mer makt til supporterne i fotballen.

– Kanskje er jeg naiv, men Manchester United og Liverpool burde opptrådt som bestefedrene til engelsk fotball. De burde vist sympati og spredt ressursene sine til fotballfamilien og vært rettferdige.

– Men de har vært grådige. De forsøkte å stikke av med alle pengene selv, og overlate resten av familien til seg selv. En unnskyldning er ikke godt nok.

– Joel Glazer sa at han ønsket å bygge opp tilliten til fansen igjen, men han har aldri hatt deres tillit. Han har aldri kommunisert med dem. Han har aldri sagt et ord. Fansen har demonstrert fredelig, og det har de all rett til.

– Du kan ikke tvinge noen til å selge en fotballklubb, og Glazer-familien har vist tidligere at de er sta og bestemte, sa Neville.

– Men nå er tiden kommet. De vil tjene en formue hvis de legger ut klubben for salg.

Neville gikk også hardt ut mot Glazers ledelse av Manchester United og repeterte enkelte poeng han har presentert tidligere:

At Old Trafford er i dårlig forfatning, at laget ikke har vært i nærheten av å vinne Premier League siden 2013, at de skulle vært i sluttspillet i Champions League hver eneste sesong, at treningsfeltet er for dårlig, og at området rundt stadion burde vært utviklet.

gnevsky190421
EKSPERT: Gary Neville for Sky Sports.

Keane: – Gått for langt

Roy Keane uttalte seg også om scenene på Old Trafford.

– Jeg har sympati med fansen. 100 prosent. Det har gått for langt for dem, sa Keane, ifølge Telegraph.

– Det var fredelig. Det ble kastet en flaske eller to, og det var et par bluss. Men de har fått nok, og nok er nok. United har noen av verdens beste supportere, og i dag har vi fått se at de vil kjempe mot dette eierskapet til siste slutt.