GettyImages-1434503258

Shoretire utlignet på overtid – endte med tap etter straffer

United så ut til å gå mot sitt første tap etter full tid i EFL Trophy, men det var før Shola Shoretire for andre kamp på rad for U21-laget dukket opp og scoret på overtid. Han sikret med det straffekonk som United senere trakk det korteste strået i og tapte.

Manchester Uniteds U21-lag var allerede videre i EFL Trophy etter full pott på de to kampene mot Carlisle og Barrow og sånn sett var kampen mot Fleetwood ikke mer enn en gjennomkjøring.

Travis Binnions mannskap gikk til pause med ledelse etter en frekk Panenka-straffe fra Charlie McNeill, men fikk det tyngre utover i den andre omgangen.

To raske scoringer fra Fleetwood gjorde at det så vanskelig ut for U21-gutta å få med seg noe fra kveldens kamp, men det var altså før Shoretire utliknet på overtid og sikret straffesparkkonkurranse.

Nervøs start

Fleetwood startet kampen på Highbury Stadium best og skapte noen brukbare muligheter de første ti minuttene av kampen. United brukte litt tid på å spille seg ordentlig varme og inn i kampen, men utover i omgangen viste den neste generasjonen United-spillere seg som det klart beste laget.

Shola Shoretire og Kobbie Mainoo styrte showet på Uniteds midtbane i den første omgangen. Shoretire med kjappe kombinasjoner, finter og gode pasningsvalg og Mainoo med sin enorme fysiske tilstedeværelse som skapte trøbbel for mye mer rutinerte motstandere på midtbanen. 17-åringen viste også stor ro med ball i beina og turte å dra av motspillere fremover i banen.

Kobbie Mainoo Fleet
GOD KAMP PÅ MIDTEN: Kobbie Mainoo viste frem sine ferdigheter og gjorde en god kamp på midtbanen.

McNeill med tre mål på tre kamper

Selv om United ikke skapte veldig mye i den første omgangen må det sies at det de skapte til gjengjeld var gode muligheter.

Etter 22 minutter spilte Shola Shoretire en strålende ball gjennom til Omari Forson som hadde en Fleetwood-forsvarer halsende etter seg og ble tatt inne i boksen. Dommer pekte på straffemerket og fra elleve meter gikk Charlie McNeill for en Panenka-straffe som satte keeper ut av spill og scoret sitt tredje mål på tre kamper i EFL Trophy.

=?UTF-8?Q?Fleetwood_v_Manchester_Unit?= =?UTF-8?Q?ed_U21-_Papa_John=C3=82=C2=B4s_Trophy?=
SILKEMYK STRAFFE: Charlie McNeill valgte å kjøre en Panenka-straffe og ga United ledelsen.

To baklengs på fire minutter

United startet den andre omgangen veldig bra og virket å ha god kontroll på kampen. Omari Forson var svært nære en drømmescoring da han gikk fra egen halvdel og fikk avansere helt til utkanten av seksten før han satte ballen like utenfor.

Etter dette begynte Fleetwood sakte, men sikkert å få kampen inn i sitt spor mot et United-mannskap som virket å gå litt tom for krefter.

Fleetwoods manager og Celtic-legende Scott Brown satte innpå mer rutine i jakten på avansement i turneringen og fikk umiddelbar respons i form av scoring fra innbytter Carlos Mendes Gomes som fikk avslutte fra 20 meter og skjøt via Rhys Bennett og over Nathan Bishop.

Like etter lå ballen på ny i nettet bak Nathan Bishop, denne gangen etter at hjemmelagets spiss Joe Garner fikk stå helt alene på 14-15 meter og prikke ballen opp i vinkelen.

Fleetwood Away
BORTESEKSJONEN SANG FOR UNGGUTTA: En solid mengde United-supportere hadde tatt turen fra Manchester til Fleetwood for å vise sin støtte til U21-laget. Blant supporterne var United.no-journalist Håkon Aaberge. Foto: Håkon Aaberge.

Reddet straffekonk på overtid

Det så ut til at det skulle bli det første tapet i EFL Trophy, men det ville ikke Shola Shoretire ha noe av

To minutter på overtid ble han spilt gjennom av en nydelig pasning fra veteranen Tom Huddlestone. Unggutten brukte et par berøringer for å få kontroll over ballen før han utsøkt banket ballen i lengste hjørne og utliknet til 2-2 og sikret med det straffekonk.

Fleetwood som hadde presset på med det de hadde fremover etter å ha tatt ledelsen 2-1 måtte se at avansementet røk med 2-2-scoringen. League One-laget trengte nemlig å vinne med to mål grunnet Barrows seier over Carlisle tidligere tirsdag kveld.

UTLIKNET PÅ OVERTID: Shola Shoretire scoret på overtid for andre kamp på rad.

Tapte på straffekonk

Reglene i EFL Trophy sier at det skal være en vinner av kampen, også i gruppespillet. Det gjorde at det ble straffekonk etter Shoretires dramatiske utlikning.

Der var flere av United-spillerne sikre fra straffemerket, men Joe Hugill nettopp overtidshelten Shola Shoretire bommet fra elleve meter og unggutta måtte nøye seg med ett poeng fra kveldens kamp i stedet for to.

Med det tar United seg videre som gruppevinner og det med sju poeng på tre kamper mot lag fra tredje og fjerde nivå i det engelske ligasystemet.

Her kan du finne terminlistene for både U21-laget og U18-laget.

Fleetwood Town 2-2 Manchester United U21

Highbury Stadium, Fleetwood
EFL Trophy

MÅL: 0-1 Charlie McNeill (str. 21), 1-1 Carlos Mendes Gomes (63), 2-1 Joe Garner (67)

Manchester United: Nathan Bishop, Marc Jurado, Rhys Bennett, Björn Hardley (Teden Mengi 65), Sam Murray – Kobbie Mainoo, Charlie Savage (Toby Collyer 46), Omari Forson (Maxi Oyedele 87), Shola Shoretire, Isak Aarøen-Hansen (Tom Huddlestone 65) – Charlie McNeill (Joe Hugill 65)

Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Tyler Fredricson

1 min: Charlie McNeill sparker i gang kampen for United!

4 min: Corner på bakre fra Fleetwood. Sam Murray taper duellen og Nathan Bishop må i aksjon for første gang i kveldens kamp. Holder sikkert.

5 min: Ny sjanse for hjemmelaget. Langskudd fra skrått hold. Bishop slenger seg etter ballen, men mest for å kontrollere at den går godt utenfor mål.

15 min: Shola Shoretire på etterskudd og sparker ned en av hjemmelagets spillere på vei fremover. Slipper med tilsnakk fra kveldens dommer.

16 min: Godt slått frispark som United-gutta ikke klarer å få unna. Heading like over fra Fleetwoods Joe Garner.

17 min: Shoretire setter ballen i mål, men McNeill er avblåst for offside i situasjonen før.

20 min: Shoretire slår en lang ball mot Omari Forson som legges i bakken inne i feltet. Dommeren peker på straffemerket og United får straffe!

21 min: MÅL! Charlie McNeill er iskald og kjører en Panenka-straffe. Keeper går tidlig og spissen chipper ballen midt i mål.

33 min: Sjansefattig etter Uniteds scoring. U21-gutta har hatt mest ball og viser frem gode tekniske ferdigheter med ball mot mer rutinert motstand. Klarer å holde ballen i laget med kvikke føtter og gode bevegelser på midtbanen.

38 min: KJEMPESJANSE for Murray. United spiller seg til en strålende sjanse etter at de holder ballen i laget i mange trekk. Shoretire finner Murray som kommer villig frem fra sin venstreback-posisjon og får avsluttet inne i boks, men det står en Fleetwood-spiller på strek og rensker unna.

40 min: Ny mulighet for United. Forson venter og slipper perfekt til Jurado som kommer på overlapp ute til høyre. Backen skyter ballen inn i feltet, men McNeill mangler de berømte skostørrelsene for å skli inn sitt andre.

45 min: 1 minutt tilleggstid i første omgang

PAUSE

46 min: BYTTE. Charlie Savage blir erstattet av Toby Collyer.

46 min: Strålende redning av Nathan Bishop! Fleetwood går rett i angrep og får avsluttet fra 20 meter. Skuddet tar innom Hardley og gir ballen en ekkel bue. Keeperen får likevel en hånd på skuddet og vipper ballen over.

48 min: Forson nære drømmescoring! Kantspilleren gjør alt selv og tar med seg ballen fra egen halvdel, utfordrer backen og går inn i banen før han forsøker å bøye ballen i lengste hjørne, men skuddet går like utenfor.

60 min: Fleetwood har tatt over initiativet i kampen og United blir presset dypere i banen.

63 min: MÅL! Fleetwood utlikner til 1-1. Det har ligget litt i luften de siste minuttene. Carlos Mendes Gomes scorer etter en avslutning som går via Rhys Bennett og i en bue over Nathan Bishop.

65 min: BYTTER. Björn Hardley, Isak Aarøen-Hansen og målscorer Charlie McNeill blir erstattet av Teden Mengi, Tom Huddlestone og Joe Hugill

67 min: MÅL! Fleetwood har snudd det. Joe Garner får stå helt alene inne i feltet og spissen legger ballen helt oppe i krysset og Bishop har ikke sjans til å rekke opp. Skikkelig slag i trynet for Uniteds unggutter.

71 min: Tom Huddlestone lader børsa og fyrer fra 25 meter, men treffer en Fleetwood-spiller og går til corner.

73 min: God mulighet for United! Huddlestone svinger en corner på første stolpe. Shoretire kommer møtende og stusser mot lengste hjørne, men ballen sniker seg like utenfor.

80 min: Kommentator i kampen sier at Fleetwood må ha enda en scoring for å gå videre i turneringen. Hjemmelaget trykker på for å få kveldens tredje.

84 min: Store sjanser for Fleetwood. Det bombarderes mot Uniteds mål og Bishop gjør en kjempejobb i buret og gjør at stillingen forblir 2-1.

87 min: BYTTE. Omari Forson erstattes av Maxi Oyedele.

90+2 min: MÅL! Shola Shoretire utlikner og dette United-mannskapet nekter å la seg slå i denne turneringen!

FULL TID

STRAFFEKONK:

0-1: Marc Juardo er sikker fra ellevemeteren og setter straffen i mål.

1-1: Carl Johnston lurer Nathan Bishop og scorer på Fleetwoods første straffe

1-2: Kobbie Mainoo gjør ingen feil og setter sin straffe

2-2: Bishop er etter den, men klarer ikke hindre ballen i å gå i mål

2-3: Tom Huddlestone er sikker som banken og setter straffen.

3-3: Shaun Rooney setter straffen. Sender Bishop feil vei.

BOM: Innbytter Joe Hugill setter ballen i stolpen. Fordel Fleetwood.

4-3: Paddy Lane setter Fleetwoods fjerde straffe sikkert.

4-4: Teden Mengi redder United og holder liv i seiershåpet

BOM: Carlos Mendes Gomes kan avgjøre, men bommer. Nathan Bishop redder flott!

BOM: Shola Shoretire kan sette press på Fleetwood, men setter straffen i keeperhøyde. Keeper redder.

5-4: Cian Hayes avgjør for Fleetwood, som tar med seg to poeng. United må dermed nøye seg med ett.