Tallenes klare tale: Rashford er Manchesters gullgutt!

I lang tid har debatten gått om hvem som er det største talentet i Manchester av Marcus Rashford og Gabriel Jesus. United-talentet nyter definitivt størst tillit av de to.

Det viser tall united.no har hentet ut siden Gabriel Jesus debuterte for Manchester City i januar 2017 etter overgangen fra Palmeiras.

En av de store debattene som har rullet siden José Mourinho ble manager i Manchester United og Pep Guardiola i City er hvem som har gitt mest spilletid til sine talenter, og da spesielt med hensyn til gullguttene Rashford og Jesus.

Spesielt Mourinho har blitt kritisert for at han ikke gir ungguttene nok spilletid, noe som ble et tema da 20-åringen scoret i begge sine to siste landskamper for England.

– De som snakker om hvor mange minutter han spiller, jeg tror de er litt forvirret. Rashford er ikke Dominic Solanke, han er ikke Ruben Loftus-Cheek, eller Dominic Calvert-Lewin. Han er Marcus Rashford, en Manchester United-spiller, med et utrolig antall kamper og et utrolig antall minutter spilt på høyeste nivå, mot de beste spillerne, sa portugiseren i september.

Nå skal Rashford ut i nye landskamper, og regnestykket til united.no viser at Mourinho har tallene på sin side.

Spilt 87 prosent av kampene

Siden januar 2017 har nemlig Rashford spilt 880 minutter mer enn Jesus i alle turneringer, noe som tilsvarer i underkant av ti fullstendige kamper.

Han har også langt flere opptredener enn City-stjernen, som riktignok var skadet i en periode før VM, med 22 flere kamper.

Det er også interessant å se hvor stor prosentandel av lagets kamper de to spillerne har vært involvert i.

Faktisk har Rashford spilt hele 87 prosent av kampene til United i 2017 og 2018. Før karantenen etter utvisningen mot Burnley lå den på over 90 prosent.

Til sammenligning ligger Jesus 20 prosent bak.

Samtidig viser tallene med tydelighet at ingen av de to spisstalentene har for vane å spille 90 minutter.

Når vi ser på antall prosent spilt av lagets totale minutter, synker tallet til Rashford til 53 prosent, mens Jesus ligger på 45.

Uansett er det ingen tvil om at Marcus Rashford er det spisstalentet i de engelske toppklubbene som nyter størst tillit for tiden.

Jesus scorer oftest

Likevel er det verdt å merke seg at Rashford må se seg slått av Jesus med hensyn til scoringsstatistikken, noe flere kanskje vil mene er viktigere enn spilletid, også i ung alder.

Jesus har scoret sju mål mer enn Rashford, som scorer hvert 244. minutt, mens City-talentet ligger på scoring hvert 145. minutt.