Manchester United v West Ham United - Barclays Women's Super League

Tabelltopp, festfotball og 4-0 på Old Trafford

Hele 27.000 tilskuere møtte opp på Old Trafford for å se Uniteds kvinnelag mot West Ham lørdag kveld. Og snakk om å få valuta for pengene.

Marc Skinners elever imponerte stort, vartet opp med festfotball og ga seg ikke før det stod 4-0 på lystavlen.

Hjemmelaget var best nærmest fra start til slutt og  hadde flere gode sjanser – de fleste ved Alessia Russo – i åpningen uten å få hull på byllen.

United ville også ha straffe to ganger i den første omgangen, men fikk ikke gehør hos dommer. Reprisene viste imidlertid at det fort kunne blitt blåst ved begge anledninger, selv om det var vanskelig å si om den andre hendelsen var innenfor eller utenfor sekstenmeteren.

West Ham kom mer og mer med i kampen utover, men det var United som fremstod som det farligste laget. Flere gode muligheter til tross: Det stod 0-0 til pause.

United stanget og stanget i førsteomgang, men fikk en drømmestart etter hvilen. Alessia Russo rundlurte oppasseren sin og ble lagt i bakken etter 52 minutter og da var det ingen tvil og ingen protester: Straffespark til United.

Den omsatte kaptein Katie Zelem iskaldt i mål. Dermed var United fortjent foran.

Festfotball

Luften gikk tilsynelatende litt ut av West Ham-ballongen da United tok ledelsen, og vertene tok fullstendig over kontrollen i kampen etter scoringen. Og tolv minutter etter at United fikk hull på byllen, satt ballen i nettmaskene nok en gang.

United vant ballen høyt i banen før Ella Toone slo en aldeles utmerket ball i bakrom til innbytter Lucia Garcia. Hun var iskald alene med keeper og doblet Uniteds ledelse.

West Ham var aldri i nærheten av å slå tilbake på Old Trafford og på tampen scoret United både ett og to til.

Uniteds høye og aggressive press ga gjestene trøbbel kampen gjennom og United fikk godt betalt både på 3- og 4-0.

Først kunne Haley Ladd øke til 3-0 med et skudd fra sekstenmeteren, før United på overtid fastsatte sluttresultatet til hele 4-0 med Lucia Garcias andre scoring for kvelden.

Dermed tok United en imponerende og høyst fortjent seier på Old Trafford. Seieren gjør at United nå troner øverst på Premier League-tabellen ett poeng foran Chelsea.

London-laget har imidlertid to kamper til gode.

Slik var kampen:

Manchester United – West Ham 4-0

MÅL: 52. min: 1-0, Katie Zelem. 65. min: 2-0, Lucia Garcia. 84. min: 3-0, Haley Ladd. 90. min: Lucia Garcia.

Turnering: Premier League
Sted: Old Trafford
TV: V Sport 2 (Norge), TV3 Max (Danmark) og V Sport Premium (Sverige).

United: Mary Earps – Ona Batlle, Millie Turner (Aoife Mannion), Maya Le Tissier, Hannah Blundell – Haley Ladd, Katie Zelem – Nikita Parris (Lucia Garcia) , Ella Toone, Leah Galton (Martha Thomas) – Alessia Russo (Rachel Williams).

Ubenyttede innbyttere: Baggaley, Riviere, Cascarino, Bøe Risa, Leon.

1. Kampen på Old Trafford er i gang.

5. United har kommet best i gang på eget gress og satt gjestene fra London under et visst press.

8. For et angrep! Le Tissier slår en glimrende pasning til Batlle i bakrom. Hun finner Russo inne foran mål, men United-angriperen får ikke skikkelig dreisen på den. Vakkert spill og god mulighet for vertene.

13. Russo kommer stadig nærmere. Denne gangen blir hun hindret i siste liten fra god posisjon. United stadig det beste laget.

14. Ny nestensjanse for United. Nytt glimrende gjennomspill, men den siste leveransen blir litt for upresis til at det blir noe ut a vden.

16. Så er det gjestene som får en stor mulighet. Sisteskanse Earps blir liggende i store smerter etter en smell i foten og trenger behandling.

22. Earps er omsider oppe på beina igjen. Heldigvis kan hun fortsette.

26. West Ham vinner høyt og utfordrer på høyresiden, men Blundell rydder opp på mesterlig vis.

29. United vil ha straffe etter en dytt i ryggen, men dommer vinker spillet videre.

30. Ny United-sjanse! Rødtrøyene står etter og vinner ballen høyt. Til slutt havner et innlegg rett på pannebrasken til Galton, men den havner i fanget på keeper.

32. United fortsetter å presse på og kommer til den ene sjansen etter den andre. Kommer stadig nærmere.

34. Russo blir stemplet ved midtstreken og blir liggende.

37. Russo er tilbake på banen igjen etter å ha mottatt behandling.

39. Galton vil ha straffe, men får det ikke. Tråkkes på foten i det hun skal ta ned en nydelig langpasning, men dommer bare vinker spillet videre. Vanskelig å si om det var innenfor eller utenfor, men der er West Ham heldige som slipper unna.

45. Det legges til fem minutter i denne førsteomgangen.

45+3. West Ham har et lite overtak på tampen av denne omgangen.

45+5. Pause. Manchester United har totalt sett vært det beste laget, har skapt de største og de fleste sjansene og både burde og kunne ledet, men foreløpig vil det seg ikke. Dermed er vi like langt på Old Trafford når lagene går til pause.

46. 2. omgang er i gang.

50. Russo stiger høyest på en god Zelem-corner, men ballen lander på nettaket.

51. På det tredje skal det skje! Omsider får United straffen sin. Russo rundlurer oppasseren sin og blir lagt i bakken.

52. 1-0! Zelem er iskald fra ellevemetersmerket og sender United i føringen. Old Trafford til himmels.

54. United foretar et bytte. Lucia Garcia kommer inn for Nikita Parris.

55. Russo prøver seg fra kanten av sekstenmeteren, men skuddet går rett i fanget på West Hams burvokter.

60. United har fullstendig kontroll for øyeblikket.

65. United dobler ledelsen! United vinner ballen høyt i banen før Ella Toone slår en fantastisk pasning til innbytter Lucia Garcia. Hun er iskald alene med keeper og dobler ledelsen for United. Vakker scoring!

66. Martha Thomas kommer inn for Leah Galton. Dette var for øvrig Galtons 100. kamp som United-spiller.

70. West Ham på en sjelden visitt, men innlegget går over mål. Earps i United-buret har full kontroll.

78. Fint angrep av United. Russo triller gjennom til Thomas, som gir videre til Toone. Men skuddet går i blokka.

80. Dobbeltbytte for United. Russo, som har vært glimrende og hadde fortjent en scoring, går ut og erstattes med Rachel Williams. Millie Turner går ut for Aoife Mannion.

81. West Ham kommer på en sjelden visitt, men avleveringen blir for upresis og går helt inn til Earps.

84. 3-0! United øker til 3-0 – og nok en gang etter glimrende angrepsspill. De vinner ballen høyt i banen og kombinerer fint før Batlle finner Haley Ladd i boksen. Hun legger ballen til rette og setter kveldens tredje.

89. Earps slår et innlegg til corner. Godt keeperspill.

90. Earps fanger en heading etter en corner. Sikkerheten selv!

90. Det legges til fire minutter.

90+1. 4-0! United øker til hele 4-0. Lucia Garcia får en retur rett i fanget og setter inn sitt andre og Uniteds fjerde for kvelden.

90+4. Kampen er slutt. United imponerer stort og vinner hele 4-0.

FORHÅNDSSAK:

Mens herrespillerne er på landslagsoppdrag, spilles det fortsatt viktig klubbfotball i Manchester.

United-kvinnene tar nemlig imot West Ham på Old Trafford i det som kan bli en meget viktig runde i WSL (Women’s Super League) med tanke på toppkampen. Kampstart er klokken 18:30 og kampen vises på V Sport 2 (Norge), TV3 Max (Danmark) og V Sport Premium (Sverige).

Ligaleder Chelsea gjester tabelltreer Manchester City denne helga, og et uavgjort resultat må kunne regnes som ideelt for United som ligger på andre plass to poeng bak «The Blues» på tabelltoppen. Rødtrøyene har også en kamp mer spilt.

Hele tabellen:

IMG_6973

Hvem er tilgjengelig?

Både Lisa Naalsund og Maria Thorisdottir er forventet å gå glipp av oppgjøret på drømmenes teater da begge er ute med skade. Naalsund er ute i 6-8 uker med en strekkskade, mens Thorisdottir sin skade beskrives som kontaktskade. Dermed er eneste nordmann som er aktuell for kampen Vilde Bøe Risa som scoret i sin forrige opptreden for klubben.

En som kan få sin debut i den røde drakten er Jayde Riviere. Canadieren ble hentet i vintevinduet og har siden den gang jobbet med å komme tilbake fra skade.

Marc Skinner sa følgende om hva som kan forventes fra den canadiske backen.

– Hun er fryktløs med ballen, hun er bevegelig og forsvarer seg en mot en med aggresivitet. Hun er god både meg og uten ball, så det blir spennende å se utviklingen hennes. Det er en slik type spiller Manchester United vil ha. Jeg tror vi kommer til å få se mye gode ting fra Jayde.

Manchester United Women Training Session
JAYDE RIVIERE: Kan få sin United-debut på Old Trafford.

Form

United må nok regnes som favoritter både med tanke på tabellposisjon, men også med tanke på form. West Ham har ikke vunnet på de siste fem kampene sine og sist de trakk det lengste strået var i FA-cupen mot Wolves den 29. januar.

United på sin side har større grunn til å være fornøyd med egne prestasjoner, med kun ett tap som kom mot ligaleder Chelsea i forrige runde, på de siste 5 kampene i WSL vil nok Skinners mannskap fortsette å bygge videre på den gode formen på Old Trafford lørdag kveld.

skinner150123
MARC SKINNER: Ønsker nok flere grunner til å applaudere i løpet av de 90 minuttene på Old Trafford lørdag kveld.

Sist gang lagene møttes endte det i en komfortabel 2-0-seier til United. Dette vil være andre gang kvinnelaget spiller på Old Trafford denne sesongen. Første match på drømmenes teater endte med en overbevisende 5-0-seier over Aston Villa.