– Suksessen har aldri endret ham

Sir Alex Ferguson, Denis Law, Ryan Giggs og Wayne Rooney med hyllest til Sir Bobby Charlton som fyller 80.

Sir Bobby Charlton var en av direktørene i Manchester United som hentet en ung Aberdeen-manager til Old Trafford høsten 1986.

Det var en avgjørelse som endret Manchester United for alltid.

Les også: Bobby Charltons spillerprofil

Viktig støttespiller

Men de første årene var slett ikke noen dans på roser for Ferguson som slet med å overbevise fansen om at han var mannen som igjen kunne føre United til topps i engelsk og europeisk fotball.

Men i Bobby Charlton hadde Ferguson en alliert. Støtten Chalton ga til Ferguson har Uniteds legendariske manager aldri glemt.

TRIUMFEN I MOSKVA: 40 år etter at Manchester United, anført av Bobby Charlton, ble den første engelske klubben til å vinne serievinnercupen på Wembley, gikk United til topps i Champions League i Moskva. Her gratuleres Ferguson av Sir Bobby Charlton.

– Han var en svært viktig støttespiller i begynnelsen da resultatene ikke var så bra, forteller Ferguson til BBC-programmet «Sir Bobby Charlton at 80».

– Han er ekstremt nordnær og ydmyk. Han har aldri benyttet seg av sin status til å fremme seg selv. Suksess kan endre mennesker, men det har aldri endret Bobby Charlton, forklarer Ferguson.

– Wembley i 1968 betød alt

Ferguson sier Charlton har en helt spesiell plass i Manchester Uniteds historie.

– Uansett hvor du drar, sier du at du er fra Manchester vil folk garantert ha hørt om Sir Bobby Charlton. Jeg har sett klippet fra europacupfinalen i 1968 der han jubler med Sir Matt Busby og Bill Foulkes, de som overlevde München-katastrofen. Du kan se i ansiktene deres hva det betyr. Det var en spesielt øyeblikk, trolig det største, i livet hans, sier Ferguson.

SÅ FINALEN FRA SYKESENGEN: En kneoperert Denis Law ser lagkameratene vinne europacupfinalen i 1968 fra sykesengen. Han beskriver Sir Bobby Charlton som en av de beste spillerne verden noen gang har sett.

– Blant tidenes største

Denis Law var sammen med Sir Bobby Charlton og George Best en del av Uniteds «Holy Trinity», og trioen har sin egen statue utenfor Old Trafford.

Law beskriver simpelthen Charlton som en av tidenes største spillere. 

Bobby var rett og slett en av de aller beste spillerne verden har sett. Han hadde en fantastisk karriere, vant mange troféer og er dessuten en førsteklasses fyr. Å spille med Bobby, eller Sir Robert som jeg like å kalle ham, gjorde fotballen så mye enklere, forklarer Law.

Han mener Charltons navn hører hjemme blant de aller største 

– Banene i dag er perfekte som stuetepper. Hadde vi hatt slike baner i gamledager hadde ingen snakket om Messi eller Ronaldo. Det er naturligvis en spøk for de to er blant de beste spillerne gjennom alle tider, men Bobby tilhører også den kategorien, sier Law.

Overtok rekordene

Sir Bobby Charlton hadde i en årrekke rekorden både for antall klubbkamper og mål for United og landslagsmål for England. De rekordene tilhører nå henholdsvis Ryan Giggs og Wayne Rooney, som begge har den største respekt og en dyp beundring for United-legenden.

LEGENDE: Ryan Giggs overtok Sir Bobby Charlton sin rekord i antall kamper for United. Her sammen med Nicky Butt da han var midlertidig manager på tampen av 2013/14-sesongen.

– Da jeg hadde nådd 400-500 kamper for United var det flere som sa til meg at jeg kom til å slå Sir Bobby sin rekord. Jeg tenkte at det var umulig, helt sjansesløst. At jeg faktisk gjorde det var var en fantastisk følelse. Du kunne se hvor stor Sir Bobby var da han var med oss på treningsturer verden over. Mange fans stilte seg i lange køer for autografen hans. Han er en fantastisk ambassadør for Manchester United og sammenfatter alt klubben står for, sier Giggs.

– Rekordene hans stod i så mange år og han var en strålende spiller. Å kunne overta målrekordene hans er noe jeg er ekstremt stolt over, legger Wayne Rooney til.

Les også: Bobby Charltons spillerprofil