Straffemål for Giggs og Cleverley

Men Chelseas Daniel Sturridge ble syndebukk da Storbritannia røk ut.

Storbritannia – Sør-Korea 5-6 e.s.s. SLUTT

Storbritannia ble slått ut av OL lørdag kveld, etter at Sør-Korea slo britene 6-5 etter straffekonkurranse.

Chelseas Daniel Sturridge bommet på britenes femte straffe, og da hjalp det ikke at Tom Cleverley og innbytter Ryan Giggs hadde scoret sikkert på sine forsøk tidligere i straffekonkurransen.

Sør-Korea tok ledelsen i kampen, men Arsenals Aaron Ramsey utliknet fra straffemerket. Like etter fikk han en ny sjanse fra 11-meteren til å sende britene foran, men keeper tok det forsøket. Tom Cleverley spilte fra start for britene, mens Ryan Giggs kom innpå fem minutter før slutt. Britene maktet imidlertid ikke å avgjøre selv med veteranen på banen, og da endte det med straffer.

Ramsey, Cleverley, Craig Dawson og Giggs scoret for britene, men etter at begge lag hadde scoret på sine første fire straffer bommet Chelseas Daniel Sturridge på den femte. Den missen ble avgjørende da koreanerne også scoret på sin femte straffe, og dermed er Rafael Uniteds eneste gjenværende spiller i OL-turneringen.

Les mer om Tom Cleverley: Han får garantert en stor sesong

Brasil – Honduras 3-2 SLUTT

Rafael spilte nok en gang for Brasil da de tok seg frem til semifinalen i OL. Denne seieren satt imidlertid litt lengre inn enn tidligere. Honduras tok ledelsen 1-0 tidlig, Brasil utliknet, men selv etter å ha fått et rødt kort etter en halvtimes spill, tok Honduras igjen ledelsen rett etter pause. Mål av Neymar (straffe) og Leando Damiao (hans andre i kampen) snudde for Rafael og lagkameratene, og et skuffet Honduras avsluttet til slutt kampen med ni mann etter nok en utvisning helt på tampen.

Brasil møter Sør-Korea i semifinalen, mens Japan skal opp mot Mexico i den andre semifinalen.