Rafael: – Umulig å finne en mer undervurdert spiller enn Park

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 24. mai:


Mkhitaryan mimrer tilbake

Det er jo litt trivelig at Mkhitaryan – som altså er Arsenal-eiendom fortsatt – bruker ordet «we» her.

Galton fyller år

Vi har hentet frem igjen vårt herlige Eric Cantona-intervju fra 2012, som dere kan lese her, og da er det på sin plass at vi også nevner at dette er 26-årsdagen til Leah Galton, som kanskje har vært United-kvinnenes aller beste spiller denne sesongen. Gratulerer med dagen, Leah!

På denne dag: Jubel i Solna

Vi har spilt tre tellende 24. mai-kamper i klubbhistorien, og snodig nok har to av dem vært borte mot Hull. I 2009 vant vi 1-0 med et svært svekket lag etter en scoring av Darron Gibson, og i 2015 ble det 0-0 etter Fellaini-utvisning.

Og apropos Hull: vi hadde hull i trofésamlingen vår frem til denne datoen i 2017, siden klubben aldri hadde vunnet Europa League/UEFA-cupen.

Marcus Rashford og Marouane Fellaini hadde scoret målene i semifinalene mot Celta som sendte oss til finalen på Friends Arena i Solna, og i Sverige var det Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan som scoret målene.

Hvis du har lyst til å mimre mer over triumfen, så finnes det flere måter å gjøre det på. En kan jo f.eks. lese Bjarte Valens spillerbørs etter finalen (der Smalling og Pogba fikk best karakter), eller nesten like bra: en kan se faktiske høydepunkter fra finalen! I denne videoen kan en se høydepunkter fra hele Uniteds Europa League-sesong i 2016/17. Om du bare er interessert i finalehøydepunktene, så kommer de etter 39 minutter av videoen.

JUBEL: Wayne Rooney løfter troféet etter det som ble hans siste United-kamp. Antonio Valencia var Uniteds kaptein under kampen.
– Umulig

United postet lørdag en video som hyllet Ji-sung Park, med følgeteksten «nevn en mer undervurdert spiller enn Ji-sung Park. Vi vil vente/vi venter.», og Rafael da Silva kopierte tweeten, og skrev enkelt og greit «umulig».

Han har kanskje et poeng.

Lørdag 23. mai:


Solskjærs stall i innspurten av sesongen

Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News har skrevet en sak om at United har tatt ut en foreløpig tropp på 29 mann som skal jobbe mot en eventuell oppstart av sesongen igjen – med mulige spørsmålstegn rundt Odion Ighalo og Angel Gomes.

Det vil sannsynligvis være behov for de fleste (med unntak av Nathan Bishop, og kanskje Lee Grant) siden det blir mange fotballkamper på så kort tid som det er gjennomførbart å gjøre det.

Dette er spillerne som nå jobber mot å være klar igjen til oppstarten, ifølge lokalavisa:

David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant, Nathan Bishop,Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Timothy Fosu-Mensah, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Phil Jones, Luke Shaw, Brandon Williams, Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay, Fred, Bruno Fernandes, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Juan Mata, Angel Gomes, Tahith Chong, Daniel James, Odion Ighalo, Mason Greenwood, Anthony Martial, Marcus Rashford.

Fredag 22. mai:


Williams kjøpte Mercedes til faren

– Tøyser du, eller, spør den lett sjokkerte faren ved overrekkelsen.

Bommet stygt da Stam ble presentert

United-legende Jaap Stam ble torsdag presentert som ny trener i FC Cincinnatti, men det var bare et problem. Da de offentliggjorde ansettelsen gjorde de det med et bilde av Tinus van Teunenbroek, ungdomstrener i Ajax.

Vel, som Grant Wahl skriver, nå vet i alle fall alle at Jaap Stam har dratt til den amerikanske klubben i delstaten Ohio.

Torsdag 21. mai:


Pogba og Fernandes ankom Carrington omtrent samtidig

Onsdag startet United opp igjen med fellestreninger i små grupper, og torsdag fortsatte dette.

Samuel Luckhurst fra lokalavisa meldte at Paul Pogba og Bruno Fernandes kom til Carrington på rundt samme tid – og kanskje betyr det at de to skal trene sammen? Det kan jo være praktisk om de får bygd opp en god relasjon på midtbanen.

Her er en treningsvideo klubben har lagt ut: 

Finaler i fleng på denne datoen

United har spilt en rekke finaler på denne datoen (21. mai) – de fleste av dem med et hyggelig utfall.

  • FA-cupfinalen i 1977 mot Liverpool, da vi med 2-1-seieren hindret Liverpool i å ta trippelen. Målene ble scoret av Stuart Pearson og Jimmy Greenhoff (Lou Macari fortjener også å nevnes i forbindelse med seiersmålet!).
  • Den første FA-cupfinalekampen mot Brighton i 1983. Frank Stapleton og Ray Wilkins scoret Uniteds to mål, men Brighton scoret også to, og dermed ble det omkamp (den vant United komfortabelt 4-0 etter scoringer av Bryan Robson x2, Norman Whiteside og Arnold Mühren).
  • FA-cupfinalen i 2005 mot Arsenal ble spilt på denne datoen, og er den ene nedturen vi har hatt på denne datoen. United dominerte stort, men klarte ikke å score, og Arsenal vant straffekonkurransen.
  • Champions League-finalen i 2008 ble spilt den 21. mai. For en kveld! Cristiano Ronaldo og Frank Lampard scoret hvert sitt mål i vanlig spill, før det ble straffesparkkonkurranse. Der bommet Ronaldo for United, og John Terry og Nicolas Anelka for Chelsea, og dermed vant United. Carlos Tevez, Michael Carrick, Owen Hargreaves, Nani, Anderson og Ryan Giggs scoret på Uniteds straffespark.
  • Foreløpig siste finale på denne datoen ble spilt mot Crystal Palace i 2016. Endelig ble FA-cuptroféet vårt igjen! Palace tok ledelsen ved Jason Puncheon, men Juan Mata reddet ekstraomganger for United etter bra forarbeid av Wayne Rooney og Marouane Fellaini. United fikk Chris Smalling utvist, men i andre ekstraomgang avgjorde Jesse Lingard for United.

En detalj mange sikkert husker fra sistnevnte kamp, er Alan Pardews dans etter at Palace tok ledelsen. Pardews ikke ubetydelige ego gjør at det er mange som ikke unner ham noe særlig suksess, og journalist (og United-fan) Daniel Harris la i dag ut en gif av Pardews feiring, men en spøkefull kommentar om at United gjorde fotballen en enorm tjeneste.

Her er høydepunktene fra FA-cupfinalen i 2016: 

Onsdag 20. mai:


– Max Taylor skrev under

Husker dere Max Taylor, unggutten som slet med kreft, men så har kommet tilbake igjen og også satt på benken da et ungt United-lag møtte Astana borte i Europa League i november? Vel, nå skal 20-åringen ha skrevet under på en ny ettårskontrakt med United. Det melder pålitelige Simon Peach i Press Association.

Tirsdag 19. mai:


United tilbyr refusjon eller rabatt på sesongkort

I mars bestemte Manchester United at supportere med billetter til de gjenværende kampene på Old Trafford ville få refundert billettene dersom det ikke ble mulig å gjennomføre kamper med fans på stadion.

Nå har United effektuert planen og tilbyr fansen pengene tilbake for billettene, mens sesongkortinnehaverne, som ønsker å fornye sine adgangstegn for neste sesong, kan velge mellom å få beløpet utbetalt eller få en rabatt tilsvarende antall kamper som gjenstod dene sesongen overført til sesongen 2020/21.

CAS setter av tre dager til City-anke

The Court of Arbitration for Sport (CAS) har satt av tre dager til høringen av Manchester Citys ankesak i begynnelsen av juni.

8, 9 og 10. juni vil City og UEFA prosedere sine saker for CAS, men det er usikkert når en endelig dom vil foreligge.

I vinter ble Manchester Uniteds erkerivaler utestengt fra Champions League i to sesonger og ble samtidig dømt til å betale en bot på 25 millioner pund. 

Saken kan få stor betydning for Manchester United som akkurat nå ligger på 5. plass på Premier League-tabellen, en plass som vil gi Champions League-fotball om utestengelsen opprettholdes.

Ikke akkurat en lykkedato

19. mai er ikke akkurat en dato United har hatt mye hell med. Vi har spilt seks kamper på denne datoen, og ingen av dem har endt med seier (0-3-3).

De tre siste kampene på denne datoen: 5-5-kampen mot West Bromwich i Fergusons siste kamp (2013), flankert av to 0-1-tap mot Chelsea i FA-cupfinaler (2007 og 2018).

Det eneste som redder datoen for Uniteds del er vel at Diego Forlán har bursdag. Gratulerer med 41-årsdagen, Diego!

Neville mener at Irwin var en bedre høyreback enn ham

Gary Neville er ikke redd for å innrømme at han ikke var verdens beste fotballspiller – selv om han er en av de beste og viktigste forsvarsspillerne vi har hatt.

Da en Twitter-bruker lurte på hvorfor så mange tok ut Neville på sine beste ellevere fra Premier League-æraen, og skrev at det må da vel være bedre høyrebacker enn ham, så svarte Neville godt for seg ved å påpeke at han ikke engang var den beste høyrebacken på United selv om han spilte der.

– Det var en bedre høyreback på samme lag! Denis Irwin!

Irwin spilte som kjent mest som venstreback for United, men var meget god på høyrebacken også, og spilte kamper der for både United og Irland.

Mandag 18. mai:


35 år siden Whiteside avgjorde FA-cupfinalen

18. mai 1985: United møtte ligamester Everton i FA-cupfinalen på Wembley. Det så en stund stygt ut etter at United-stopper Kevin Moran ble utvist, men så slo Norman Whiteside til.

Han skrudde ballen inn i hjørnet, og Uniteds ti mann klarte å beseire favoritten.

Se vinnermålet:

Den skotske sesongen er over – Pereira og Hearts rykket ned

Mens målet er å få i gang igjen Premier League-sesongen, så har de i Skottland gått for en helt annen tilnærming. Kanskje ikke så rart siden TV-inntektene der er ganske ubetydelige sammenlignet med i England, og dermed vil ikke det å fullføre sesongen være det mest fornuftige økonomisk.

Mandag kom bekreftelsen om at den skotske sesongen avsluttes, og Celtic er dermed seriemester for niende gang på rad.

En periode så Rangers ut til å kunne utfordre Celtic, men Steven Gerrards lag kollapset de siste ukene, med fem poengtap på ni kamper.

At sesongen avsluttes nå betyr også at Heart of Midlothian rykker ned, og det er garantert en nedtur for Joel Pereira. Han har vært på utlån til Edinburgh-klubben, og de har hatt en fryktelig sesong – og portugiseren har fått skylda for flere av poengtapene, og vil nok huskes som en av spillerne som i størst grad hadde skylden for at klubben havnet i denne situasjonen.

Nobby Stiles fyller år

Du blir ikke mye større enn Nobby Stiles – selv om han er under 170 centimeter.

Stiles, en av heltene fra VM-laget i 1966, og to år senere en viktig brikke i United-laget som vant Serievinnervupen, blir i dag 78 år.

Stiles kom på 21. plass i vår kåring av tidenes største United-spillere. Les hva vi skrev om ham her.