Sixpack? Eightpack? Tenpack?

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 17. mai


Coronakrisen ser ikke ut til å ha ødelagt McTominays fysikk

Sixpack? Eightpack? Tenpack?

Andreas Pereira benyttet muligheten til først å svare «McTerminator», før han la til: «Nå kan du puste ut».

View this post on Instagram

Big week complete ⚽️

A post shared by SM ❤️🌍⚽️ (@scottmctominay) on

Lørdag 16. mai


Park om Moskva-nedtur og Moskva-feiring

Ji-sung Park har i en tekst på ManUtd.com fortalt om det litt snodige United-vennskapet med Patrice Evra, og i en periode Carlos Tevez, hvor de fant sammen til tross for språkutfordringer og ganske ulike personligheter.

Der forteller han også om den store nedturen det var at han ikke kom seg med i Uniteds 18-mannstropp i Moskva.

– I Moskva hadde jeg et av mine tristeste øyeblikk da jeg fant ut at jeg ikke var i troppen til Champions League-finalen mot Moskva. Alle var greie, men jeg husker spesielt Patrice og Carlos støttet meg. Jeg var selvsagt trist, men da de klemte meg, så kunne jeg lese på ansiktsuttrykket deres hvor skuffet de var på mine vegne, og hvor triste de følte seg. De ønsket å dele den store anledningen med meg, vennen deres, så jeg følte meg veldig verdsatt av oppførselen og ansiktsuttrykkene de hadde.

– Festen etterpå kunne jeg delvis kose meg med, og delvis ikke, det var en merkelig følelse. Jeg kunne forstå i hodet mitt at vi var mestere, men jeg kunne ikke føle det skikkelig i hjertet mitt, så det var blandede følelser, men jeg var veldig glad for at vi hadde lyktes, og vant Champions League slik som vi ønsket å gjøre. 

Torsdag 14. mai


McTominay: – Konkurransen er bra for meg

Det var en periode i vinter hvor United knapt hadde skadefrie midtbanespillere som kunne brukes, og Fred og Matic måtte spille hver kamp. Pogba, McTominay og Garner var skadet, mens Bruno Fernandes fortsatt spilte i Sporting.

Nå er det en helt annen konkurranse på midtbane, og uten en diamantløsning vil det ikke være plass til Fernandes, Pogba, McTominay og Fred på banen samtidig, og Matic hevet jo seg også i 2020.

– Nemanja og Fred spilte veldig, veldig godt, og den konkurransen er naturligvis bra for meg, sa Scott McTominay i en videosamtale med Daniel James (her gjengitt av lokalavisa).

– Det er det du trenger i fotballen. Du trenger den konkurransen som presser alle fremover, og det er det som skaper et suksessfullt lag også. Så jeg føler det er den veien stallen går for tiden, når alle kommer tilbake, når vi er i gang igjen kommer det til å bli spennende.

Onsdag 13. mai


Rashford er tilbake på Carrington

Det nærmer seg at spillerne kan returnere til fellestreninger på Carrington (mandag 18. mai er den sannsynlige datoen for at en kan gjøre det igjen), riktig nok med en del regler som en slapp å forholde seg til i en coronavirusfri hverdag, men Marcus Rashford har allerede vært en del på Carrington, skriver Manchester Evening News.

Rashford skal ha vært der to ganger i uka de siste to ukene, blant annet onsdag morgen, og ifølge avisa skal han ha vært den eneste spilleren som under lockdown-perioden har fått tillatelse til å være der, i håp om å hjelpe hans rehabilitering fra ryggskaden med behandling. United-angriperen gjorde ikke noe utendørstrening i løpet av den timen han skal ha vært på Carrington på onsdag.

Marcus Rashford og de som har jobbet med ham skal ha fulgt alle regler og protokoller for sosial distansering.

Casey Stoney fyller år

United-manager Casey Stoney er 38 år i dag – vi gratulerer!

Tirsdag 12. mai


Pogba, Martial, Pereira og Lindelöf trente i park

Dette er bildet som United-fansen har ventet lenge på å se:
Paul Pogba trener for fullt igjen!

Franskmannen var en av fire United-spillere som trente for fullt i en offentlig park i Cheshire. Andreas Pereira, Anthony Martial og Victor Lindelöf trente også i den samme parken. United-spillerne hold avstand til hverandre og overholdt således de nye restriksjonene fra myndighetene som tillater at man kan trene i offentlige parker, så lenge man holder avstand til medlemmer av en annen husholdning.

Samtlige av United-spillerne benyttet eget treningstøy og ikke Uniteds, trolig for å vekke så lite oppmerksomhet som mulig.

Berbatov: – Jeg var som Baresi, Maldini og Beckenbauer i én spiller!

Innimellom under Sir Alex Ferguson føltes det som om hvem som helst kunne spille hvor som helst, og United ville uansett vinne.

Et eksempel på dette finner vi i 2-0-seieren i FA-cupen mot Arsenal i mars 2011, da United hadde god kontroll på Wengers lag selv om vi startet med en midtbane som bestod av Rafael, Darron Gibson, John O’Shea og Fabio.

Noen måneder senere, i september 2011, så spilte United mot Leeds, og vi vant 3-0 mot rivalen på Elland Road med følgende lag: Ben Amos – Antonio Valencia, Michael Carrick, Ezekiel Fryers, Fabio – Mame Biram Diouf (Danny Welbeck, 70.), Park Ji-Sung, Ryan Giggs (Paul Pogba, 46.), Federico Macheda (Larnell Cole, 77.) – Michael Owen, Dimitar Berbatov. 

Pogba, Fryers og Cole fikk sine A-lagsdebuter for United, mens Valencia spilte i en (den gang) uvant høyrebackposisjon – og det er jo en del som er litt pussig med det laget sånn generelt.

Og verre skulle det bli!

Mot slutten av kampen fikk nemlig Zeki Fryers en smell, og Ferguson bestemte seg for å sende Dimitar Berbatov ned som midtstopper.

United kontrollerte inn seieren med Berbatov og Carrick som midtstoppere, altså, en ydmykelse for et Leeds-lag som hadde ønsket å gjenta bedriften fra FA-cupen i januar 2010.

– Først av alt: det var ikke fem minutter, det var kanskje en halvtime! sa Berbatov (feilaktig!) da han ble spurt om det hele på en spørsmål/svar-seanse på Instagram, gjenfortalt her.

– Selvsagt husker jeg det, men det er mange folk som ikke husker hvilken kamp det var.

– Jeg var som Baresi, Maldini og Beckenbauer i én spiller!

Mandag 11. mai


En kjærlighetserklæring fra Gary Neville

Gary Neville har på en Instagram-livesending (her sitert av Metro) snakket varmt om Brandon Williams.

– Jeg elsker ham, jeg elsker alt jeg ser ham gjøre der ute på banen. Han gir alt, og du kan se at han elsker å spille for Manchester United.

– Han kommer til å gjøre alt for å vinne en fotballkamp, og han vil gjøre alt for å vinne ballen. Jeg elsker ham.

En lokal akademiback som gir alt for United? Kanskje Neville kjenner seg litt igjen i Williams.

På denne dag i 1996: Uniteds finaletriumf mot Liverpool

FA-cupfinalen i 1996 var ikke særlig minneverdig i seg selv, det var ingen stor fotballkamp, men kampen huskes for noen få ting:

  • Liverpool-spillerne som stilte i hvite dresser før kampen, noe Ferguson mente at løftet United-spillernes selvtillit.
  • Vinnermålet til Cantona mot slutten av kampen.
  • Den enorme stemningen på tribunen.

At det ikke var en spesielt minneverdig fotballkamp betyr uansett definitivt ikke at kampen ikke huskes tilbake på med glede, for det å slå Liverpool i en cupfinale er definitivt noe av det største en kan oppleve som United-spiller, eller som United-supporter for den saks skyld.

Eric Cantona sørget for det med sin herlige avslutning, på dagen ett år før han spilte sin 185. og siste kamp for klubben (2-0 mot West Ham, scoringer av Solskjær og Jordi Cruyff).

Se finalemålet mot Liverpool: