– 25 mål på Rashford? Det er ikke nå vi skal tenke på det…

United-manageren sier også at han kommer til å rullere på laget i de kommende kampene.

United gjennomførte en maktdemonstrasjon mot RB Leipzig onsdag kveld i Champions League. Ole Gunnar Solskjærs mannskap ga seg ikke før det sto hele 5-0 på lystavlen.

Da er det ikke rart av det var en smørblid United-manager som snakket med MUTV etter kampen og møtte opp pressekonferanse litt senere. På spørsmål om hvor tilfredstillende dette var, svarer nordmannen følgende:

– Du kan sette deg ned å slappe av når du leder 3-0, og bare nyte det, men du kan bare gjøre det når spillerne har lagt ned grunnarbeidet først. Vi traff perfekt med forberedelsene vi gjorde før kampen, og spillerne våre var veldig konsentrerte og gjorde jobben.

Mot Chelsea spilte United i en 4-2-3-1-formasjon, og mot PSG var det en 3-5-2-formasjon. I kveld spilte United med en diamant på midten og det virket som at det tok RB Leipzig litt på senga.

– Vi spilte på en annen måte i kveld, og det gjorde nok at vi fikk så mange muligheter som vi fikk. 

– Hjalp hverandre

– Vi jobbet veldig hardt forrige sesong med å få ting på plass (grunnspillet), og nå kan man se at ting begynner å ta form. Det viktigste er hvordan du jobber for lagkameratene dine og dekker rom. Gjør noen en feil så må du rette opp for ham, og i kveld hjalp alle guttene kompisene sine.

– Hver eneste spiller vet at vi i kveld har lagt ned en hard jobb og vist guts. Det er det som er nøkkelen. 

Spesielt de fire midtbanespillerne får skryt av nordmannen.

– Jobben Nemanja Matic, Paul Pogba, Donny van de Beek og Fred gjorde uten ballen var fantastisk. De jobbet sokkene av seg.

– Jeg er sikker på at Fred dekket hvert eneste gresstrå på banen. Det er utrolig hvordan den gutten kan restituere seg fra kamp til kamp.

Mason Greenwood scoret Uniteds første mål for kvelden. Solskjær sier at det er umulig å stoppe unggutten fremfor mål.

– Han er fantastisk foran mål. Det var en fin pasning fra Pogba, og et fint løp av Greenwood. Du kan ikke stoppe Mason når han er foran mål. 

SITT FØRSTE I CHAMPIONS LEAGUE: På sitt første skuddforsøk i den gjeve turneringen scoret Mason Greenwood mål.

– Vi forsvarte oss veldig bra og det er veldig viktig. Vi fortsatte med det samme presset i andreomgang (som i første), og da åpnet det seg opp. Til slutt vant vi med komfortable sifré i en veldig tøff kamp. 

Marcus Rashford ble kveldens store spiller ettersom han scoret hattrick. Solskjær forteller at både unggutten, Bruno Fernandes og Scott McTominay tok beskjeden om å starte på benken fint.

Skryter av innbytterne

– Jeg er veldig glad på Marcus sine vegne. Han ble hvilt i kveld siden han har spilt så mange kamper i det siste. Det samme med Bruno og Scott. Alle tok den beskjeden fint fordi vi er et lag.

– Rashford kom inn og viste at det ikke er noe problem, at han fikser det herfra.

– Paul Scholes sa i TV-studio at hvis Rashford fortsetter som dette foran mål så blir det 25 mål denne sesongen?

– Haha. Det er ikke nå man skal fokusere på hvor mange mål man skal score denne sesongen. Fokus må være den neste jobben. For Marcus er det torsdagens trening, han spilte jo bare 30 minutter. Nå handler det om ett steg av gangen, og hvis du tenker for langt frem så mister du bare fokus.

– Jeg vil vel imidlertid si at Marcus har vist at han kan holde fokus på det han driver med både på og utenfor banen, skryter Solskjær.

MATCHBALLEN: Marcus Rshford får meg Champions League-ballen hjem.

United står nå med seks av seks mulige poeng så langt i Champions League-gruppespillet. Nordmannen er selvsagt fornøyd med det, men ser nå fremover.

– Vi har startet veldig bra. Vi kom tilbake fra landslagspausen vel vitende om at denne måneden kom til å bli utfordrende.

– Marcus og Bruno hadde vel fem kamper på 14 dager, men man kan egentlig ikke spiller seks eller sju kamper på 14 dager. Nå kommer det tre tøffe kamper på rappen, først Arsenal og vi må rullere videre på laget.