levitt010622

– Wales’ bestemann mot Lewandowski & co

Onsdag kveld ble det spilt to A-landskamper som involverte United-spillere. Begge tapte, og det var spesielt synd for McTominay denne gangen.

I tillegg har også Alejandro Garnacho og Isak Hansen-Aarøen vært i aksjon for sine respektiv ungdomslandslag i dag – les om det, og se Garnachos mål, her.

Skottland 1–3 (0-1) Ukraina

Endelig skulle den utsatte playoff-kampen i VM-kvalifiseringen mellom Skottland og Ukraina spilles, med en plass i playoff-finalen mot Wales i potten for vinneren.

Det ble en nedtur for skottene, og en stor opptur for Ukraina, som kanskje rett og slett var i stand til å løpe noen ekstra meter på grunn av situasjonen i hjemlandet. Det endte 2-0 til bortelaget.

Scott McTominay spilte hele kampen, som vanlig som en av tre stoppere (bortsett fra at han ble flyttet oppover i banen da Skottland jakter mål mot slutten).

Scotland v Ukraine - FIFA World Cup Qualifier
TAPTE DUELLEN: Scott McTominay og Skottland.

I det 33. minutt tok Ukraina ledelsen etter en glimrende pasning i bakrom til Yarmolenko, som satte ballen i mål bak Craig Gordon på elegant vis.

Det var ikke McTominay som opphevet offsiden i den situasjonen, men han er nok mindre fornøyd med eget forsvarsspill i forbindelse med 0-2-målet, som kom etter noen minutter av andreomgangen.

Ukraina slo inn fra høyre, og Roman Yaremchuk kom seg fri fra McTominay inne i feltet, og før McTominay hadde kontroll igjen hadde den ukrainske spissen steget til værs høyt over vingback Aaron Hickey, og headet ballen inn i det lengste hjørnet. Slike markeringsfeil er kanskje argumentet mot å bruke en midtbanespiller i forsvar, selv om det skal sies at skottene har hatt en del hell med akkurat det tidligere.

Med litt over ti minutter igjen så reduserte Callum McGregor for Skottland etter et vedvarende trykk fra Steve Clarkes lag etter 0-2-scoringen (som blant annet inkluderte noen farlige innlegg fra McTominay), men selv om Skottland presset på mot slutten, så var det heller Ukraina som kontret inn sitt tredje mål.

Dermed ble det Ukraina som gikk videre til playoff-finalen om VM-billett mot Wales.

Alle tre midtstopperne – Scott McTominay, Grant Hanley og Liam Cooper – får karakteren 4 på spillerbørsen av både Daily Record og The Scotsman.

Polen 2–1 (0-0) Wales

Noen timer før Skottland-Ukraina spilte Wales kamp også. De var allerede klare for playoff-finalen etter å ha slått Østerrike i mars, så de var heller opptatt med første kamp i Nations League-gruppespillet.

Wales gikk opp i ledelsen borte mot Polen i det 52. minutt, og så en stund såpass komfortable ut at det så ut som om waliserne ville få en veldig god start på denne utgaven av Nations League.

Dessverre for Rob Pages lag så slo Polen tilbake på slutten, og to innbytterscoringer sørget for at det var hjemmelaget som vant.

Wales skal spille playoff om en VM-plass hjemme mot Ukraina på søndag, så denne kampen ble noe nedprioritert fra walisernes side.

Det gjorde at Dylan Levitt, som har hatt en god sesong på utlån til Dundee United, fikk muligheten. Han spilte hele kampen i en indreløperrolle på Wales’ midtbane.

Levitt slo en del av Wales’ dødballer (det førte ikke til mål, men det kunne gjort det), og han hadde også et skuddforsøk i førsteomgangen som ikke ga den polske keeperen så altfor store problemer.

På spillerbørsen til Wales Online får Levitt karakteren 7, og beskrives som Wales’ bestemann.

– Mistet mannen sin litt for enkelt da Zielinski hadde sin tidlige sjanse, men vokste seg inn i kampen på strålende vis. Ingen spiller hadde flere taklinger enn midtbanespilleren. Slo ballen frem til duoen på topp på briljant vis ved et par anledninger også.