Ryktesaker, uke 7

Manchester United og José Mourinho, det kommer til å vare.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 19. februar

11.40: The Mirror mener å vite at Mourinho ønsker seg Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain. Avisen mener at Chris Smalling kan være på vei andre veien, og at dette kan hjelpe på forhandlingene. En annen faktor skal være at Michael Carrick ikke bli noe yngre, og at Oxlade-Chamberlain har mange av de kvalitetene Mourinho ser etter.

Andre navn som nevnes er Chelseas Nemanja Matic og Willian, men det er lite sannsynlig at Conte ønsker å kvitte seg med to av sine beste spillere.

10.45: José Mourinho har ved flere anledninger uttalt seg i romantiske vendinger om Manchester United, og nå kan det se ut som dette er en romanse som går begge veier. Hvis vi skal tro Sunday World, så ønsker United nå å tilby portugiseren en ny 5-års kontrakt, noe som betyr at Mourinho blir værende til 2022.

«Five Mour Years»:

Lørdag 18. februar

12.00: Bør United hente tilbake Michael Keane? Det mener iallefall Rio Ferdinand. 

10.15: Vanligvis troverdige Telegraph melder at Wayne Rooney kan forsvinne, mot Mourinhos vilje, allerede denne måneden. United-kapteinen har ikke startet en Premier League-kamp siden desember, og skal angivelig ønske seg bort. Overgangsvinduet i Kina stenger ikke før 28. februar, og spissen har ifølge ryktene fra tidligere et tilbud på minst 32 millioner pund i året fra Beijing Guoan. I Kina, der penger ikke er noe problem, klubbene ønsker å skape interesse for ligaen, og Rooney er en stjerne, ses det å lande Rooney på som deres hittil største kupp.

Han har 18 månder igjen av kontrakten sin med United, og en overgang i sommer er fortsatt mest sannsynlig. Men dersom United «får et tilbud de ikke kan avslå» fra Kina, er det altså mulig at han drar på et tidspunkt United ikke kan hente en erstatter.

10.00: Manchester United er ikke alene om den angivelige interessen for Torino-spissen Andrea Belotti. Ifølge Mirror, som siterer TransferMarketWeb, er også Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Bayern Munchen og Roma interesserte. Nettstedets troverdighet er nok ikke den største, siden de i all hovedsak baserer seg på å oppsummere rykter de har sett, hørt og lest andre steder (forøvrig uten kildehenvisninger), men at flere er interessert i Belotti stemmer nok.

Timingen er ikke spesielt god, ettersom Torino selv har bekreftet offisielt at Belotti for et par måneder siden signerte ny kontrakt med en utkjøpsklausul (eller veiledende pris) på 100 millioner euro. Den gjelder kun utenlandske klubber, slik at blant annet byrival Juventus ikke kan benytte seg av den.

Fredag 17. februar

07.20: Atalantas Franck Kessie har imponert stort denne sesongen, og har blitt koblet både til United, Chelsea og Real Madrid. Nå skriver The Sun at Eric Bailly, som spiller sammen med Kessie på det ivorianske landslaget, har anbefalt 20-åringen overfor Jose Mourinho. United skal også ha speidet på Kessie under Afrika-mesterskapet. Midtbanespilleren har hjulpet Atalanta til en foreløpig 4. plass i Serie A denne sesongen.

07.10: Jose Mourinho er blitt så imponert over Marcus Rashford at han ser for seg unggutten som Uniteds neste spydspiss. Det skriver Mourinho-kjenner Duncan Castles i en sak på Yahoo. Manageren ønsker imidlertid at Zlatan fortsetter i United i ett år til, slik at Rashford får enda mer læring ut av ham. Mourinho ønsker også Antoine Griezmann, men det skal være for å ta Wayne Rooneys plass i troppen.

Torsdag 16. februar:

13.15: United ute etter Torino-spiss Andrea Belotti? Ifølge denne tweeten, som viser til italienske La Stampa, er de det. Ikke bare det, for 23-åringen står angivelig også øverst på José Mourinhos handleliste.
Belotti kom til Torino fra Palermo i 2015, og har fem landskamper for Italia. For Torino har han til nå denne sesongen scoret 19 mål på 24 kamper i liga og cup.


12.10:Manchester Evening News viser til italienske Tutto Mercado Web, som hevder at Manchester United har en intensjonsavtale om kjøp av Victor Lindelöf i det kommende sommervinduet.
Dette betyr imidlertid ikke at svensken nødvendigvis blir United-spiller, for ifølge kilden står både Roma og Paris Saint-Germain klare til å snappe ham opp.

07.50: FourFourTwo videreformidler i de tidlige morgentimer en sak fra Mediaset Premium om at Napoli-president Aurelio De Laurentiis drømmer om å få se Zlatan Ibrahimovic i klubbens farger.
United-stjernens fremskredne alder kan imidlertid sette en stopper for det; for, som De Laurentiis sier:
– Han har allerede nådd en viss alder, og spillere av hans kaliber ønsker å spille fast. Han ville nok ikke likt å sitte på benken her.
Men, hvis presidenten ikke skulle lykkes i å hente svensken som spiller, ønsker han å se ham i en fremtidig rolle som hovedtrener på Stadio San Paulo.

07.45: The Times’ Paul Hirst skriver at «det regnes med» at Manchester United vil diskutere en forlengelse av kontrakten med Michael Carrick etter Ligacupfinalen. Den skal som kjent spilles den 26. februar.
Carricks nåværende ettårskontrakt utløper til sommeren, men selv skal han ha et avslappet forhold til situasjonen. Likevel ønsker han å få avklart hvorvidt José Mourinho har ham med i sine planer for neste sesong eller ikke.

Onsdag 15. februar:

21.25: Hvis vi skal tro ESPN, så er Marcus Rashford alt annet enn ulykkelig på Old Trafford. Dette er stikk i strid med hva The Times meldte senest i går. ESPN på sin side siterer kilder «tett på klubben», som forteller at stortalentet i aller høyeste grad inngår i langtidsplanene til José Mourinho. Ti kamper fra start og ti innhopp så langt denne sesongen burde strengt tatt være en bekreftelse på akkurat det.

07.55: The Sun siterer «en United-kilde», som påstår at José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic vil sette seg ned sammen denne uken «for å finne ut hvor de står».
– José er veldig sikker på at han (Zlatan) blir her en sesong til, men interessen fra utlandet bekymrer ledelsen, sier han.

07.45: Med uttalelser til franske RMC Sport, gjengitt av The Mirror, heller United-linkede Antoine Griezmann kaldt vann i blodet på alle som måtte gå rundt og innbille seg at bare formaliteter gjenstår før han fullfører en overgang til Old Trafford.
Den franske stjerneangriperen innrømmer nemlig at han er skeptisk til tanken på å flytte til England, og antyder at faktorer som britiske medier og øyrikets lunefulle værguder kan få ham til å bli i La Liga.
– Jeg har mange betenkeligheter vedrørende privatlivet mitt, regnet, dårlig vær… Jeg trenger å føle lykke (også) utenfor (fotballen), sier den ettertraktede 25-åringen.

Tirsdag 14. februar:

13.45: Ifølge engelske, og vanligvis troverdige, The Times, er Marcus Rashford misfornøyd med mangelen på spilletid i United om dagen. Han skal være bekymret for egen fremtid under José Mourinho, og føler at han har tatt steg tilbake – og ikke forover – siden portugiserens inntreden.

Dersom han ønsker å forlate klubben vil han ifølge avisen ikke få det enkelt. United ønsker å beholde ham, og viste det ved å blankt avslå West Ham og Sevillas forsøk på å hente ham på lån i januar.

Hans nåværende kontrakt utløper i 2020, og til tross for at United har tilbydd ham en lønnsøkning til £50,000 i uka, har ikke han hatt noe hastverk med å signere en ny kontrakt. Samtalene med unggutten vil fortsette i sommer, ifølge The Times.

08.10: Ifølge engelske The Mirror ønsker Tottenham å hente Anthony Martial. Det skjer i kjølvannet av at både José Mourinho og Martial har avkreftet alle rykter om at franskmannen er på vei botr fra Old Trafford. Martial scoret mot Watford i helgen, og erklærte sin kjærlighet for klubben ved å slå seg på brystlogoen og forme et hjerte med hendene.

Mandag 13. februar:

09.45: Monacos høyreback Fabinho er i samtaler med både United, City og Arsenal, ifølge faren. Det melder Sky Sports-journalist. Barcelona skal også være interessert. 23 år gamle Fabinho har også fire A-landskamper for Brasil. Selv om Antonio Valencia har storspilt denne sesongen så fortsetter United altså å bli koblet ganske hardt mot to høyrebacker, Monacos Fabinho og Benficas Nelson Semedo. Fordelen med Fabinho er at han også kan gjøre en jobb sentralt på midtbanen, slik at han har gjort for Monaco i noen kamper denne sesongen.