– Gjør som Pogba

Rio Ferdinand vil ha Michael Keane tilbake til gamleklubben.

Burnley ble dømt nord og ned denne sesongen, men Lancashire-klubben har foreløpig overrasket alle med en bunnsolid 12. plass på Premier League-tabellen.

Senest ble de ett av totalt seks lag som har maktet å ta poeng mot Chelsea denne sesongen, da de spilte 1-1 mot Contes menn hjemme på Turf Moor.

Dette med tidligere United-junior Michael Keane som fast inventar på stopperplass, en spiller mange mener skal ha sin del av æren for Burnleys suksess denne sesongen sammen med «Ginger Mourinho» (Burnley-trener Sean Dyche).

Det mener iallefall Rio Ferdinand, som heller ser Keane dra tilbake til United enn å gå til eksempelvis Chelsea, en klubb han nylig sa det var «smigrende» å bli koblet til.

– United lot ham gå, hva enn som var grunnen, og han har fått spre sine vinger, blomstre, og bli den spilleren han er nå. Man ser på spillere som Pogba, som har forlatt klubben og nå har kommet tilbake som en stor stjerne. Michael Keane, han kan gjøre det han også, sier Ferdinand til BBC 5 Live (gjengitt hos FourFourTwo).

– Tatt store steg

Mens mange av de unge spillerne som har forlatt United de siste årene var ganske langt unna førstelaget, var både
Pogba og Michael Keane spillere som var i ferd med å bryte gjennom vannskorpa før de forlot klubben.

A-LAGSDEBUT: Grunnet skadekrise i midtforsvaret ga Louis van Gaal Michael Keane a-lagsdebuten mot Sunderland 24. august 2014. Kampen endte 1-1.

Han hadde nettopp fått førstelagsdebuten sin mot Sunderland da han dro på lån til Burnley helt på tampen av overgangsvinduet i 2014, en avtale som senere ble gjort permanent. Ferdinand mener United mistet en god spiller.

– Han er en type som stiller spørsmål og liker konstruktiv kritikk, noe som er en veldig fin egenskap å ha. Det å ha en mental tilstedeværelse, og se på detaljene i hvordan du spiller og prøve å forbedre deg, det er ikke noe alle har, sier han.

– Han prøver alltid å bli bedre, om det så er ernæring, fysisk trening eller å bli igjen etter trening for å forbedre spillet sitt. Han vil alltid lære og forstå mer, sier Ferdinand.

– Var nok vondt å dra

UNITED-MANN: Tross sin fortid i Leeds og West Ham er det Manchester United Rio Ferdinand følger tettest etter at han la skoene på hylla. Han har latt seg imponere av Michael Keane.

Ferdinand tror Keane, som er en lokal unggutt, hadde det vondt da han forlot United.

– Jeg tror det øyeblikket han fant ut at han skulle forlate United – en klubb alle spillere fra det området drømmer om å spille for- var veldig vondt for ham, sier den tidligere United-stopperen.

Keane har imponert såpass at han var i den innledende England-troppen til EM i fjor sommer. Siden 2014 har han spilt over 90 kamper for «The Clarets», og nettet seks mål, ikke verst for en stopper.

Så er spørsmålet om Mourinho ønsker seg ham, eller om han går for Lindelöf, som United angivelig har en avtale klar med. Mer om det i Lørdagens rykter.

Vil du se Keane tilbake i United-trøya? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!