Solskjær svarer på Klopp-kritikken

Jürgen Klopp beskyldte Solskjær for å spille defensiv fotball, og mener United slapp billig unna etter svake VAR-avgjørelser. Det er en tydelig Solskjær som svarer på kritikken fra Liverpools manager.

– United – de gikk kun ut på banen for å forsvare seg mot oss. Se da, når du har et United med så mye kvalitet som går ut som det? Fikk de ballen så handlet det kun om å sende James eller Rashford på løp, sa en meget frustrert Jürgen Klopp til TV 2 etter søndagens poengdeling på Old Trafford.

– Men jeg er ikke den som burde være frustrert av Uniteds stil. Jeg nevner kun fakta. Vi kom hit for to år siden også og i fjor, men de forsvarer seg kun. Men det er ok, det. Det er ikke kritikk. Det er fakta, sa Liverpool-manageren som karakteriserte Uniteds stil som en 5-3-2-formasjon.

– Alle bygger opp denne kampen som en gigantisk kamp, og ja, det er en stor, stor kamp, men så har vi et lag som bare forsvarer seg og ett lag som forsøker – som vi gjør.

– Slik de vant Champions League

Det tok ikke lang tid før Ole Gunnar Solskjær ble konfrontert med Klopps uttalelser på pressekonferansen etter kampen mot Liverpool.

– Vi satte opp laget for å angripe, skape sjanser og presse dem aggressivt. Jeg syns vi gjorde det, sa Solskjær etter å ha hørt Klopps frustrerte meldinger. 

ANGREP: Solskjær mener at Virgil van Dijk og Joel Matip ble satt på prøve på søndag.

– Vi spilte godt nok i førsteomgang til at de måtte endre taktikken sin inn til den andre. Det er en stor klapp på skulderen til mine spillere.

Videre ble Solskjær spurt om laget spiller bedre mot motstandere som holder mye i ballen – lag som lar United kontre. 

– Det kommer an på hva du legger i «kontring». Vi er bedre når vi kan angripe raskt. Ikke noe dill-dall med ballen. Spille den fremover, direkte. Det trenger ikke å være en kontring. Jeg sa det til guttene «ta flere risikoer, det gjør ikke noe om dere mister ballen høyt, dere kan vinne den tilbake igjen».

– Det var jo sånn Liverpool vant Champions League-finalen. De fikk et straffespark etter 40 sekunder, og spilte kampen smart etter det. Det er å spille riktig.

Fotball, ikke basket

Inngangen til kampen var ikke det eneste Klopp reagerte på.

I forkant av Marcus Rashfords scoring blir Divock Origi felt av Victor Lindelöf. Dommeren står godt plassert og vinker spillet videre. 

Ikke lenge etter ligger ballen i nettet bak Liverpool-keeper Allison. Klopp er ikke videre imponert over VARs håndtering av situasjonen.

SKULLE HAN HATT FRISPARK? Jürgen Klopp mener iallfall det.

– Uniteds mål. Vel, det var deres øyeblikk i kampen, men det var et klart frispark. Ingen tvil, sier Liverpool-manageren til TV 2 om målet som ble annullert, sa Liverpool-manageren. 

– Målet viser alt som er galt med VAR. Dommeren lot nok spillet gå nettopp fordi vi har VAR, men så sier VAR: «Ja, det var et frispark, men du så det annerledes». For meg var det et klart frispark.

Solskjær ser imidlertid annerledes på situasjonen.

– Det er ikke et frispark, sier Solskjær bestemt om situasjonen. 

– Mener du da at Origi filmer?

– Nei, han filmer ikke, men det er lov med kroppskontakt. Vi spiller ikke basketball. Jeg mener klart at det ikke er en forseelse.

Les hele Klopp-intervjuet: – Hvis noen skulle vunnet var det oss

Mer Solskjær: – VAR gjorde alt rett