Klopp: – United var kun ute etter å forsvare seg

Liverpool-manager Jürgen Klopp var en frustrert mann underveis på Old Trafford. Uniteds første mål, VAR-avgjørelse imot og få skapte sjanser – lenge så det ut som om han måtte reise fra Old Trafford med tap.

Til slutt ble det likevel 1-1, men tyskeren har fortsatt aldri vunnet på Old Trafford.

Etterpå fokuserte Klopp på at Liverpool ikke hadde vært gode nok, men at det meste samtidig gikk mot dem og at Uniteds utgangspunkt kun var defensiven.

– Uniteds mål. Vel, det var deres øyeblikk i kampen, men det var et klart frispark. Ingen tvil, sier Liverpool-manageren til TV 2 om målet som ble annullert.

– Målet viser alt som er galt med VAR. Dommeren lot nok spillet gå nettopp fordi vi har VAR, men så sier VAR: «Ja, det var et frispark, men du så det annerledes». For meg var det imidlertid et klart frispark.

– Så vet jeg at vi ikke får forandret på det, men det viser problemet, at VAR sier: «å ja, du sier at det kunne vurderes sånn og det er jo mulig», men det var et frispark som de ikke ga.

– Det eneste som ser ut til å fungere med VAR er hands, men begge spillerne var vel borti ballen med henda denne gangen, var de ikke?

– DEFENSIVT UNITED: Det er Liverpool-managerens oppsummering.

– Så forandret vi litt i pausen, dyttet Henderson litt opp og vi fikk litt mer rom, fikk på Oxlade og Lallana mellom Uniteds forsvar og midtbane, og vi fortjente utlikningen vår. Etterpå var det vi som kjørte kampen.

– Så, det meste gikk mot oss, men vi tapte likevel ikke. Vi fortjente poenget, og om noen skulle vunnet så var det oss. Så skulle jeg ønske at vi også presterte bedre, men det skjedde ikke denne gangen.

– United – de gikk kun ut på banen for å forsvare seg mot oss. Se da, når du har et United med så mye kvalitet som går ut som det? Fikk de ballen så handlet det kun om å sende James eller Rashford på løp.

– Men jeg er ikke den som burde være frustrert av Uniteds stil. Jeg nevner kun fakta. Vi kom hit for to år siden også og i fjor, men de forsvarer seg kun. Men det er ok, det. Det er ikke kritikk. Det er fakta, sa Liverpool-manageren som karakteriserte Uniteds stil som en 5-3-2-formasjon.

– Alle bygger opp denne kampen som en gigantisk kamp, og ja, det er en stor, stor kamp, men så har vi et lag som bare forsvarer seg og ett lag som forsøker – som vi gjør.