Solskjær stilt til veggs: – Ingen bevis som tilsier at dere skal vinne flere kamper på rad?

Ole Gunnar Solskjær måtte svare på flere kritiske spørsmål etter at laget ikke klarte å slå Premier Leagues svakeste bortelag på Old Trafford.

Etter to fargeløse forestillinger mot Sheffield United (3-3) og Aston Villa (2-2) i Premier League fremstår den norske United-manageren fortsatt som en evig optimist.

Solskjær ble sittende lenge på podiet foran journalistene på Old Trafford søndag kveld i et forsøk på å forklare hvordan han leser situasjonen for øyeblikket.

– Hvordan vurderer du lagets progresjon denne sesongen? Har det vært slik du forventet at det skulle bli, eller er du skuffet?

– Vi er et ungt lag. Jeg vil ikke bruke det som en unnskyldning, for vi er Manchester United, men det vi trenger er en rekke på tre-fire seirer. Det er det disse guttene trenger nå. Nå må vi bare sørge for at vi gjør alt riktig fram til onsdag, svarte Solskjær.

LES OGSÅ:

– Sørge for å vinne kampene

De harde fakta er at Manchester United ligger på 9. plass i Premier League med fire seirer, seks uavgjort og fire tap. Med 18 poeng ligger de likt med Burnley og Crystal Palace, mens Sheffield United og Wolverhampton er over United på tabellen.

Forrige gang klubben hadde 18 poeng på 14 kamper var i 1988/89. Det endte med en 11. plass.

Avstanden opp til den avgjørende 4. plassen kunne vært redusert ytterligere ettersom Chelsea tapte for West Ham, men før de to storkampene mot Tottenham og Manchester City er det åtte poeng opp til plassen som gir Champions League. Til Liverpool på toppen av tabellen er det hele 22 poeng.

– Hva sier du til dem som sier at Manchester United aldri skal være på 9. plass etter 14 kamper, uansett hva slags langtidsprosjekt det er snakk om?

– Hadde vi fått ett mål til (og vunnet 3-2 journ. anm.) hadde ikke jeg sittet her og snakket om å være på 5. plass. Tabellen er ikke den største bekymringen. Det er så jevnt. Vi må bare sørge for at vi presterer og skaffer resultater gang på gang.

– Det jeg kan si er at vi har hatt ledelsen i så mange kamper, uten at vi har klart å vinne. Det har skjedd seks-sju ganger tipper jeg. Vi må bli bedre på å sørge for at de kampene ender med seier.

SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær gikk på sitt andre poengtap på rad i Premier League mot Aston Villa.

Realiteten er at Manchester United har tapt tolv poeng i kamper de har ledet. Det er ett poeng mer enn de tapte i hele 2018/19-sesongen.

– Siden du fikk jobben permanent har du vunnet 6 av 22 seriekamper. Hva gjør at du tror at dere kan vinne fem-seks kamper på rad, for det er ingen bevis som tilsier at dette laget skal klare det?

– Det er mange bevis som på at disse guttene er nærmere å vinne kamper enn å tape dem. Vi må vippe marginene i vår favør. Vi må jobbe med flere ting. Mot Aston Villa var ikke førsteomgangen god nok. Det er skuffende fordi alle spillerne var her mens ungguttene reiste til Kasakhstan. Andreomgangen er det vi ønsker å se.

Diskutabelt selvmål

Solskjær ble for øvrig spurt om hva han tenkte om at headingen til Marcus Rashford ble omgjort til et selvmål av Villa-keeper Tom Heaton. Nordmannen hadde ikke sett scoringen i reprise, men kunne ikke skjønne annet enn at Rashford burde vært kreditert.

– Men hva vet vel jeg om mål? sa Solskjær med et ironisk smil.

Victor Lindelöf står uansett igjen som lagets eneste målscorer i 2-2-kampen.

LES OGSÅ: