Solskjær-spørsmål skapte Tuchel-latter

PARIS: Thomas Tuchel har sett nok bevis på hvilken vinnerskalle Ole Gunnar Solskjær er. Derfor kommer PSG-treneren til å advare sine egne spillere mot selvtilfredshet på hjemmebane.

– Som en tysker – frykter du at Ole Gunnar Solskjær skal gjøre det samme mot dere som han gjorde mot Bayern München i 1999?

Slik lød pressekonferansens siste spørsmål fra Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft.

Thomas Tuchel humret i flere sekunder før han tok seg god tid til å svare:

– Du må alltid være klar over kvalitetene til spillere som Solskjær. Han har vist flere ganger at han var en superinnbytter, og han er en av nøkkelspillerne i klubbens historie. Han var en spiller som var utrolig dedikert og alltid klar for å hjelpe laget, selv om det var som innbytter når det bare var 10-15 minutter igjen av kampen.

– Han har en innstilling som jeg assosierer med Manchester United, så det er bare å erkjenne at spillerne hans kommer til å være klare for alt. Og det kommer de til å være. Solskjær bryr seg bare om å vinne, så vi respekterer ham.

– Vi har en stor utfordring foran oss, og forhåpentligvis kan vi sikre avansementet som vi gjorde oss fortjent til i den første kampen.

SE PRESSEKONFERANSEN TIL SOLSKJÆR:

– Alt kan skje

Før Tuchel fikk spørsmål om Solskjær, handlet det meste av pressekonferansen om hvordan PSG-treneren skal sørge for at det franske flaggskipet ikke tar seieren for gitt.

Han ville ikke røpe om det er Alphonse Aréola eller Gianluigi Buffon som står i mål mot Manchester United og om Edinson Cavani, som var tilbake på trening tirsdag, kommer til å starte. 

– Solskjær snakket om at det er viktig for ham å score først. Hva er viktigst for deg i morgen?

– Å score først! Det første målet er alltid viktig, svarte Tuchel.

– Nøkkelen er å ha god selvtillit, men ikke for god selvtillit. Vi må tro på våre egne kvaliteter, men alt kan skje. United kan score først, og da må vi være klare. Det kommer til å bli en jevn kamp, og vi må være klare til å reagere på alle forskjellige scenarioer.

RESPEKT: Tuchel sier han respekterer Solskjær som trenerkollega.

Frykter Rashford og Lukaku

Resultatet av midtbaneduellen på Old Trafford var en av grunnene til at Tuchel gikk seirende ut av duellen mot Solskjær på Old Trafford.

PSG-treneren utelukker ikke at han kommer til å stille med tre midtbanespillere på Parc des Princes for å stoppe diamanten Solskjær har hatt suksess med tidligere.

– Vårt mål er å kontrollere kampen, men det er ikke alltid like lett. Marcus Rashford og Romelu Lukaku er raske og sterke spillere, så vi må være oppmerksomme på dem. Men jeg kan ikke si hvordan vi kommer til å sette opp laget.

SE VÅRT PSG-PREVIEW I «OLÉ, OLÉ»: