Solskjær ser ingen grunn til å skylde på ledere eller enkeltspillere

Ole Gunnar Solskjær tror at skadene og det tette kampprogrammet er noe av årsaken til den svake prestasjonen, men manageren skyr ikke unna ansvaret. Det tar han glatt på sin kappe.

– I det siste har vi spilt bedre i kamper som dette. Kamper hvor vi har dominert banespillet. Mot Burnley fikk vi ikke det første målet og da mistet guttene litt av troen, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen og legger til: 

– Men de gjorde det vanskelig for oss å spille mot dem denne kampen.

– Vi er tynnslitte [grunnet alle skadene] og spillerne ga alt de hadde.

Solskjær har snakket mye om progresjon og om lange linjer, selv etter svake resultater. Det var ikke tilfellet etter Burnley-kampen.

KAMPREFERAT: Første Burnley-seier på nesten 60 år

– Nå var det ikke det. Til slutt føler man seg litt desillusjonert, men vi er nødt til å tro på våre kjerneverdier og handle etter dem. 

– Det har vært en del kamper siden desember, og noen av spillerne har nok spilt mer enn de burde, men også mer enn forventet.

– De er slitne, men mest mentalt. Jeg tror de kommer til å nyte godt av vinterpausen. Vi trenger bare å spille de neste tre kampene først. Men vi ser også frem til dem, ikke tro noe annet.

Vil ikke peke på lederne

United-manageren har gjentatte ganger trukket frem at flere av de unge spillerne er i en læringsprosess, men etter onsdagens tap ble han spurt om ikke de eldre, mer erfarne spillerne, som David de Gea, Harry Maguire og Phil Jones kunne ta litt mer ansvar og lederskap.

– Det er jeg som er ansvarlig for dem også. Du pekte ut noen ledere der, men på den andre siden er det en del unge spillere som opplever motgang. Noen har bare spilt ti-tolv kamper. 

– Aaron og Brandon har bare spilt noen få kamper, og jeg syns de spilte godt.

– Vi har også de lederne som begynner å peke spillere i posisjoner, men det er ingen grunn å trekke frem ledere eller enkeltspillere. Vi som gruppe leverte ikke godt nok, og jeg er ansvarlig for det som skjer på banen.

TAR ANSVARET: For den svake prestasjonen mot Burnley.

– Jeg vil ikke si at dagens kamp var en representativ fremstilling av denne spillergruppen eller den sesongen de har hatt. De har spilt fantastisk til tider.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å løfte hendene i været og si at dette er ikke godt nok for Manchester United. For det er der vi er for øyeblikket. Det er ikke slik at vi har ti spillere på benken som vi kan rotere på. Men vi skal sørge for å være klar til søndag.

DANIEL JAMES: – Vi vet alle at dette ikke var godt nok

Sliter på dødball

– Over 40 prosent av målene dere slipper inn er på dødball, hva tenker du om det? 

– Det er skuffende. Det må fikses og det er på treningsfeltet det må gjøres.

– Fotball nå til dags, det er sikkert 30-40 prosent dødballer, kontringer er rundt 30 prosent og angrep i åpent spill med flere trekk ligger på rundt 30 prosent. Så det er ikke så uvanlig å slippe inn mål på dødball. 

– Men det er skuffende, spesielt mot Burnley. Vi vet at det er en del av deres styrker. Vi visste at ballen ville komme på bakerste, og vi visste at den ville bli headet inn i feltet. Vi visste det, men vi forsvarte oss ikke godt nok.

– Den første duellen skulle vi håndtert, og den andre duellen skulle vi håndtert. 

– Deres andre scoring er et vidundertreff. Det må man si til gutten. Det var et fantastisk mål.

LES OGSÅ SPILLERBØRSEN: (+) – Forsvarssjefen må ta noe av skylden