United tamme da Burnley vant på Old Trafford for første gang på nesten 60 år

Fryktelig lite å rope «hurra» for på Old Trafford da Burnley ble for sterke for Solskjærs gutter.

Burnley ledet 2-0 på Old Trafford i de tilsvarende oppgjøret forrige sesong. Da kom Manchester United tilbake og reddet et poeng. Det klarte de ikke denne gangen.

Harry Maguire var involvert i begge baklengsmålene, og den offensive bataljonen viste oss hvor stort savnet av Marcus Rashford blir dersom dette er standaren som er satt uten ham.

Dette var forøvrig første hjemmekamp under Ole Gunnar Solskjær at Rashford ikke var involvert. Det var også første gang Burnley vant på Old Trafford siden 1962.

Starter best – ligger under til pause

United åpner best, men er ikke nevneverdig farlige de første ti minuttene. Burnley endrer hyppig aggressiviteten i presset, samt hvor de setter presslinjen i starten. Det byr på noen spennende rom for hurtige United-spillere.

Aaron Wan-Bissaka prøver å finne Andreas Pereira med et hardt og lavt innlegg, men brassen kommer seg ikke foran Burnleys stopper, og får aldri sendt av gårde en avslutning. 

Men så, etter kvarteret spilt, skaper Juan Mata og Wan-Bissaka en sjanse for Anthony Martial. Franskmannen gjør en god bevegelse i boks, men treffer ikke rent nok på ballen som blir svingt inn fra Wan-Bissaka. Gode tendenser fra United.

NÆRE PÅ: Franskmannen har for vane å score mot Burnley, men franskmannen misbrukte sin første mulighet mot de lyseblå.

Rett før halvtimen er spilt kommer nok et innlegg fra Wan-Bissaka (som til nå har bidratt godt offensivt) inn i boks. Juan Mata feilberegner ballbanen og makter ikke å sette Nick Pope på noen prøve.

Wan-Bissaka har øvd på innleggene sine i det siste, for rett etter at Mata fikk en mulighet fra høyrebacken, gjør også Daniel James det. Den unge waliseren rager faktisk høyest i luften og nikker kula mot målet. Pope er påskrudd og redder til hjørnespark for de røde djevlene. 

United-presset fortsetter og Martial misbruker nok en sjanse. Han blir spilt gjennom av Nemanja Matic. Franskmannen bruker for mange berøringer inne i boks, og Ben Mee kommer gjestene til unnsetning.

Manchester United er det førende laget, men det hjelper lite når de stort sett misbruker sjanser, og samtidig sliter med å forsvare seg på defensiv dødball. Et frispark fra dypet slås inn mot Mee som stusser ballen videre til Chris Wood. Burnleys nummer 9 er mer klinisk enn Uniteds nummer 9 i kveld, og setter ballen kontant inn bak David de Gea. 

Bang – sa blir vondt verre

Solskjær foretar ett bytte i pausen når Andreas Pereira byttes ut til fordel for Mason Greenwood. Byttet ser også Mata ta en litt tydeligere rolle sentralt i banen, heller enn ute til høyre.

Harry Maguire er involvert i nok et baklengsmål. Jay Rodriguez får ballen foran seg og fra spiss vinkel skyter han så hardt han klarer. Ballen suser i nettet via tverrliggeren. Umulig å klandre De Gea for å ikke redde den. 

KANON: Jay Rodriguez satte David de Gea på en umulig prøve i andreomgang.

James har en avslutning, og Mata et frispark fra kort hold, men det vil seg ikke etter halvspilt andreomgang. Solskjær responderer med å sette inn Luke Shaw og Jesse Lingard for Brandon Williams og James.

Et noe tamt Manchester United-lag gjør det ikke veldig vanskelig for Burnley å forsvare seg til seier i en kamp som skrek etter Marcus Rashford i samfulle 90 minutter.

Shaw nikker inn en scoring som annulleres nesten før ballen havner i nettet. VAR ser på situasjonen og sier seg enig med dommeren. Trøstemålet uteblir.