Solskjær oppdaget Greenwood som 7-åring – spurte om «selfie»

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær byr på en morsom anekdote om sitt store spisstalent.

Torsdag kveld markerte Mason Greenwood seg nok en gang som en av Europas mest spennende tenåringer. Unggutten scoret to mål og skaffet straffespark på seks minutter da mannskapet til Solskjær sikret gruppeseieren i Europa League mot AZ Alkmaar.

Greenwood debuterte under nordmannens ledelse mot Paris Saint-Germain i mars, men til united.no og de andre mediene på Old Trafford kan Solskjær fortelle at han møtte sin fremtidige elev lenge før den tid.

For omtrent elleve år siden på klubbens gamle treningsanlegg.

– Jeg husker faktisk da jeg møtte Mason for første gang. Sønnen min trente på The Cliff som 8-åring, sier Solskjær om sønnen Noah, som spilte mot Manchester United som Kristiansund-spiller i sommer, og som 2000-modell er ett år eldre enn Greenwood.

– Mason var sju år og skilte seg ut. Jeg tok et bilde med ham, og nå er han her. Vi mimret litt om det da han signerte ny kontrakt.

Pressesjef Karen Shotbolt spurte om det var Solskjær eller Greenwood som tok initiativet til fotograferingen.

– Jeg spurte ham, for jeg visste at han kom til å bli litt av en spiller, svarte Solskjær.

LES OGSÅ:

Se dette innlegget på Instagram

 

Birthday boy #17 🤭

Et innlegg delt av Mason Greenwood (@masongreenwood)

Uaktuelt med utlån

Nå er det bare Marcus Rashford (13) som har scoret flere mål enn Greenwood (6) denne sesongen.

På pressekonferansen etter 4-0-seieren mot AZ Alkmaar fortalte Solskjær at det aldri var aktuelt med utlån for Greenwood i sommer.

– Det ble bestemt tidlig i oppkjøringen eller på slutten av sesongen. Vi visste at vi hadde et kjempetalent, og denne klubben vet å verdsette sånt. Det er ikke et bedre sted for ham å være enn her, sier Solskjær, som trakk en parallell til Wayne Rooney.

– Jeg har sett mange gode. Jeg spilte selv med «Wazza». Men Mason er den beste naturlige avslutteren jeg har sett.

KONTRAKT: Mason Greenwood signerte sin første kontrakt i oktober.

Kamp nummer 4000

Søndagens kamp mot Everton blir historisk da det er kamp nummer 4000 på rad der klubben stiller med minst én spiller fra akademiet.

Spørsmålet er om Greenwood er ett av innslagene i den lagoppstillingen.

– Han spilte mot Tottenham og var klasse. Jeg er ikke redd for å spille ham i Premier League, men det handler om å finne de riktige minuttene for ham, sier Solskjær.

18-åringen skal imidlertid ikke spille fredagens oppgjør i FA Youth Cup.

– Lincoln trenger nok ikke å bekymre seg for ham, smilte Solskjær.

Manchester United har brukt fem tenåringer i Premier League denne sesongen. Det er flere enn noen andre klubber. Greenwood, Tahith Chong, James Garner, Angel Gomes og Brandon Williams har alle fått spilletid.

I 1994/95- og 2015/16-sesongen var seks tenåringer i aksjon. Den rekorden kan tangeres i løpet av sesongen. Ethan Laird kom inn som innbytter mot AZ Alkmaar, men har ikke fått prøve seg i Premier League ennå.

LES OGSÅ:

LYS FREMTID: Flere unggutter fikk sjansen til å vise seg fram mot AZ Alkmaar.