Solskjær om keeperduellen: – I United vil det alltid komme spillere som vil ta plassen din

Ole Gunnar Solskjær sier at David de Gea og Dean Henderson må leve med at det er sunn konkurranse om keeperplassen i Manchester United.

– Dette er sikkert ikke første gangen du får dette spørsmålet, men hvem skal stå i mål i morgen? 

Slik innledet Simon Peach fra nyhetsbyrået PA onsdagens pressekonferanse med Solskjær.

Nordmannen trakk på smilebåndet og svarte ordknapt:

– Jeg har to gode alternativer. Jeg er sikker på at den som står kampen vil levere.

LES OGSÅ:

TRENGER STORE BALLER: David de Gea, Dean Henderson og Lee Grant på Carrington.

Ikke uventet kom det etter hvert flere spørsmål om keeperduellen.

Managerens valg om å benke De Gea til fordel for Henderson mot Brighton ble av mange oppfattet som et signal om at den engelske 24-åringen nå er Manchester Uniteds førstekeeper.

– Det er ikke «game over» for De Gea, men denne avgjørelsen sender et tydelig signal, skrev Bjarte Valen etter 2-1-seieren.

Solskjær sa på pressekonferanse at han ikke holder den ene turneringen foran den andre.

– Jeg kan ikke prioritere ligaen eller Europa League. Den neste kampen er alltid den viktigste, sa Solskjær, som fikk spørsmål om hvordan De Gea håndterte vrakingen mot Brighton.

– Jeg forsøker å forklare hvorfor de ikke skal spille, hva de må gjøre, og hva mine planer er. Men de samtalene forblir private.

Skjermbilde 2021-04-07 kl. 14.51.08
PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær under onsdagens seanse. Skjermdump: MUTV

Samtidig kom Solskjær med en klokkeklar oppfordring til alle spillerne i troppen:

– Når du er en del av United, vil det alltid komme inn spillere, og de kommer ikke for å sitte på benken. Alle vil ha ambisjoner om å ta plassen din.

– Jeg opplevde det selv som spiller. Vi signerte Ruud, Forlan, Saha, Yorke, Sheringham, og så videre. Målet mitt var å bevise overfor manageren at jeg ikke brydde meg om signeringene, og at jeg fortsatt ville være viktig for ham. Jeg skulle fortsatt gi alt jeg kunne for å spille.

– Det samme gjelder keeperne og alle andre. David har hatt ti fantastiske år i Manchester United. Selvfølgelig vil han spille.

– Keeperteamet vårt jobber tett sammen, så de har et bånd. Men alle vil spille selvfølgelig. Det gjelder både Lee Grant, Nathan Bishop og Sergio Romero. Men det er en sunn konkurranse jeg liker.

Henderson har startet alle de fire kampene i Europa League denne sesongen. De Gea fikk ikke spilletid for Spania i forrige måned og sto sin forrige kamp 28. februar mot Chelsea.

LES OGSÅ: