Solskjær til united.no: – Anthony har imponert meg

På nyåret skadet svenske Anthony Elanga (18) seg på verst tenkelige tidspunkt. Mot Granada kan 18-åringen debutere for Manchester United.

På onsdagens digitale pressekonferanse fortalte Ole Gunnar Solskjær at han har latt seg imponere av hvordan Elanga har slått tilbake etter skaden og markert seg på førstelagstreningene.

– Anthony vil være på benken. Han er ikke bare med for erfaringen, men for å spille en del hvis han må det, svarte Solskjær på spørsmål fra united.no.

– Han har imponert på trening, men var uheldig for to-tre måneder siden da han pådro seg en alvorlig skade. Han var på vei inn på førstelaget på det tidspunktet og har jobbet hardt for å komme tilbake. 

Skjermbilde 2021-04-07 kl. 14.51.08
PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær under onsdagens seanse. Skjermdump: MUTV

I «Class of 2020»-serien fikk Elanga merkelappen «en svensk Martial med hodet på rett på plass».

– Han har x-faktor, ferdigheter og fart. Det er kvaliteter som jeg liker. Han er en ving som scorer mål, han har selvtillit, han liker å passere motspillere, han kan avslutte med begge føtter, han har gode holdninger, og han har en sult til å bli bedre, sa Solskjær.

– Han har vært god når han har trent med førstelaget og ikke latt seg påvirke på noen som helst måte.

Onsdag kom for øvrig nyhetene om at ytterligere to akademispillere har signert profesjonell kontrakt med klubben.

Anthony Elanga Signs a New Contract at Manchester United
NY KONTRAKT: Anthony Elanga er én av fem akademispillere som har fått ny kontrakt den siste måneden.

Om Diallo: – Vil se ham mer og mer

Mens Shola Shoretire ikke er med til Granada, kan Amad Diallo få flere minutter. 18-åringen scoret sitt første mål for klubben mot Milan, men venter fortsatt på sin første start.

– Han blir mer og mer vant til standarden og intensiteten vår. Vi vil se ham gradvis mer og mer. En start kan komme nå eller senere, sa Solskjær.

De to 18-åringenes sjanser mot Granada kan påvirkes av Marcus Rashford, som er med til Sør-Spania. Det er imidlertid fortsatt usikkert i hvilken grad 23-åringen kan bidra.

– Han holder nok ikke 90 minutter, sa Solskjær i sin skadeoppdatering.

Manchester United Travel To Milan For UEFA Europa League Match
REISEKLAR: Amad Diallo, her i forbindelse med avreise til Milano.

Granada – en tøff nøtt

Granada er det ellevte spanske laget Manchester United møter i en europeisk cupturnering. Laget fra Sør-Spania ligger på 9. plass i La Liga og har slått ut Napoli og Molde i utslagsrundene i Europa League.

Solskjær forventer en tøff batalje mot et Granada-lag med rutine og arbeidsvilje.

– De rykket opp i 2018/19-sesongen og gjorde det veldig bra forrige sesong. Jeg tror de er et av lagene i Europa som har spilt flest kamper denne sesongen. Det blir en tøff kamp, det er helt sikkert.

Premier League-kjenningene Kenedy og Roberto Soldado spilte i helgens 0-3-tap for Villarreal. Det var Granadas tredje tap på rad.

Granada v Molde - UEFA Europa League Round Of 16 Leg One
TIDLIGERE SPURS-SPISS: Roberto Soldado scoret mot Molde.