Ryktesaker, uke 19

Shinji Kagawa vartet opp med mål og assist foran Sir Alex Ferguson, men var taus om egen fremtid da han møtte pressen etter kampslutt.

Her er ukas rykter om United – samlet i en sak for å gjøre det enklere for dere lesere.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 13. mai

Shinji Kagawa herjet med Sir Alex Ferguson og Mike Phelan til stede, men japaneseren nektet å svare på spørsmål om egen fremtid etter kampslutt. I stedet tok lagkameratene til orde for å overtale spilleren til å bli i Dortmund.

– Vi snakker jo med ham og sier at vi håper han blir her, forteller Marcel Schmelzer. – Jeg håper han fatter riktig beslutning. Jeg ønsker ham det beste, sa Mats Hummels.

Lørdag 12. mai:

Om ikke ryktene om Shinji Kagawa var sterke nok fra før, skyter de definitivt fart nå. I kveldens tyske cupfinale mellom Bayern München og Borussia Dortmund var Sir Alex Ferguson og Mike Phelan til stede, sannsynligvis for å følge japaneren tett. Kagawa spilte en god kamp og hadde ett mål og én assist i 5-2-seieren til Dortmund.

– Manchester United er en stor klubb, men jeg vet ikke hva fremtiden bringer. Jeg må se an mulighetene mine. Det kan bli en fantastisk sommer for karrieren min, sa Kagawa, før han bekreftet at han visste Fergie var tilstede på kampen.

Nathaniel Clyne er ønsket av blant andre Manchester City, Newcastle, Fulham og Reading i tillegg til United. Backens kontrakt med Crystal Palace går ut til sommeren, noe som betyr at han står fritt til å forhandle med andre nasjonale klubber om drøye to uker. Den engelske U21-landslagsspilleren skal imidlertid ifølge Goal.com har fortalt at sjansene er «store» for at han spiller på Old Trafford neste sesong. 21-åringen har over 130 kamper for Palace siden debuten i 2008.

At Dimitar Berbatovs tid i Manchester United nærmer seg slutten har vært kjent en stund. Nå hevder italienske Corriere Dello Sport at Lazio er en av klubbene som ønsker å sikre seg bulgarerens tjenester. Hovedstadsklubbens president, Claudio Lotito, skal allerede har vært i kontakt med Berbatovs agent, Emil Danchev, for å diskutere en overgang. Berbatov har kun startet fem ligakamper denne sesongen.

I et siste forsøk på å beholde playmakeren skal Borussia Dortmund i samtaler med Shinji Kagawa. Japaneren har kun ett år igjen av kontrakten, og dersom klubben og spilleren ikke kommer til enighet blir det etter all sannsynlighet klubbskifte i sommer, skriver talkSPORT. De hevder samtidig at £7 millioner vil være nok til å hente 23-åringen, men De røde djevlene må vente seg kamp fra andre Premier League-klubber som Arsenal og Tottenham.

Torsdag 10. mai:

Goal.com melder at Fulham-spiller Moussa Dembele jaktes av flere Premier League-klubber, deriblant Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea og – selvfølgelig, Manchester City. Belgiske Dembele har også tidligere vært nevnt i forbindelse med United-rykter, senest den 18. mars. Han har neppet svekket sine aksjer i den senere tid heller, ettersom han, sammen med amerikanske Clive Dempsey, kanskje har vært Fulhams beste spiller denne sesongen. Uansett hva som måtte skje, er det ventet t londonerne vil få store problemer med å holde på sin 24 år gamle offensive midtbanemann utover denne sesongen. Han skal være verdsatt til rundt £15 millioner, og har bare ett år igjen av sin eksisterende kontrakt. Det betyr at Fulham bør selge nå om de ønsker å få noe igjen for ham. Chelsea skal stå klar med lassoen dersom United-reserve Ezekiel Fryers bestemmer seg for å forlate Old Trafford. 19-åringens kontrakt utløper ved sesongslutt, og han har ennå ikke vist tegn til å forlenge den. Fryers debuterte for førstelaget i ligacupoppgjøret mot Leeds på Elland Road i september, og har side vært i aksjon ved en håndull anledninger. Han skal ha imponert Chelsea-ledelsen under United-reservenes besøk på Cobham for to uker siden, i en kamp hvor hjemmelaget ble nedsablet med 4-1.

Ifølge Mirror er Sir Alex Ferguson villig til å legge ut £10 millioner for å sikre seg Everton-back Leighton Baines. United ser på han som Patrice Evras erstatter og hadde håpet å sikre seg han for £6 millioner, men med tre år igjen av kontrakten og flere klubber interessert har prisen blitt skrudd opp.

Onsdag 9. mai:

Det ser ut til at Robin van Persies dager i Arsenal nærmer seg slutten. Med ett år igjen av kontrakten med London-klubben er the Gunners nødt til å selge i sommer dersom de skal kunne innkassere pundsedler på nederlenderen. Manchester City har vært en av favorittene til å hente Premier Leagues toppscorer, sammen med Juventus, Real Madrid og Barcelona, men nå melder talkSPORT at byrival United har kastet seg inn i kampen om stjernespilleren.

Det spørs imidlertid om United klarer å matche Citys økonomiske tilbud – de lyseblå skal visstnok stå klare med £250.000 i uka til Van Persies bankkonto om han velger Etihad som neste stoppested.

Eden Hazard har blitt sterkt koblet til United og Manchester City, og etter at han ble sitert på at det «definitivt blir blått» neste sesong virket han tapt. Heldigvis vise de sitatene seg falske – og dermed er det fortsatt ingen offisiell avklaring på hvor han spiller neste sesong.

Samtidig skriver TMW at Udineses 23 år gamle ghaneser, Kwadwo Asamoah, også interesserer United. De andre italienske storklubbene har siklet på ham i noen måneder allerede, og han skal være tilgjengelig for om lag åtte millioner pund. Asamoah står allerede med 41 landskamper for Ghana, sin unge alder til tross.

Tirsdag 8. mai:

The Mirror kan fortelle oss at Sir Alex Ferguson nærmest har satt himmel og jord i bevegelse for å få den 25 år gamle Ajax-stopperen Jan Verthongen til å skjønne at Old Trafford er et mye bedre sted å være enn Emirates og White Hart Lane til sammen. Arsenal-manager Arsene Wenger har fortsatt håp om å sikre seg mannen med den ferske nederlandske ligavinnermedaljen, men også Harry Redknapp i Tottenham skal ha uttrykt interesse. Selv sier Verthongen at han står overfor en vanskelig avgjørelse: – Jeg må bestemme meg. Det skjer visst noe i forhold til Tottenham, men der er flere interesserte klubber. Det viktigste for meg er å få spille fast – og i tillegg trenger jeg stabile omgivelser.

Falske rapporter i helga hevdet at Shinji Kagawa hadde uttalt til en tv-stasjon at hans neste stoppested var Manchester United. Ryktene viste seg å bare være oppspinn. Selv om han stadig blir aet med en overgang til Old Trafford, forteller midtbanespillerens agent at beslutningen fortsatt ikke er tatt.

– Ingenting er avgjort enda, sier Thomas Kroth til Bild.

Mandag 7. mai:

18 år gamle Nick Powell har scoret 14 mål på totalt 38 seriekamper fra sin offensive midtbanerolle hos Crewe denne sesongen, og har vært sterkt koblet til Tottenham. Nå skriver Daily Mirror at Uniteds speidere har bedt Sir Alex se ham i aksjon på egen hånd siden de mener Powell bør hentes til Old Trafford. Ferguson tok derfor med seg Mike Phelan for å se Powell i aksjon, og dermed kan det hende United, Tottenham og også Arsenal og Chelsea vil by på Powell i sommer. Her er Powells Wikipedia-side.

Samtidig skriver Metro at Leighton Baines har ytret ønske om å forlate Everton i sommer, og han skal ifølge avisa ha muligheten til å reise til United eller Bayern München. Den 27 år gamle venstrebacken kom med på årets lag i Premier League denne sesongen.