Ryktesaker, uke 15

United-talent kan forsvinne til Tottenham.

United.no samler alle ryktene i én og samme sak. Her er ukas rykter.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 15. april:

Zeki Fryers har fortsatt ikke satt navntrekket sitt på en ny avtale med Manchester United, og Sky Sports spekulerer dermed i om han kommer til å forsvinne vederlagsfritt ved sesongslutt.

Sportskanalen skriver at unggutten, som kan spille både stopper og back, har høy anseelse hos Manchester Uniteds trenere. Nå frykter de imidlertid at han kommer til å forlate klubben.

Tottenham skal følge nøye med på situasjonen.

Lørdag 14. april:

Eden Hazard ser ut til å være på vei til en større klubb enn Lille, men fortsatt er det usikkert hvor han ender opp. Sir Alex Ferguson har sett Lille-kamper live denne sesongen, og nå bekrefter United-trener Rene Meulensteen at det er interesse rundt stortalentet.

– Manageren ønsket å se Hazard selv. Det er et tegn på at han er en interessant spiller. Vi har snakket mye om han. Ferguson ønsker å vite mer om spillerens karakter. Hazard er stjernen i Lille. Ferguson ønsket å se om det påvirket han, sier Meulensteen til Voetbal International.

Han har vært ute med skade i lang tid, men det hindrer ikke journalister om å skrive om Nemanja Vidic. Ifølge gratisavisa Metro er midtstopperen fortsatt i Juventus’ søkelys, som ønsker å forsterke stallen før neste sesongs Champions League. Ifølge Vidic’ agent, Silvano Martina, er det imidlertid ingenting United-supporterne bør frykte i øyeblikket.

– Om Vidic drar til Italia? I øyeblikket er det ingenting å si om det temaet. I øyeblikket er situasjonen hans rimelig bra, med tanke på at han har kontrakt til 2014. Nå tenker han ikke på overgangsvinduet, forsikrer Martina overfor Tutto Juve.

Fredag 13. april:

Den brasilianske kometen Neymar har lenge hatt en hale av storklubber etter seg. Tidligere har Barcelona vært antatt som hans neste stoppested, etter at katalanerne angivelig gikk hen og tok innersvingen på blant andre Manchester United og Real Madrid. Men nå ser det ut til at Barca-kontakten likevel ikke var så helt reell, og at det dermed kan by seg muligheter for andre. Men det kan ta tid. Til den brasilianske radiostasjonen Radio Estadao sier den ettertraktede 20 år gamle Santos-spilleren at han ikke har planer om å forlate hjemlandet på en god stund ennå – kanskje ikke på flere år. Og det begrunner han slik: – Sjansen for at jeg blir værende helt til desember 2014, er veldig stor. Jeg liker meg godt i Santos og er stolt over å representere klubben. Samtidig er det klart at jeg har en drøm om en dag å få spille i Europa for å teste meg i andre ligaer – ikke riktig ennå, men innen en viss tid. Kanskje etter VM i 2014; vi får se hva det blir til.

Torsdag 12. april:

Portugisiske O Jogo melder at United vil tilby €25 millioner – rundt £20.5 millioner – pluss to spillere, for Benficas Nicolas Gaitan, en spiller som i lange tider har vært nevnt i forbindelse med en overgang til Old Trafford. Det antydes at de to spillerne hører hjemme i trioen Bebe/Davide Petrucci/Federico Macheda.

Tirsdag var det Birmingham og England U21-keeper Jack Butland som var i søkelyset. I dag har nok en sisteskanse, Sunderlands Simon Mignolet, funnet veien til ryktespaltene. Den belgiske nettsiden Footgoal.net hevder nemlig at Manchester United vurderer å hente Mignolet til Old Trafford til sommeren. PSV-spilleren Kevin Strootmans navn dukket opp her i spaltene på 1. påskedag. 22-åringen karakteriseres av enkelte som «den nye Roy Keane», og svært interessant for United. Men overfor Voetbal International hevder klubbens førstelagstrener Rene Meulensteen, for det første at Strootmans navn aldri har vært diskutert innad i United; og for det andre reagerer han slik på «Roy Keane»-påstanden: – Det virker som det rene sludder på meg. En sak Meulensteen derimot bekrefter – i hvert fall om vi skal tro den samme kilden – er at Sir Alex mener Eden Hazard er en interessant spiller. – Vi har pratet mye om ham. For alle klubber er det viktig å tilføre nye impulser til spillerstallen, og Hazard er et helt spesielt talent. Men slike ting tar tid. Ferguson ønsker å gjøre seg kjent med en spillers karakter, og derfor drar han på private turer for å se dem på nært hold.

Tirsdag 10. april:

Daily Mirror skriver tirsdag at United er interessert i Birminghams talentfulle keeper, Jack Butland, som skal være tilgjengelig for tre millioner pund. 19-åringen, som har spilt aldersbestemt fotball for England de siste årene, har fortsatt ikke debutert for Birmingham, men har i stedet vært på utlån hos Cheltenham. Uniteds keepertrener Eric Steele så Butland i aksjon selv da Cheltenham møtte Rotherham og tapte 0-1 i helga.

Les mer om keeperen på hans Wikipedia-side.

Samtidig gjentar The Times det andre har skrevet tidligere. De skriver nemlig tirsdag at Paul Scholes kommer til å skrive under på en ny ettårskontrakt med United, men de tviler på at han spiller for England i fotball-EM – siden han ikke ville være med i VM sist siden han da ikke hadde bidratt i kvalifiseringen, og han var jo heller ikke med i kvalifiseringen til sommerens turnering i Polen og Ukraina.