Ryktesaker, uke 12

Spekulasjonene rundt Benfica-spiller blusser opp igjen.

United.no samler United-ryktene i én sak, og oppdaterer saken gjennom dagen for at de av dere som er interesserte alltid skal kunne være oppdatert på hvilke spillere som kobles til United.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 25. mars:

Sir Alex Ferguson skal være interessert i å forsterke midtbanen og tidligere i uken har det gått rykter om at Nicolas Gaitan kan være på vei til Old Trafford. Nå melder Setanta Sports at han kan bli for dyr, og at fokus nå er på en annen Benfica-spiller: Axel Witsel. Mens Gaitan visstnok skal koste 45 millioner Euro, kan United sikre seg Witsels underskrift for «bare» £20 millioner.

Fredag 23. mars:

Ifølge Daily Mail forhandler United fortsatt med Benfica om Nicolas Gaitan, men United er ikke villig til å betale mer enn 22 millioner pund, mens hans utkjøpsklausul er på 40 millioner pund. TalkSPORT skriver at budet, som er Uniteds andre på spilleren, ligger på om lag 20 millioner pund.

Samtidig skriver Metro at United kommer til å hente Crystal Palace-back Nathaniel Clyne når hans kontrakt med Championship-klubben utløper til sommeren, men United vil kompensere Palace med 2,5 millioner pund for å unngå at forbundet skal gå inn i avtalen for å bestemme kompensasjon. Clyne spilte da Palace slo ut United av ligacupen, og har tre år bak seg på førstelaget til Palace.

The Sun skriver også at Paul Scholes nå skal være klar til å forlenge comebacket i United med ett år, men har selvsagt ingen åpne kilder. Saken er skrevet av Neil Custis, og er en såkalt eksklusiv sak.

I et intervju med Radio Monte Carlo sier Lille-president Michel Seydoux at de ikke har mottatt noe bud på Eden Hazard. United skal være et av lagene som er interesserte i belgieren, men City og Tottenham vil også gi United kamp om signaturen.

Torsdag 22. mars

Benfica-duoen Nicolas Gaitan og Javi Garcia har vært heftig koblet til United denne sesongen, og kanskje kan det skje noe. Den portugisiske journalisten Goncalo Lopez, som skriver for Diario de Noticias, skriver nemlig på twitter at United og Benfica har en muntlig avtale om at United skal informeres om eventuelle bud på spillerne, slik at de kan matche disse.

Samtidig hevder en italiensk avis at United er interessert i Inters brasilianske sisteskanse Julio Cesar. Cesar skal ha vært en av målvaktene United vurderte før Ferguson bestemte seg for å hente David De Gea sist sommer. Nå melder den italienske avisen La Gazzetta dello Sport at United vurderer et nytt fremstøt for å hente Cesar til Old Trafford for å gi De Gea konkurranse om keeperplassen i United. Cesar har kontrakt med det italienske storlaget til 2014, men skal ha signalisert at han vil bort fra San Siro og Milano etter denne sesongen. Roma skal også ha meldt sin interesse. Med tanke på De Geas form de siste månedene er det vel heller ytterst tvilsomt at det er en ny keeper Ferguson har øverst på ønskelisten i sommer.

Eden Hazard har vært en het mann de siste par ukene, og nå skrives det at det er Manchester City som leder kampen om belgieren. Chelsea, Arsenal, Tottenham og United skal imidlertid også være interesserte. Nettstedet franskfotball.com skrev forøvrig lørdag denne saken for united.no om Eden Hazard. Les: Det belgiske vidunderbarnet

Nigerianske Finidi George er blitt 40 år, og har lagt fotballstøvlene på hylla etter en karriere hvor han blant annet spilte for Ajax, Ipswich og Mallorca. Nå sier han imidlertid at han kunne blitt United-spiller da han var på sitt beste.

– Mange av de største europeiske klubbene, som Real Madrid og Manchester United, var interessert i meg, men det var Real Madrid jeg nesten skrev under for, sier han nå.

George er nå trener i spanske Real Betis, som han også spilte for.

Ellers skal Aston Villa være interessert i å hente Ritchie De Laet gratis til sommeren når kontrakten hans utløper hos United. Det skriver Daily Mail.

Onsdag 21. mars

Crewe Alexandras unge angrepstalent Nick Powell er ifølge talkSport gjenstand for stor interesse fra blant andre Manchester United. Powell har vært i Crewe-systemet siden han var fem år gammel, og selv om han ennå ikke har fylt 18 (det gjør han forresten fredag i denne uken) er han allerede inne i sin andre sesong som førstelagsspiller hos League Two-klubben fra Gresty Road. Bevis på at han holder nivået fikk 17-åringen da han i januar ble utnevnt til League Twos Månedens spiller. I 2011 var Powell med i den engelske troppen til U17-VM i Mexico. Der spilte han fem av landets kamper på vei til kvartfinalen. Der tok deltakelsen slutt etter 2-3 mot Tyskland.

Samtidig som Uniteds speidere hadde fokus på Rayo Vallecanos Michu, skal de også ha sett på hans lagkamerat Tito, hevder ClickManchester.

– Jeg vet ikke om de var her for å se meg, men i så fall er det en ære at en så stor klubb som Manchester United legger merke til meg, sier Tito.

Tirsdag 20. mars:

Dimitar Berbatovs agent Emil Danchev uttalte mandag at hans klient garantert kommer til å forlate United til sommeren. Bulgarerens kontrakt går ut til sommeren, og han kan da i utgangspunktet forlate United gratis. Haken er at det finnes en klausul i Berbatovs kontrakt som gjør at United kan forlenge den frem til sommeren 2013 om de ønsker dette. Goal.com skriver tirsdag at United kommer til å benytte seg av denne klausulen i løpet av de neste to dagene for å forhindre Berbatov i å gå gratis fra Old Trafford. United skal videre ha et ønske om å bruke Berbatov som en del av overgangssummen som kreves for å hente Tottenhams Luka Modric til United.

Rio Ferdinand og Frank Lampard hevdes å stå øverst på ønskelisten til den superrike kinesiske Superliga-klubben Guizhou Renhe. Som seg hør og bør for en klubb med slik status, skal den også være villig til å utbetale superlønninger – beløp tilsvarende £250.000 i uken – bare de to engelske veteranene velger å takke ja og drar til Midtens rike. Dette skriver flere medier i Østen og Oseania. Formann Wang Guolin i Guizhou forklarer supertilbudet slik: – Vi vil gjøre Guizhou til den beste klubben i Kina, og derfor er vi også beredt til å betale store penger for å knytte til oss Ferdinand og Lampard. Mange kinesere følger Premier League og vet hvor gode de to spillerne er. Ferdinands agent, Pini Zahavi, sier på sin side at kinesiske klubber er fast bestemt på å sikre seg de spillerne de ønsker, og «når de ønsker å oppnå noe, da gjør de det også». Ellers hevdes det fra Spania at Sir Alex Ferguson i helgen sendte sin speiderbror, Martin, til landet for å sjekke ut Rayo Vallecanos midtbanespiller Michu – for andre gang på en måned. Dermed underbygget han samtidig påstanden om at United virkelig er interessert i 25-åringen. Michu, eller Miguel Perez Cuesta, som er hans egentlige navn, er kjent som en offensiv midtbanemann. Han sies å være tilgjengelig til sommeren, og det for smuler. I denne sammenheng er £3.5 millioner så lite at vi vet om en skotte som gleder seg.

Mandag 19. mars:

I går gjorde Dimitar Berbatovs agent det kjent at bulgareren forlater United etter sesongslutt. Skal man tro The Sun ser en retur til Tyskland ut til å bli det nye stoppestedet for den elegante spissen. Det antas nemlig at Hannover står klare til å by £5 millioner for 31-åringen – en spissduo bestående av Berbatov og Moa Abdellaoue høres da ikke så verst ut?

Lilles Eden Hazard er et hett navn i overgangssammenheng. Belgieren har allerede en god stund vært nevnt som en mulig «rød djevel» fra sommeren av, men så langt er ingenting avklart. Det som derimot er helt klart, er at 21-åringen har vekket interesse hos flere enn bare United. I forrige uke uttrykte blant andre Spurs-manager Harry Redknapp sin beundring for den lille midtbanemannen, og nå har City-manager Roberto Mancini også kommet på banen. Ifølge franske Canal+ var italieneren tilstede da Lille møtte Valenciennes, og det gikk heller ikke Hazard hus forbi.

– Jeg vet at han var tilstede, men vi får se. Foreløpig konsentrerer jeg meg kun om Lille, sa hovedpersonen selv til tv-stasjonen.

En annen spiller som hevdes å interesse United (og dermed snart City) er Real Madrids 19 år gamle Jese Rodriguez Ruiz, en spiller som ifølge talkSport sammenliknes med den ikke helt ukjente Cristiano Ronaldo. Ruiz har vært tilknyttet Real-akademiet siden 2007 og har flere ganger i den senere tid blitt inkludert i Jose Mourinhos kampdagstropp. Ungguttens kontrakt med madrilenerne utløper etter neste sesong, og inntil noe eventuelt skjer med den, vil nok Sir Alex’ Spania-radar fortsette å trekke strøm.