Comeback-Pogba sendte United til kvartfinalen

United vant ingen av de første seks kampene de spilte på San Siro. I bare én av kampene scoret United. Det hadde blitt tap alle fire gangene AC Milan hadde vært motstander der. Så ble det seier på forsøk nummer sju, da United i februar 2010 vant 3-2 borte og 4-0 hjemme mot Rossoneri.

Her ble det nok en gang borteseier for United.

Innbytter Paul Pogba brukte bare tre minutter før han scoret målet som viste seg å sende United til kvartfinalen av Europa League.

Det endte nemlig 1-0 til United.

Halvsjanser og nesten-sjanser til begge lag

Lagoppstillingene var kanskje ikke de mest spennende, men benkene var derimot det: Pogba, Van de Beek og De Gea var tilbake på Uniteds benk, mens Zlatan Ibrahimovic satt sammen med bursdagsbarnet Diogo Dalot på Milans benk.

United var raskt ute av startblokkene, og skapte noen nesten-sjanser de første minuttene med innlegg inn i feltet som dessverre ikke traff de foran mål skikkelig, slik at de endte opp med å skli i forsøkene sine på å justere posisjonene sine.

Etter 12 minutter kom Bruno Fernandes seg til et skudd fra 16-meterstreken, men portugiserens skudd traff ikke mål. På motsatt side kom Milans første avslutning fra Franck Kessie to minutter etterpå, men Henderson kontrollerte Kessies harde (men ikke så velplasserte) skudd uten problemer.

Daniel James ville ha straffespark i 20 minutter da han gikk i bakken i duell med Milans Tomori, men dommeren var ikke enig med James.

HADDE UNITEDS STØRSTE SJANSE I FØRSTEOMGANGEN: Bruno Fernandes.

Stopperne ryddet opp

I den andre enden av banen måtte Harry Maguire gripe inn da Theo Hernández i det 23. minutt løp gjennom nesten hele United-laget før Maguire fikk pirket ballen bort fra ham.

Milan så farlige ut da de i det 35. minutt kom løpende i stor fart mot et United i ubalanse, men en glimrende Lindelöf-takling ordnet opp i den situasjonen.

Generelt var Milan klart bedre enn United i den andre halvdelen av førsteomgangen, og Saelemaekers hadde et skudd som Henderson bare klarte å slå til hjørnespark.

Milan kom seg også til en brukbar sjanse like før pause, men det stod målløst 0-0 da lagene gikk i garderoben.

STOPPERNE RYDDET OPP: Harry Maguire og Victor Lindelöf gjorde mye bra i Uniteds midtforsvar.

Pogba-comeback med stil

Marcus Rashford hadde ikke en god dag på jobben – han ser ut som om han ville hatt godt av en skikkelig hvil – og da andreomgangen startet hadde Paul Pogba erstattet ham.

28-åringen brukte ikke lang tid på å sette sitt preg på kampen.

Etter tre minutter på banen slo han nemlig plutselig til. Først fikk han ballen i boksen, og prøvde å servere Fred, men brasilianerens skudd ble blokkert. Men Fred vant ballen igjen i Milans boks nesten umiddelbart, og han fikk lirket ballen bort til Pogba. Franskmannen var iskald, og satte ballen i mål bak Gianluigi Donnarumma.

Plutselig så med det situasjonen helt annerledes ut.

Mason Greenwood satte nesten inn 2-0, og United så generelt ut som det klart beste laget i starten av andreomgangen.

SCORET ETTER TRE MINUTTER: Paul Pogba.

Milan byttet inn Dalot og Zlatan

Siden United hadde dominert, så var det Milan-trener Piolis tur til å ta grep.

I det 65. minutt byttet Milan inn Diogo Dalot og Zlatan Ibrahimovic, og Milan var farlig frempå noen minutter etterpå, men en helt annen svenske enn Zlatan var kongen i United-boksen i den situasjonen, for Victor Lindelöf ordnet opp på glimrende vis.

I det 74. minutt kom Ibrahimovic seg til en stor sjanse da han knuste Luke Shaw i en hodeduell på bakerste stolpe, men Dean Henderson klarte heldigvis å stoppe skuddet.

Milan var halvfarlig frempå en del, og det var ofte godt forsvarsspill og ofrende arbeid fra midtbanespillerne som sørget for at det ikke ble veldig farlig – selv om det også skal sies at McTominay kunne endt opp med å score et selvmål da han taklet ballen ganske hardt mot eget mål.

Diogo Dalot kunne fort endt opp med å få sitt andre gule kort med noen minutter igjen.

Det ble litt panikk i United-boksen i løpet av de fem overtidsminuttene, men United klarte å holde tett.

Dermed er United i kvartfinalen av Europa League.