Smith i villrede

For første gang har Alan Smith antydet at han kan komme til å forlate United.

Den engelske landslagsspilleren er i villrede etter at han i forrige uke fikk beskjed fra adm.dir. David Gill om at klubben ikke vil tilby ham ny kontrakt når den nåværende avtalen utløper om to år.

Meldingen fra klubbledelsen føles som et slag i fjeset på Smith, som har jobbet knallhardt for å komme tilbake fra alvorlig skade. Nå som formen endelig var på god vei tilbake til gamle høyder, hadde han håp om å få sementert sin fremtid på Old Trafford. Han ble lovet en ny kontrakt i fjor, men beinbruddet på Anfield førte til at forhandlingene om denne ble utsatt. Nå som klubben åpenbart har endret ståsted, er Smith derfor nødt til å vurdere alternativer.

«Dersom de ønsker å selge meg, vil jeg gjerne vite det, men jeg får nok ikke svar før jeg har tatt en prat med manageren,» sier Smith til SunSport.

«Skulle det vise seg at jeg ikke lenger er ønsket her, må jeg se på andre muligheter.»

26-åringen setter nå sin lit til Sir Alex, som ennå ikke har diskutert saken med David Gill. SAF er for tiden på ferie i Sør-Frankrike, og har så langt bare blitt informert om avslaget.

«Han (SAF) sa ingenting til meg etter FA-cupfinalen. Vi dro bare hjem neste dag, og det var det. Men dersom manageren ønsker å beholde meg, da blir jeg. Hvis ikke, er tiden inne til å dra videre, sier den tidligere Leeds-spilleren.

Uansett hva som måtte skje, vil ikke Smith bli gående arbeidsledig lenge. Både Everton, Middlesbrough, Tottenham, Aston Villa og Glasgow Rangers, skal alle være ute etter underskriften hans.