garnachojubel2402222

Sendte United til semifinalen i FA Youth Cup med sent vinnermål

Manchester United vant 2-1 mot Leicester i kvartfinalen av FA Youth Cup, og er dermed klare for semifinalen.

Leicester tok ledelsen, men to scoringer av Alejandro Garnacho – mot slutten av hver sin omgang – snudde kampen for United.

Et sterkt resultat siden Leicesters U18-lag har vært i strålende form de siste månedene, og blant annet ikke har tapt i U18-ligaen siden 11. september 2021.

Manchester United v Leicester City: FA Youth Cup
VIKTIG I SNUOPERASJONEN: Kobbie Mainoo.

Skuffende førsteomgang av United

United har ikke vunnet FA Youth Cup, turneringen klubben har vunnet flere ganger enn noen andre, siden 2011.

I store deler av førsteomgangen så det definitivt ut til at det ikke ville skje denne sesongen heller, for Leicester var stort sett klart bedre enn United, med et press-spill United slet med å håndtere.

Det var helt fortjent da Chris Popov (som tidligere har vært i United-akademiet) sendte revene i ledelsen litt før halvtimen var spilt, i en situasjon hvor keeper Radek Vitek kanskje vil irritere seg litt over at han ikke fikk stoppet den.

REVENE SLO TIL FØRST: Chris Popov etter å ha sendt Leicester i ledelsen på Old Trafford.

… men Garnacho sørget for 1-1 til pause

Sam Mather og Alejandro Garnacho kom seg til noen nesten-sjanser og noen faktiske sjanser, og spesielt Alejandro Garnacho så farlig ut.

Noen minutter før pause kom utligningen, og da kom det på et frispark skaffet av Dan Gore, og skrudd inn i hjørnet av nevnte Garnacho.

På overtid kunne til og med Sam Mather fort sendt United opp i ledelsen, men 1-1 var uansett god uttelling for United etter en vanskelig førsteomgang.

UTLIGNINGEN: Alejandro Garnacho scorer på frispark.

Bedre andreomgang – og målet kom til slutt

United var et vesentlig bedre fotballag i den andre omgangen enn i den første.

Kobbie Mainoo fikk for alvor kontroll over midtbanen, godt hjulpet av Dan Gore og Isak Hansen-Aarøen (etter hvert erstattet av Maxi Oyedele), men United slet med å finne det store gjennombruddet. Spesielt Garnacho og McNeill kom seg til en del muligheter, både små og enkelte store også.

Leicester var ikke helt ufarlige i andre enden heller, men det var ingen tvil om at det var United som var best i andreomgangen, og det var helt fortjent da vinnermålet kom i det 89. minutt.

United spilte seg godt ut fra eget forsvar, og frem til Norkett og McNeill, før ballen endte hos Kobbie Mainoo. Han fant Alejandro Garnacho i boksen, og Garnacho tok ned ballen fint før han sendte ballen i mål med venstrefoten med andretouchen. En glimrende scoring av United, og den endte opp med å sende United til semifinalen.

2-1: Alejandro Garnacho sørger for United-avansement.

Slik blir veien videre

United har trukket hjemmekamp i semifinalen også, og motstander der blir enten Wolverhampton eller Brighton.

De møter hverandre på lørdag, for å kjempe om retten til å møte Travis Binnions United.

Hvis United slår ut vinneren av den kampen, så blir det enten Chelsea (som er klare for semifinalen etter å ha slått Blackpool 3-2), Blackburn eller Nottingham Forest i finalen – som skal spilles på hjemmebanen til vinneren av Uniteds semifinale.

U18: Manchester United 2–1 (1-1) Leicester City

Old Trafford
FA Youth Cup

G Gore (67), Garnacho (90), Murray (90+4)

Mål: 0-1 Chris Popov (29.), 1-1 Alejandro Garnacho (42.), 2-1 Garnacho (89.).

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado, Rhys Bennett (C), Tyler Fredricson, Sam Murray – Dan Gore, Kobbie Mainoo, Isak Hansen-Aarøen (Maxi Oyedele, 66.) – Sam Mather (Manni Norkett, 81.), Charlie McNeill, Alejandro Garnacho (Sonny Aljofree, 90+1.).
Ubenyttede innbyttere: Malachi Sharpe, Tom Wooster, Marcus Lawrence, Ethan Ennis.

1: Kampen på Old Trafford er i gang!

5: Gjestene har startet best, og har blant annet fått noen hjørnespark i åpningsminuttene.

6: Garnacho går flott innover, spiller vegg med en medspiller, og ender opp med å komme seg til skudd. Dessverre blokkeres avslutningen av en Leicester-spiller.

9: United har ved et par anledninger nesten vært gjennom nå. Bedre nå enn i åpningsminuttene.

12: Leicester skyter, og skuddet går via Rhys Bennett og ut til hjørnespark. Det så ut som om den ballen kunne havnet hvor som helst, så det er vel den største sjansen hittil.

21: United sliter tungt her, men Charlie McNeill kom seg til en nesten-sjanse nå, men en forsvarsspiller fikk ballen ut til hjørnespark før McNeill fikk skutt. United får ikke skapt noe særlig med hjørnesparket.

23: Garnacho er nesten gjennom, men har en dårlig touch som hindrer ham i å komme seg til skudd. Prøver å slå ballen lavt inn til Mather, men er ikke presis nok.

28: Booth får skutt fra litt utenfor sekstenmeteren rett i etterkant av en Jurado-ballmiss, men skuddet går over mål.

29: MÅL! Chris Popov scorer for Leicester. Mulig United skulle hatt et frispark rett i forkant, og mulig Vitek burde tatt skuddet.

32: Mot Everton i åttendedelsfinalen havnet United under, og utlignet like etterpå. Her gjorde nesten Sam Mather det, men skuddet hans går like utenfor.

36: Leicester fremstår rett og slett som et bedre lag enn United, og kampplanen virker bedre. Revene er i veldig god form, og har vært det beste laget i den sørlige U18-avdelingen de siste månedene. De har faktisk ikke tapt siden 11. september 2021, dagen Cristiano Ronaldo debuterte for United for andre gang.

37: Bennett i trøbbel, og Leicester får en stor sjanse, men Vitek redder United.

40: Garnacho skyter fra like utenfor sekstenmeteren, men keeper redder.

41: Frispark for United like utenfor sekstenmeteren.

42: MÅL! Alejandro Garnacho skrur ballen inn i hjørnet. Ikke glimrende keeperarbeid, men viktig mål av spanjolen, i alle fall!

45+1: God førstetouch av Sam Mather etter flott forarbeid av Mainoo, men skuddet hans blir dessverre for dårlig. Uniteds største sjanse hittil kunne gitt 2-1-ledelse til pause, mot spillets gang.

45+2: Isak Hansen-Aarøen med et raid i Leicester-feltet like før pause, men det ble til slutt ikke noe av.

Pause. 1-1.

46: Andre omgang er i gang!

48: Leicester-skudd, men Vitek redder.

54: United presser Leicester tilbake nå! Noen gode sjanser, og den største da Charlie McNeill etter samarbeid med Garnacho får skutt, men glimrende redning av Leicester-keeperen. Så kontrer Leicester og får en enda større sjanse! Litt tilfeldigheter, godt forsvarsspill i siste liten og bra keeperarbeid hindrer scoring.

55: Isak Hansen-Aarøen skyter over med venstrefoten.

63: Chelsea vant forresten 3-2 mot Blackpool i den andre kvartfinalekampen som blir spilt i kveld. Det betyr at United kommer til å møte Chelsea, Blackburn eller Nottingham Forest i en eventuell finale.

65: McNeill banker ballen i nettveggen etter flott United-spill. Til slutt er det Mainoo som serverer McNeill, som kanskje burde skutt mot det andre hjørnet heller enn det nærmeste. Uansett spiller United mye bedre enn i den første omgangen.

66: BYTTE: Maxi Oyedele erstatter Isak Hansen-Aarøen (som har vært ganske god).

66: Garnacho kommer seg til skudd etter herlig United-spill, men keeper får ballen unna.

67: Dan Gore får gult kort. Han var for øvrig sterkt involvert i Garnacho-sjansen nettopp.

69: McNeill vinner ballen fra en forsvarsspiller innenfor sekstenmeteren, men Leicester-keeperen er veldig god igjen når han kommer ut og blokkerer skuddet til United-spissen.

79: Utrolig McNeill-pasning fra høyresiden over til Garnacho på venstre. Garnacho drar seg unna en forsvarsspiller og skyter fra skrå vinkel, men skuddet går over.

81: BYTTE: Manni Norkett erstatter Sam Mather.

82: United-fansen vil ha straffespark da Kobbie Mainoo kjemper seg gjennom og blir dyttet i bakken. Så OK ut. Mainoo har for øvrig vært veldig, veldig god i denne andreomgangen.

85: Garnacho går innover og skyter, men ballen går via en Leicester-spiller og ut til hjørnespark.

87: McNeill kommer seg inn i en god skuddposisjon, men skuddet treffer han ikke helt med. Utenfor.

89: MÅL! Alejandro Garnacho igjen! Mainoo finner han med en god pasning, og Garnacho tar ned ballen fint og skyter i mål med venstrefoten på andretouchen. Veldig bra! Det blir vel forhåpentligvis vinnermålet?

90+1: BYTTE: Garnacho (som også fikk gult kort for feiringen) erstattes av Sonny Aljofree.

90+4: Med halvannet minutt igjen får Sam Murray et gult kort, og Leicester et frispark i innleggsposisjon.

90+5: Glimrende slått frispark, og Leicester header utenfor. Da skal vel dette ende i semifinale!

90+6: Sannelig et nytt frispark i innleggsposisjon for Leicester! Men United har kontroll denne gangen.