Slik blir resten av United-sommeren

Sliter du med å følge med på alt som skjer når kampene kommer tett i tett? Slapp helt av, her har vi oppsummert hva vi United-supportere har i vente i løpet av sommeren.

Da coronapandemien avbrøt fotballsesongen 2019/20 i mars, kjempet United fortsatt på tre fronter. Det gjør de fortsatt, med et kampprogram som er tettere enn bilkøene på vei til norske turistmål i sommer.

Her har vi samlet alt det du trenger å vite om Uniteds resterende kamper. Til tross for at sesongen nærmer seg slutten, har de røde djevlene potensielt ni kamper igjen denne sesongen.

De er som følger:

  • 16. juli: Crystal Palace vs Man. United (Premier League).
  • 19. juli: Man. United vs Chelsea (FA-cupen).
  • 22. juli: Man. United vs West Ham (Premier League).
  • 26. juli: Leicester vs Man. United (Premier League).
  • 1. august: Man. United/Chelsea vs Arsenal/Man. City (FA-cupen).
  • 5. august: Man. United vs LASK Linz (Europa League).
  • 10. august: Man. United/LASK Linz vs FC København/Basaksehir (Europa League).
  • 16. august: Semifinale i Europa League.
  • 21: august: Finale i Europa League.

Premier League

I skrivende stund ligger United på femteplass i ligaen.

Det så lenge ut til at denne plassen kunne gi kvalifisering til neste sesongs Champions League, ettersom UEFA utestengte naborival Manchester City fra turneringen i to år, som følge av brudd på Financial Fair Play-reglene.

Den avgjørelsen tok City til idrettens voldgiftsrett (CAS). Der ble det avgjort at de lyseblå likevel får delta neste sesong, og dermed er det som vanlig de fire øverste plassene som gir kvalifisering til Europas største klubbkonkurranse.

SLAPP UNNA: Raheem Sterling og Manchester City kunne smile etter at CAS avgjorde at de likevel får spille Champions League neste sesong.

LES OGSÅ: En ydmykelse for UEFA som må få konsekvenser for FFP

 

Deltakelse i Champions League er et uttalt mål fra både Ole Gunnar Solskjær og hans spillere, og nordmannen vil nok ikke være fornøyd med sesongen dersom de skulle ende utenfor det gode selskap for andre sesong på rad.

Det er likevel grunn til å være optimist som United-fan.

De røde djevlene har nemlig alt i egne hender før sesongens siste tre kamper, til tross for at seieren glapp på overtid mot Southampton.

FORTSATT MED: Ole Gunnar Solskjær og hans United-lag har gode muligheter til å ta en av Premier Leagues fire øverste plasser.

Før 36. runde i ligaen, ligger de røde fra Old Trafford á poeng med Leicester på plassen over, bare tre mål bak på målforskjell. Disse to lagene møtes i siste runde, den 26. juli, og dermed er United sikret en «topp fire»-plassering skulle de vinne alle sine resterende ligakamper.

Ole Gunnar Solskjærs menn har også mulighet til å ta igjen Chelsea før sesongen avsluttes. Etter tirsdagens seier mot Norwich, ligger Frank Lampards menn fire poeng over United, men med en kamp mindre spilt.

Bruno Fernandes og hans lagkamerater har også det tilsynelatende enkleste kampprogrammet sammenliknet med Leicester og Chelsea.

MINST MOTSTAND: Martial og Fernandes har på papiret to relativt enkle kamper igjen før Leicester-møtet i siste runde.

United har igjen møter med et Crystal Palace som ser ut til å ha tatt sommerferie etter coronapausen, og et West Ham-lag som ikke har liknet helt på seg selv denne sesongen.

Leicester møter et Sheffield United-lag som har imponert stort i sin tilbakekomst i Premier League. Laget fra «stålbyen» er ubeseiret på sine siste fire ligakamper, og i løpet av den rekken har de tatt knekken på Wolverhampton, Chelsea og Tottenham.

I tillegg venter nevnte Tottenham for Jamie Vardy og kompani.

GLIPPER: Før restarten hadde Leicester et solid grep om tredjeplassen. Nå kan Champions League-plassen glippe fullstendig for Soyüncü, Schmeichel og de andre.

Chelsea har også et relativt vanskelig kampprogram. De møter ligamesterne fra Liverpool på Anfield, før Wolverhampton kommer på besøk i siste ligarunde.

«Ulvene» har fortsatt mulighet til å kvalifisere seg til Champions League, og vil nok ha blod på tann skulle de ha en sjanse til å stjele en plass i mesterligaen på tampen av sesongen.

Dermed er utsiktene lyse for at Ole Gunnar Solskjær leder laget tilbake til Champions League i sin første fulle sesong i sjefsstolen på Old Trafford.

FA-cupen

I tillegg til en plass blant ligaens fire beste lag, vil nok nordmannen være hypp på å vinne sitt første trofé som manager i United.

Den første muligheten til det ligger i FA-cupen.

Der er de røde djevlene i en semifinale mot ligarival Chelsea.

United har hatt godt tak på londonerne denne sesongen med to seire i ligaen, og en seier i ligacupen. Til sammen har Solskjærs gutter 8-1 i målforskjell mot de blå denne sesongen.

PÅ TÅ MOT DE BLÅ: Harry Maguire var på scoringslista da United slo Chelsea på Stamford Bridge tidligere i år.

Kampen spilles på Wembley, og det blir spennende å se hvordan de to lagene velger å prioritere i denne kampen.

Begge lagene har relativt nye trenere, som begge vil ha lyst til å sette sitt preg på sine lags premieskap. Samtidig kjemper begge klubbene om en Champions League-plass som nok er viktig både for spillerne og for klubbene økonomisk.

Med tette kampprogrammer, ofte med tre kamper i løpet av en uke, er det vanskelig å se for seg at noen av lagene stiller sine sterkeste ellevere til hver av de resterende kampene i både liga- og cupspill.

Så vil tiden vise om Solskjær prioriterer FA-cupen, eller om han legger alle eggene i «topp fire»-kurven.

Skulle United ta seieren på søndag, vil enten Arsenal eller Manchester City være motstandere i finalen, som spilles 1. august. Dette konkluderer den engelske sesongen 2019/20, nesten ett helt år etter at den startet med Community Shield 4. august i fjor.

SEMIFINALEMOTSTANDERE: Mikel Arteta og Pep Guardiola møtes i FA-cupens semifinale. Vinneren møter forhåpentligvis United på Wembley i august.

Dersom de røde fra Manchester kommer seirende ut av semifinalen, kan de utlikne Arsenals 13 seire i verdens eldste klubbturnering mot nettopp Arsenal. Det vil i så fall være en passende hevn, ettersom «the Gunners» har vunnet begge de to tidligere finalene mellom lagene i henholdsvis 1978/79-sesongen og 2004/05-sesongen.

Møter United Manchester City i finalen, vil det bli første Manchester-derby i en FA-cup-finale noensinne. De lyseblå er regjerende mestre, men har likevel slitt mot sine røde naboer denne sesongen. Ole Gunnar Solskjær har faktisk tatt seieren mot Pep Guardiola tre ganger denne sesongen, en bragd bare Jürgen Klopp har klart tidligere.

Europa League

Skulle United mot formodning verken klare å kvalifisere seg til Champions League i ligaen, eller vinne sin første pokal under Solskjær i FA-cupen, får de en ny mulighet til å gjøre begge i Europa League.

Marcus Rashford og kompani har tatt seg til en åttendedelsfinale i kontinentets B-turnering, og er nærmest garantert å gå videre til kvartfinale. De røde leder nemlig 5-0 etter det første oppgjøret mot østerrikske LASK Linz, kampen som ble Uniteds siste før coronapausen.

LAMSLO LASK: Odion Ighalo viste sine ferdigheter da LASK ble slått for tomme tribuner i mars.

UEFA har avgjort at alle de påbegynte dobbeloppgjørene skal avsluttes på stadionene der de opprinnelig var planlagt. Dette vil si at LASK kommer til Old Trafford for å spille ferdig dobbeloppgjøret, som nok kan sies å være avgjort allerede.

Deretter bærer turen til Tyskland for Ole Gunnar Solskjærs armé. UEFA har avgjort at med tanke på sikkerheten til spillerne under coronapandemien, skal både Europa League og Champions League avgjøres med miniturneringer der alle oppgjørene spilles som enkeltkamper.

Europa League avgjøres i Tyskland, i de fire byene Duisburg, Gelsenkirchen, Düsseldorf og Köln.

LOV Å GLEDE SEG: Ståle Solbakken kan møte Ole Gunnar Solskjær til trenerduell dersom hans København tar seg til kvartfinale i Europa League. Så spørs det om han smiler like bredt etterpå.

I den eventuelle kvartfinalen møter United vinneren av FC København og tyrkiske Basaksehir. Det kan med andre ord bli en helnorsk trenerduell mellom Solskjær og Ståle Solbakken, dersom danskene klarer å hente inn Basaksehirs 1-0-ledelse fra det første oppgjøret.

Turneringen avsluttes 21. august i Köln, der United forhåpentligvis er ett av to lag som kjemper om pokalen. Vinneren av turneringen får også inngangsbillett til neste sesongs Champions League, uavhengig av plasseringen i hjemlig liga.

En finaleseier vil gi klubben sin andre pokal i turneringen, etter at José Mourinhos United vant turneringen for første gang i klubbens historie i 2016/17-sesongen.

GULLGJENG: Det er over tre år siden United tok sin første europaligapokal.

Likevel vil nok konkurransen være viktigst som en siste vei inn i Champions League dersom klubben ikke skulle sikre den gjennom ligaspill. United er tross alt en klubb som bør kjempe høyere enn «nivå to» i europeisk sammenheng.

Neste sesong

LES OGSÅ: Overgangsvinduet blir utvidet

Det har ikke blitt offentliggjort noen dato for når den nye Premier League-sesongen skal sparkes i gang.

Det som likevel virker ganske klart, er at klubbene kan se langt etter sin vante sesongoppladninger.

Goal skriver at klubbene selv er interesserte i å starte ligaen igjen helgen 12. og 13. september. Dette vil i så fall gi United tre uker med hvile før sesongen starter igjen, dersom de kommer til finalen i Europa League.

FA derimot, vil visstnok begynne ligaen igjen allerede 29. august. Dette fordi England skal ut i kamper i Nations League 5. og 8. september. Et slikt utfall vil gi United bare en uke mellom finalen i europaligaen og ny ligasesong.

MER AV DET HER, TAKK: United-spillerne kjemper om en plass i neste års Champions League. Da er det lov å håpe på flere store øyeblikk, som da de slo ut PSG i fjorsesongen.

Champions League begynner igjen 20. oktober, der United forhåpentligvis er blant de deltakende lagene. Uansett hvordan klubben kommer seg til turneringen, slipper Solskjærs gjeng kvalifiseringsrundene, ettersom både fjerdeplass i ligaen og seier i Europa League gir direkte inngang til gruppespillet.

Finalen er planlagt å finne sted på Atatürk Stadion i Istanbul, den 29. mai 2021.

Med andre ord har lagene en hektisk og tettpakket sesong i vente.