Slik ble jeg fan: – Mot strømmen

Geir Michelsen ble United-fan, til tross for at klassekameratene holdt med Leeds og Liverpool.

Vi ble alle fan en gang.

Noen ble overtalt av faren. Andre var det rene tilfeldigheter for.

Noen var nær med å ende som Liverpool-fan, men slapp kanskje med skrekken takket være noen andre?

Vi ønsker disse historiene.Så – hvordan ble du United-fan?

Vi ønsker historien og helst også et bilde av deg, gjerne i supporterutstyr. Det trenger ikke å være langt. Det trenger kun å være din historie.

Bidrag kan sendes til fan@united.no.

– Gikk mot strømmen

Av: Geir Michelsen

Geir utenfor Old Trafford
FAN: Geir Michelsen utenfor Old Trafford.

Utrolig nok husker jeg den dagen jeg bestemte meg for at Manchester United var mitt lag, og jeg hadde vel nettopp fylt 8 år!

Jeg gikk i 2. klasse på Åsenhagen barneskole (Skedsmo), og i klassen var vi en liten gjeng på 5-6 gutter som spilte fotball. Dette var en dag rett etter at den engelske fotballsesongen hadde starta i 1972, og de med interesse for fotball var midt inne i en diskusjon om hvilke lag som var best. Jeg husker det var 4 Liverpool supportere og 2 Leeds supportere i klassen min, og Jeg kastet meg inn i diskusjonen uten å tenke meg om: Manchester United er den kuleste og beste klubben! Jeg var fullstendig i ensom majestet! Men jeg hadde tatt et valg, i ren motstandsstil, og i samtlige 42 år senere har jeg fulgt United!

Jeg husker for øvrig at jeg ”tapte” diskusjonen, etter en elendig sesong for United sesongen som hadde vært, og en ganske katastrofal sesongstart også. Jeg husker også at min første sesong som United supporter var også med en skotsk manager, da legendariske Tommy Docherty overtok rundt juletider eller noe sånn. Og United reddet plassen i toppdivisjonen så vidt det var. En av mine gamle favorittspillere kom til United, med Lou Macari, og det var også siste sesongen for storheter som Bobby Charlton og Denis Law.

Steinen min

Men jeg ble, United4ever, som jeg pleier å signere ofte med. 42 år med snart 100 live kamper, tusenvis av opplevelser og opp- og nedturer! Bl.a. var jeg den første i Norge som startet supporterklubb for United, før Bergen overtok. Jeg husker far kom inn med posten bare noen få dager etter at annonsen hadde stått i Sport i bilder (tror jeg det het), og hadde med seg over 60 innmeldingskuponger! I løpet av en uke kom det vel inn flere hundre! Og så har jeg min egen stein med navnet mitt på utenfor Old Trafford. For å ha nevnt noen severdigheter siden 1972!

Glory Glory