Slik begrunner han Sánchez-lånet

Ole Gunnar Solskjær ønsker at Marcus Rashford (21), Anthony Martial (23) og Mason Greenwood (17) skal kjenne på hva det innebærer å ha ansvar i Manchester United. Derfor lot han Alexis Sànchez reise til Italia for en restart.

Etter flere dager med rykter ble chileneren presentert som Inter-spiller torsdag.

Tre uker tidligere var Solskjær fast bestemt på at Sánchez kom til å bli værende i Manchester United.

– Jeg tror han ser på dette som en mulighet for å markere seg. Jeg forventer at han blir værende, og jeg tror han kan score noen mål, sa nordmannen før serieåpningen mot Chelsea.

På pressekonferansen før lørdagens oppgjør mot Southampton måtte Solskjær forklare hva som endret seg underveis.

– Jeg tror Alexis trengte å gå. Han har vært her i 18 måneder, og det har ikke fungert skikkelig for ham. Han trengte en restart, og han trenger å score noen mål. Vi skal følge med hver eneste helg når Alexis og Romelu Lukaku skal spille sammen.

KOMMENTAR: (+) En tillitserklæring til Solskjærs prosjekt

Stoler på ungdommen

Solskjær uttrykte sin støtte til Sánchez i hele sommer, men 30-åringen var ikke i troppen i noen av lagets tre første kamper. Chileneren returnerte skadet fra Copa America, men har vært i trening siden sesongstarten.

Etter utlånet av Sánchez sender Solskjær et klart signal til angrepstrioen Marcus Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood.

– Han kommer nok til å være god for Inter, men for vår del stoler jeg på Anthony, Marcus og Mason. I tillegg har vi vinger i Tahith Chong, Daniel James og Andreas Pereira, som kan spille i flere posisjoner.

– Jeg mener at tiden er inne for at de spillerne føler på presse og ansvaret. Vi er nødt til å bli mer robuste. Det innebærer et ansvar å spille fem kamper på rad.

– Jeg stoler på trenerteamet mitt, og med det grunnlaget vi la i sommer er vi mer enn klare for den utfordringen. Det er det neste steget de unge spillerne våre må ta.

På pressekonferansen utelukket Solskjær at United vil hente Zlatan Ibrahimovic tilbake, selv om manageren uttalte seg positivt om supersvensken.

GIR TILLIT: Solskjær sier han stoler på angriperne han har i laget.

Greenwood på U21-landslaget

Fredag ble for øvrig Mason Greenwood tatt ut til det engelske U21-landslaget.

17-åringen har vært involvert i alle de tre seriekampene hittil.

– Han er ikke vant til å spille så lite som han gjør for øyeblikket. Han pleide jo å spille hver eneste uke for U23- eller U18.-laget. Nå spiller han en halvtime her og der. Det er en læringskurve. Men han kommer ikke til å spille fem kamper på rad, han er backup for Marcus og Anthony, sa Solskjær.

SUPERINNBYTTER: Mason Greenwood har kommet inn i alle kampene i Premier League så langt.