utdjubel181222b

Komfortabel seier i den siste kampen før jul

Kampen hadde ikke noen spesiell betydning siden Manchester United uansett var ute av ligacupen allerede før denne siste kampen i gruppespillet, men uansett leverte United en brukbar kamp mot Championship-laget Sheffield United, og vant til slutt 4-0.

Adriana Leon scoret to, før et Ellie Wilson-selvmål og et Martha Thomas-mål etter pause sørget for firemålsseier.

United endte på andreplass i ligacupgruppa bak Aston Villa.

leon181222
TOMÅLSSCORER: Adriana Leon.

Leon x2

United hadde gjort ni endringer på laget som klarte 1-1 borte mot Manchester City, og stilte altså ganske reservepreget, men det ble tydelig fra starten av at det her var klasseforskjell mellom lagene.

Det første målet kom i det 12. minutt da Aïssatou Tounkara sendte ballen i retning mål, og Adriana Leon styrte den inn fra kort distanse.

Lenge så det ut til å stå 1-0 til pause, men kort tid før pause så doblet Leon ledelsen etter et godt United-angrep som involverte Bøe Risa, Leon, Williams, García og så til slutt Leon igjen, som satte ballen kontant i mål etter Garcías gode pasning.

United dominerte hele førsteomgangen, og kunne ledet betydelig mer enn med to, og blant annet kunne Leon fullført sitt hat trick like etter 2-0-målet sitt.

Manchester United Women v Sheffield United Women: FA WSL Cup
SCORET SITT ANDRE: Adriana Leon, som nå totalt har tre scoringer for United.

To nye mål og to debutanter

Noen minutter etter pause økte United ledelsen til 3-0 – eller lot Sheffield United gjøre det, for det var et Ellie Wilson-selvmål fra et Martha Thomas-innlegg som førte til hjemmelagets tredje mål.

Thomas selv trillet inn Uniteds fjerde.

United hadde tre mulige debutanter på benken i denne kampen: Safia Middleton-Patel, Keira Barry og Alyssa Aherne. De to sistnevnte endte opp med å komme innpå, mens keeper Middleton-Patel som ventet ble værende på benken. Maya Le Tissier (kaptein i andreomgangen), Hannah Blundell og Katie Zelem var Uniteds andre innbyttere.

Aherne rakk å få med seg et gult kort fra United-debuten.

Neste kamp nå er mot Liverpool søndag 15. januar.

SCORET UNITEDS FJERDE MÅL: Martha Thomas.

Manchester United 4–0 (2-0) Sheffield United

FA Women’s League Cup
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Adriana Leon (12.), 2-0 Leon (44.), 3-0 Ellie Wilson (selvmål, 51.), 4-0 Martha Thomas (63.).

G: Aherne (87)

Manchester United: Sophie Baggaley – Ona Batlle (Hannah Blundell, 46.), Aïssatou Tounkara, Millie Turner (Maya Le Tissier, 46.), Maria Thorisdottir – Vilde Bøe Risa, Lucy Staniforth – Martha Thomas (Katie Zelem, 64.), Rachel Williams (Alyssa Aherne, 80.), Lucía García – Adriana Leon (Keira Barry, 64.).
Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Aoife Mannion, Hayley Ladd, Leah Galton.

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village!

1: Thorisdottir skaper nesten en god sjanse for Martha Thomas, men Sheffield United-supporterne er akkurat våkne nok til å forhindre Thomas i å få muligheten.

3: Batlle skaffet et hjørnespark, og hjørnesparket lander på Turners hode. Header mot mål, men ganske ufarlig. Stopperpartner Tounkara med et langskudd like etterpå, men keeper har kontroll igjen.

6: Rachel Williams skyter etter at Thomas har lagt den til rette for henne, men ballen sklir av foten, og går langt utenfor.

7: Lucy Staniforth med et langskudd som går over og muligens også litt utenfor.

11: Både Charlotte Newsham og Naomi Hartley, to spillere med bakgrunn fra Manchester United, spiller for øvrig fra start for Sheffield United.

12: MÅL! Adriana Leon! Staniforth slår hjørnespark ut til Thorisdottir utenfor sekstenmeteren, og hun skyter. Ballen treffer Martha Thomas, og ballen lander hos Tounkara, som sender ballen i retning mål. Thomas kommer seg unna, mens Leon styrer ballen i mål med hælen. Hennes andre mål for United.

20: Garcia får nesten ballen med seg gjennom til en farlig skuddposisjon, men Hartley får akkurat gjort nok til å stoppe henne.

20: Williams får skutt fra like utenfor sekstenmeteren, men skuddet går rett på keeper.

24: Bøe Risa med et brukbart innlegg, men ingen som er på den.

33: García skyter etter en god Staniforth-pasning, men skuddet blir blokkert.

36: Pasning i bakrom til Martha Thomas, men keeper rekker frem først, og får tatt den så vidt inne i egen boks.

37: Batlle serverer Leon i boksen. Leon trodde de skulle spille vegg, og ballen ruller ut. Batlle var kanskje redd for å løpe i offside i den situasjonen, og Leon burde kanskje skutt selv der.

39: Williams header utenfor fra et Staniforth-hjørnespark.

40: Stor sjanse for Leon! Williams med forarbeidet, men Leon litt i ubalanse, og skyter derfor langt over. Der burde det vært 2-0!

42: Lucía García er gjennom i bakrom, og ser ut til å kunne få en stor sjanse, men det er vinket for offside.

44: MÅL! Leon igjen! Raskt og veldig godt United-angrep. Bøe Risa slår ballen frem til Leon, som så vidt får en fot på den slik at ballen går videre til Rachel Williams. Hun sender ballen fra seg på perfekt tidspunkt til Lucía García, og hun sender ballen inn fremfor mål til Leon, som kontant setter inn sitt andre.

45: Stor sjanse for Leon presset frem av García! Kunne endt opp med et hat trick der. Skuddet hennes fra en litt vanskelig vinkel ender like utenfor.

45+1: Det er lagt til to minutter.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang!

46: BYTTE: Maya Le Tissier har, som i forrige ligacupkamp, kommet inn for Millie Turner i pausen. I tillegg har Hannah Blundell erstattet Ona Batlle, også det et bytte som også ble gjort mot Everton for elleve dager siden. Åpenbart planlagte bytter heller enn noe som handler om skader.

48: Lurer på om det er Le Tissier som har tatt over kapteinsbindet nå? Skal ikke si det helt sikkert, men det så slik ut. Er fortsatt bare 20 år gammel.

49: Leon skyter på en slags halvvolley, men keeper redder.

51: MÅL. Martha Thomas slår inn, og en Sheffield United-spiller (som prøver å hindre Lucía García i å score) setter ballen i eget mål.

52: Sheffield United får sin første mulighet, med en heading som Baggaley redder uten altfor store problemer.

59: Været er ikke noe særlig nå i Leigh, akkurat. Mon tro om vi får noen flere mål som kan varme litt?

62: Garcia skyter fra distanse, og det er hardt nok til at keeper mister ballen, men får kontroll over den igjen før det får konsekvenser.

63: MÅL! Martha Thomas! Får ballen fra Rachel Williams i feltet, og snur godt og triller ballen inn i hjørnet. Bøe Risa involvert i angrepet også.

64: Bytter: Keira Barry og Katie Zelem inn for Martha Thomas og Adriana Leon. Barrys debut!

65: Baggaley med viktig inngripen etter at Sheffield United er gjennom i bakrom.

68: Selv om Zelem er på banen, så tar fortsatt Staniforth hjørnesparkene. Egentlig litt overraskende, men Staniforth rettferdiggjør det bra med et hjørnespark som Bøe Risa nesten header i mål.

69: Stor sjanse for Williams! Skuddet hennes går like utenfor.

80: BYTTE: Alyssa Aherne, enda en debutant, erstatter Rachel Williams.

81: Bøe Risa skyter ballen rett i García, og så får Aherne et skudd blokkert, før et nytt Bøe Risa-forsøk ender med et hjørnespark.

81: Le Tissier går i bakken, men dommeren peker ikke på straffemerket.

83: Et lurt frisparktrekk ender med en Zelem-pasning som blir akkurat litt for lang for Bøe Risa.

85: Garcia skyter utenfor med venstrefoten. Hun har ikke hatt marginene med seg denne ettermiddagen, men står uansett med en målgivende pasning, i det minste.

87: Aherne får et gult kort i debuten.

90+1: Det er lagt til to minutter.