– Kommer ikke til å si at det er over før det er over

Er tittelkampen avgjort? Nei, sier United-trener Ole Gunnar Solskjær etter 3-1-seieren over Newcastle.

Man trenger ikke å gå lenger enn en måned tilbake for å finne forrige gang United toppet Premier League-tabellen. Dessverre har tiden etter blitt preget av flere skuffende resultater, der laget eksempelvis bare tok ett poeng til sammen i kampene mot bunnlagene Sheffield United og West Brom.

Samtidig har byrival City vært feilfrie, og leder i skrivende stund ligaen med hele ti poeng ned til de røde fra Manchester.

LES OGSÅ: Keane ønsket seg Haaland i TV 2s studio

Etter 3-1-seieren over Newcastle, vil likevel ikke United-trener Ole Gunnar Solskjær avskrive eget lag fullstendig fra tittelkampen.

– Ting skjer, og det er mange overraskelser i fotball, sier nordmannen, og påpeker at man aldri kan vite noe helt sikkert, når sesongen er så krevende som den er nå.

BLÅTT PÅ TOPP: Manchester City leder Premier League relativt komfortabelt med 13 kamper igjen å spille.

Nordmannen understreker at hans lag ikke kan gjøre annet enn å fokusere på seg selv og sine prestasjoner. Samtidig sier han at ingenting er avgjort ennå.

– Jeg kommer aldri til å si at det er over før det er over. Man har sett så mange eksempler på lag som kjemper på videre, gjør sin egen jobb, og så kan det skje ting.

– Skuffet over målet vi slapp inn

Skal Solskjærs lag kjempe helt i toppen, kommer seire slik som den mot Newcastle godt med.

Det så lenge ut til å bli en ny traust United-kveld, etter en treg og svak førsteomgang fra de rødkledde, der gjestene fra nord var fullt på høyde med Manchester-laget.

Den norske treneren virker å være enig i at andreomgangen var den beste fra hans lag søndag kveld.

– Vi måtte øke tempoet litt, spesielt på den siste tredelen. Det synes jeg vi klarte, sier United-treneren om kampens siste 45 minutter.

HIT, MEN IKKE LENGER: Bruno Fernandes og lagkameratene slet mot Newcastle de første 45 minuttene.

Solskjær forklarer at pausepraten handlet om «kjappere pasninger, mer bevegelse, og å score mål», i tillegg til å flytte enkelte spillere noe høyere i banen.

Samtidig påpeker 47-åringen at hans lag spilte Europa League-kamp så sent som torsdag kveld, og at det muligens er derfor hans lag åpnet svakt.

– Vi spilte torsdag kveld, før vi kom tilbake hit og kanskje er det derfor vi brukte 45 minutter på å komme oss i gang.

LES OGSÅ: (+) Børsen etter Newcastle

Solskjær forteller at han og hans team forventet at Steve Bruces Newcastle ville gå hardt ut fra start og presse høyt, samtidig som de ville være farlige på de faste situasjonene.

– De hadde litt for mange cornere tidlig, og der kommer de alltid til å ha trusler. Jeg er skuffet over målet vi slipper inn, men så reagerer vi bra i andre omgang. 

SKUFFENDE: Ole Gunnar Solskjær er skuffet over målet United slapp inn. Det var Allan Saint-Maximin som satte ballen forbi David de Gea.

Håper å ha én eller to av de skadde tilbake

Etter kampen var Daniel James en av dem som fikk aller mest ros, også av Solskjær. Den walisiske lynvingen har blitt hentet ut av fryseboksen på Old Trafford, og har toppet gode prestasjoner med mål i begge de to siste kampene.

Solskjær er «glad på hans vegne» og roser 23-åringens innsats.

En annen som får gode ord, er Nemanja Matic, som Solskjær omtaler som «dominant», spesielt etter pause.

KUNNE FEIRE: Nemanja Matic var involvert i Uniteds mål i andre omgang.

Serberen måtte trå til da verken Paul Pogba, Donny van de Beek eller Scott McTominay ble klare til søndagens oppgjør, og Solskjær uttrykker sin fornøyelse over å ha en stor stall med spillere som er klare til å bidra.

– Vi har et sterkt lag, vi har en sterk stall, uttrykker Solskjær, som også understreker at han helst ikke vil ha noen flere skader nå:

– Behandlingsbordet begynner å bli fullt, sier treneren, og forteller at han håper å ha én eller to av de skadde spillerne tilbake i løpet av den kommende uken.

Går for seieren også i returkampen mot Sociedad

Nå venter altså returoppgjøret i Europa League mot Real Sociedad. Man skulle tro at kampen nærmest ville være som en transportetappe å regne for Solskjærs mannskap, etter 4-0-seier i det første oppgjøret.

Det vil ikke United-treneren være med på.

– Vi er selvfølgelig glade for å være i posisjonen vi er i, men vi møter et sterkt lag, og vi har lyst til å vinne den kampen også. Vi har lyst til å bygge momentum.

DEBUTANT: Shola Shoretire fikk sine første minutter for førstelaget søndag. Solskjær sier 17-åringen nok ikke vil spille fra start kommende torsdag.

Med det gode utgangspunktet i bakhodet, hadde nok mange håpet på å få se én eller begge av Amad Diallo og Shola Shoretire fra start på torsdag, men det later ikke til at vil bli tilfelle.

Solskjær sier også at han nå vil bygge en ny god rekke, og at han ikke kan glemme bort den andre kampen mot Real Sociedad og sette den utenfor sammenheng med resten av sesongen.

– Du kan ikke bare gå inn i en kamp og tenke at: «Nå spiller vi Premier League, der er vi i dårlig form», og så gå inn på en annen stadion på torsdag og tenke at: «Nå er vi Europa League, der vi er i god form», sier nordmannen.