– Hvis jeg bare kunne velge en ny United-spiller? Haaland!

På banen var Roy Keane kjent som krigeren, den som pisket United fra seier til seier.

Som fotballekspert i England er han også kjent for å være nådeløs.

Under søndagens opptreden som ekspert på TV 2 Sport Premium var det imidlertid en ganske så normal Keane som snakket, en Keane som så perspektiver, det positive og det dårlige.

Det var en litt annerledes Roy Keane enn den man er vant til fra små klipp fra engelsk TV.

Først snakket Keane om 3-1-seieren mot Newcastle.

Så svarte han på seernes spørsmål.

– Det var en svak 1. omgang, men med den kvaliteten United har så forventer man alltid at de vil score to-tre mål, og med en Europa League-kamp torsdag tror jeg Ole (Gunnar Solskjær) vil være relativt fornøyd med å komme seg gjennom dette. Det var en viktig seier med tanke på de andre resultatene i helga, sa Keane.

LANG PRAT MED KEANE: Keane på TV-link fra Hotel Football i Manchester. Skjermbilde fra TV 2 Sport Premium.

Da tenkte han selvsagt både på at City og Leicester vant, men også at blant annet Chelsea og Liverpool avga poeng.

Keane mente likevel at United og Solskjær står foran en avgjørende periode. Etter tre semifinaletap forrige sesong og ett denne sesongen så må United nemlig nå få et trofé.

– Det er store utfordringer ved å ta United helt tilbake til topps. Liverpool og City har vært sterke, du har Ancelotti og andre store managere i ligaen, men de må levere mer, de må komme seg over linja, i FA-cupen eller Europa League.

– Så er det svakheter i dette laget, men jeg håper de kan bruke sommeren til å forsterke laget, slik at de kan konkurrere, sa Keane.

– Et outstanding talent

Erling Braut Haaland er den ene spilleren han håper på til sommerens overgangsvindu.

– Hvis jeg bare kan velge én – Haaland. Han er et outstanding talent. Han er sterk, han kan spille alene på topp, er flink til å kombinere med lagkameratene, er ung, har et fantastisk scoringssnitt, kan løpe i bakrom og skape rom. Han kjenner også Ole. Det er en signering som muligens kunne blitt glimrende, sa han.

Én av årsakene er at han ikke har den store troen på Martial.

– Han viser seg frem i glimt, men nøkkelen for en toppklubb som United er om han er mannen de kan stole på. Det er for mange tilfeller hvor man ser på ham og tenker at han ikke er god nok for United. Han er en god spiller, men god nok til å få United tilbake på toppen? Nei, da er han ikke rett mann.

Rice den nye Keane?

Under spørsmål og svar-seansen mente Keane at det var Declan Rice som kanskje nå likner mest på den spilleren han selv var.

DEN NYE KEANE: Declan Rice.

I tillegg innrømmet han at smarte spillere som Kevin de Bruyne nok kunne laget en del trøbbel for ham.

Han sa også at Bryan Robson hadde sin del av æren for at Keane tok steg i United.

– Jeg husker jeg satt i kantina med Robson, bare for å prate. Han sa da at jeg nok burde endre stilen min for å kunne bli en topp United-spiller, for å kunne diktere kamper. Det gjorde jeg også, jeg utviklet spillet mitt, mye grunnet en samtale som den.

Han ville ikke plukke ut et enkelttrofé eller en enkeltkamp i United-karrieren som det største, men mente det å skrive under for United var høydepunktet.

– Jeg følte at jeg hørte til fra første stund. Jeg elsket de andre gutta, jeg elsket logoen, presset, forventningene. Kulturen var fantastisk, supporterne var lojale. Jeg kom til United like etter at de vant sin første tittel. Det var litt lettelse, men enda mer sult på mer. Vi visste også at supporterne hadde ventet i 30 år. Skulle de vente i 20-30 år til? Ikke søren. Garderoben var briljant da jeg var der, sa Keane.

Ønsker å returnere som manager

Han sa også at han aldri har mistet søvn over «Haaland-episoden», altså den hvor han selv kvestet Alf-Inge Haaland.

– Jeg gikk i krigen for United, men det er forskjell på å ville skade spillere og vinne den krigen, sa en Keane som nå håper på en ny mulighet som manager.

– Men kanskje må jeg da skaffe meg en agent. Alt handler jo om forbindelser. Jeg gjorde det ok i Sunderland, men kunne gjort det bedre i Ipswich. Jeg vet at Real Madrid ikke kommer til å ringe, men håper jeg kan få en sjanse i en klubb hvor det er muligheter for utvikling.