Skuffet i generalprøven

SPIONØYNE PÅ CL-MOTSTANDERNE: Blir det et revansjesugent PSG som gjester på Old Trafford på onsdag?

Onsdag kveld spilles en svært viktig fotballkamp på Old Trafford.

Manchester United får besøk av Paris Saint-Germain, og med seier vil United sikre avansementet fra gruppespillet, og bortimot sikre gruppeseieren.

Uavgjort vil også være nok til avansement om det ikke skjer noe helt absurd i de resterende kampene av gruppespillet (og da spesielt i Leipzig-United).

Alt annet enn PSG-seier vil sørge for at PSG blir avhengige av hjelp for å gå videre i turneringen.

I denne saken ser vi på hvordan Champions League-rivalene våre gjorde det i helga.

Paris Saint-Germain 2-2 Bordeaux

Aller mest fokus for vår del er naturligvis på hvordan onsdagens motstander klarte seg, og det ble en skuffende helg for PSGs del.

Nå er det Champions League som gjelder for Paris Saint-Germain, og de slo RB Leipzig på hjemmebane i forrige kamp i turneringen, men i ligaen har de nå to kamper på rad uten seier.

Debutant Timothée Pembélé scoret i kampens tiende minutt, men dessverre for PSG var det i eget mål.

Kampen ble snudd med to raske mål, i det 27. og 28. minutt. Først scoret Neymar på straffespark (som han skaffet selv), før Moise Kean sendte pariserne i ledelsen da han scoret etter at Bordeaux måtte gi retur på et Neymar-skudd.

Yacine Adli fikk bare én kamp for PSG før de lot ham dra til Bordeaux i januar 2019, og i denne kampen var det nettopp Adli som utlignet for Bordeaux etter en time spilt. PSG gjorde noen bytter for å prøve å få til endringer, men uten hell. Det endte 2-2 i generalprøven før United-kampen.

Thomas Tuchels lag leder fortsatt Ligue 1, men det er bare to poeng ned til kvartetten Lille, Lyon, Monaco og Montpellier, som alle står på 23 poeng.

PSG sparte noen spillere, helt eller delvis, men Neymar og Kylian Mbappé spilte hele oppgjøret. Samtidig er det jo godt med hviletid før United-kampen, én mer dag enn United, så det er nok uansett ikke så veldig viktig.

Paris Saint-Germain: Sergio Rico; Alessandro Florenzi – Timothee Pembele, Presnel Kimpembe, Mitchel Bakker, Marco Verratti (Ander Herrera, 64.), Leandro Paredes (Mauro Icardi, 85.), Rafinha (Ángel Di María, 63.), Neymar, Kylian Mbappé, Moise Kean (Pablo Sarabia, 81.)

NESTE MOTSTANDER: United vant mot PSG mot Paris (igjen), og nå trenger United «bare» poeng hjemme mot Tuchels mannskap for å avansere fra gruppa.

RB Leipzig 2-1 Arminia Bielefeld

RB Leipzig vant oppskriftsmessig 2-1 mot Arminia Bielefeld hjemme i Leipzig.

De sparte litt spillere, med viktige kamper i vente, og gjorde også en del bytter i løpet av kampen som bør sørge for at flesteparten er godt uthvilte før onsdagens oppgjør borte mot Basaksehir.

Angeliño ga Leipzig ledelsen i det 29. minutt, før Christopher Nkunku økte ledelsen i det 47. minutt. Alexander Sørloth bommet på straffespark i det 72. minutt, og noen minutter senere kom reduseringen fra bortelagets Fabian Klos, men Leipzig klarte å redde seieren.

Leipzig er nå oppe på andreplass i den tyske ligaen etter å ha passert Borussia Dortmund, og ligger bare to poeng bak Bayern München som for øyeblikket topper tabellen.

Og neste kamp? Den er borte mot nettopp Bayern München.

LEIPZIG-SJEF: Julian Nagelsmann.

Istanbul Basaksehir 3-3 Denizlispor

Istanbul Basaksehir så ut til å slå tilbake etter United-tapet med en solid hjemmeseier, men så kom kollapsen.

Da timen var spilt, så stod det 3-0 til hjemmelaget. To av målene ble scoret av Fredrik Gulbrandsen, mens det tredje ble scoret av Demba Ba. Dessverre startet opphentningen rett etterpå.

Først reduserte Denizlispor i det 62. minutt, men så så det ikke ut til at det kom noe comeback likevel, for minuttene gikk, og lite skjedde. Basaksehir hadde byttet ut mange av nøkkelspillerne, inkludert Rafael da Silva, og like før slutt kollapset Basaksehir og slapp inn to mål, det siste på et straffespark.

Basaksehir ligger på 7. plass på tabellen. De startet sesongen fryktelig, hevet seg voldsomt, men har nå bare tatt ett poeng på de to siste kampene. Det ser for øyeblikket lite sannsynlig ut med en ny ligatittel.

GULBRANDSEN SCORET TO: Fredrik Gulbrandsen og Demba Ba sendte Basaksehir opp i en 3-0-ledelse, men 3-0 er åpenbart en farlig ledelse i Istanbul.