Skuffende CL-kveld

REFERAT: Elendig innsats fører ofte til elendig resultat. Det fikk United smertelig oppleve i Hellas.

I en ellers dårlig sesong, har United gjort sakene sine godt i Champions League, og tirsdag kveld skulle laget forsvare æren sin mot Olympiakos, og skaffe et godt utgangspunkt foran returoppgjøret.

Et enorm trykk på stadion vitnet om at hjemmefansen ville gjøre alt de kunne for å hjelpe sine menn til en ny seier, og det var hjemmelaget som først tok tak i kampen.

Olympiakos satte presset godt inne på Uniteds banehalvdel, men brukte god tid på å angripe når de vant ballen. Det skulle ikke ta mange minuttene før de fikk sine første sjanse, da Uniteds forsvar holdt på å rote det til for seg selv. Klabb og babb resulterte i at ballen falt ned for en Olympiakos-spiller, men skuddet gikk rett i Nemanja Vidic.

[poll id=»63″]Hjemmelaget tar tak

Serberen skulle bli viktig i åpningen av kampen, for da det stod åtte minutter på klokka sovnet hele Uniteds midtbane, og lot Dominguez løpe rett frem mot United-målet. Vidic kastet seg inn og fikk blokkert i siste sekund, men en hoderystende David Moyes var nok like sjokkert over det som skjedde, som de fleste foran TV-skjermene.

United kom seg raskt inn i kampen etter hjemmelagets store sjanse, og spillet var mye jevnere resten av omgangen. Begge lagene tok seg god tid i angrepsoppbyggingen, og de første 45 minuttene var helt fri for kontringer.

Kalddusj

Det så lenge ut til at det skulle gå mot målløst frem til pause, men som så mange ganger denne sesongen, skulle marginene plutselig gå frytkelig sterkt i mot oss. Et dårlig Olympiakos-innlegg ble klarert ut i farlig rom utenfor 16-meteren.

Derfra løsnet en Olympiakos-spiller et dårlig skudd, men til hjemmelagets hell og lykke, gikk ballen via Dominguez’ hæl før den trillet sakte inn i motsatt hjørne av det David de Gea først var på vei mot. Dermed ledet Olympiakos med bare noen minutter igjen til pause.

Van Persie i bakken

United gikk rett i angrep, med en fart vi ikke hadde sett før i kampen. Evra fikk frispark i god posisjon utenfor 16-meteren. Rooney la hardt inn i feltet, der Van Persie hoppet opp for å heade. En forsvarer kom på ballen rett før nederlenderen, og han endte med å kollidere med keeper. Superspissen vår ble liggende nede i et lite minutt, men kom seg opp på beina igjen, og fullførte omgangen.

Hjemmelaget dobler

Olympiacos FC v Manchester United - UEFA Champions League Round of 16
FRUSTRERT: United må ta igjen Olympiakos’ to mål i neste kamp.

Andre omgang startet ikke bedre enn den første sluttet, og United så til tider rystet ut, og totalt uten selvtillit. Moyes gjorde ingen bytter i pausen, men det var lite som tydet på at laget hans var på vei inn i kampen igjen.

10 minutter ut i omgangen angret nok skotten bittert på det, for hjemmelaget var ikke fornøyde med det ene målet sitt, og presset på for flere. Joel Campbell, som er lånt ut fra Arsenal, fikk ballen på rundt 25 meters hold. Unggutten dyttet ballen forsiktig mellom bena på Michael Carrick, før han dro til fra 20 meter. Ballen gikk i en perfekt bue rundt Ferdinand, og i målet bak De Gea, til 2-0.

Byttene

Moyes sendte utpå Shinji Kagawa og Danny Welbeck, men det var fortsatt ingen bedring å se, og United hadde fortsatt ikke skapt en eneste målsjanse, eller noe som kunne ligne på en.

De siste ti minuttene begynte United på det som kan bli sett på som en sluttspurt, og laget klarte å spille seg til flere nesten-muligheter, som fort kunne endt opp i grekernes mål.

Van Persie fikk ta i mot et innlegg fra Smalling, men avslutningen hans var langt fra god nok, og suste over tverrliggeren. Etter det var Welbeck på vei gjennom på venstresiden. Welbeck dyttet ballen inn til Van Persie, men fra skrått hold klarte ikke nederlenderen å gjøre noe med ballen.

Det endte til slutt 2-0, og United har nå en utrolig vanskelig oppgave foran seg, om de skal klare å gå videre til neste runde i Champions League.