– Kommer til å gjøre endringer mot Watford

Ole Gunnar Solskjær forteller at han kommer til å hvile noen av spillerne når Watford gjester Old Trafford lørdag.

Ligacupsemifinalen mot City endte til slutt med 2-0-seier til de lyseblå gjestene. Derfor er det er det en tydelig skuffet United-trener som svarer på spørsmål etter kampslutt.

– Å slippe inn to mål på dødball mot City er skuffende. De kan spille ut mange mål og scorer de et fantastisk mål, er det lettere å godta. Når vi har to dødballer der vi kan klarere, er det skuffende, sier Solskjær til Viasat.

Til MUTV sier Solskjær at han synes laget reagerte bra på det første målet, men at utgangspunktet ble vanskeligere da City kunne legge seg bakpå, mens United måtte jage utlikning.

– Når du gir dem noe å holde fast i, blir det vanskeligere. De forsvarer seg bra og er velstrukturerte. Vi presset dem og skapte halvsjanser, men ikke nok til at jeg kan si at vi burde ha scoret på den ene eller den andre. 

– Vi møtte et godt City-lag. Det er ganske jevnt i sjanser, selv om det ikke var mange av dem for noen av lagene, men vi hadde ikke det lille ekstra.

– Når de spiller opp mot sitt beste, mangler vi bittelitt, utdyper han til Sky Sports.

– Vi møtte sannsynligvis det beste laget i England for øyeblikket og i dag hadde vi bare ikke nok.

Tapet betyr også at Solskjær taper sin fjerde semifinale som trener for United. Siden han tok over roret på Old Trafford i 2018, har nordmannen aldri kommet lenger enn til nest siste steg i noen turnering.

– Vi møter gode lag når vi kommer til semifinale og vi hadde ikke nok til å slå City i dag. Selv om det er et godt City-lag er vi veldig skuffet. Det er mange ting vi kan se på, men det lille ekstra vi trenger mot de beste lagene, var ikke til stedet i dag.

– Er ikke helt der oppe – ennå

Det sure nederlaget kommer etter en periode der United har kjempet seg helt inn i den foreløpige gullkampen i Premier League. Samtidig hadde også de rødkledde opparbeidet seg en rekke på syv ubeseirede kamper.

Solskjær blir spurt hvorfor laget ikke får til å bygge videre på den gode formen.

– Vi er der oppe, men vi er ikke helt gode nok. Vi har blitt et mye bedre lag, dette er en mye bedre United-versjon enn det var i semifinalen i fjor. Men likevel er det ikke godt nok – ennå. Og det er et viktig ord her, fordi vi er på vei.

– Vi har vunnet jevne og tette kamper, som vi ikke gjorde i fjor. Der har vi tatt ett steg, men de store kampene mot de beste lagene, de må vi bli bedre i.

På pressekonferansen etter kampen får Solskjær spørsmål om årsaken til de fire semifinaletapene er at «forbannelsen» har satt seg i hodet på spillerne.

– Det er ikke en psykisk greie, vi må bare være bedre. Det er svaret. Det handler bare om noen vaner og litt vilje iblant. 

TETT: United seiret i den jevne kampen mot Aston Villa, men mot City ble det bråstopp for Aaron Wan-Bissaka og lagkameratene.

Til tross for onsdagens tap, blir det viktig å holde hodet høyt og den gode formen gående før den neste uken. Først gjester Watford Old Trafford i FA-cupen lørdag, før United har sjanse til å ta tabelltopp etter 17 spilte kamper når de drar til Turf Moor tirsdag.

Søndagen etter venter en toppkamp på Anfield, når de første- og andreplasserte lagene i ligaen barker sammen.

Selv om ligacupsemifinalen endte med tap, får ikke Solskjær akkurat mindre lyst til å ta fatt på arbeidsoppgavene igjen.

– Når du taper en fotballkamp, har du lyst til å spille igjen så fort som mulig. Det vet du, smiler Solskjær til Viasat-reporter og tidligere landslagskamerat Jan Åge Fjørtoft.

Til Sky erkjenner Solskjær likevel at han gjerne skulle sett at laget hadde nådd en finale.

– Vi hadde lyst til å gå til en finale, for å ha noe å se frem imot. Det ville gitt oss en ekstra dytt, men det skjedde ikke. Nå må vi tørke av oss støvet, bruke natten godt for å få skuffelsen bort, fordi etter det har vi FA-cupen og store ligakamper mot Burnley og Liverpool. Plutselig om én måned er europaligaen her igjen, så det er mye igjen å spille for.

Kommer til å endre på laget

På pressekonferansen avslører Solskjær også at han vil foreta seg noen endringer på laget før FA-cupmøtet med Watford.

– Vi går inn i hver kamp med et ønske om å vinne. Det kommer til å skje noen endringer. Det må det gjøre, fordi det er en sesong der vi må bytte. Vi har vist at vi har den kvaliteten før.

– Vi får se i morgen tidlig hvem som er klare og hvem som ikke er det.

FÅR HAN HVILE?: Bruno Fernandes har spilt mye fotball i det siste og kan være en kandidat til å få hvile mot Watford til helgen.

En av kandidatene til å få hvile mot Watford, er Bruno Fernandes. Portugiseren hadde ikke sin beste kamp mot City, etter at han har spilt én omgang eller mer i hver kamp siden ligacupseieren mot Brighton i september.

– Bruno har lyst til å spille hver kamp. Men det er selvfølgelig en lang sesong og vi får se hvilket lag vi kommer med på lørdag. Jeg skal snakke med ham og finne ut hvordan han føler seg.

Solskjær blir spurt om det er bekymringsverdig at ingen av de andre spillerne trer frem når Fernandes har en dårlig dag på jobben.

– Det handler ikke bare om Bruno. Hele laget må skape sjanser. Når du spiller mot gode lag, må du være på plass og gjøre deg fortjent til å skape sjanser. Anthony hadde noen få, men vi manglet alltid litt på den siste pasningen eller den siste avslutningen.

Forklarer byttemangelen

Etter at United hang godt med i første omgang, var laget aldri nære å hente inn Citys ledelse i andre omgang. Til tross for dette gjorde Solskjær to av fem mulige endringer, en etter 75 minutter, en annen etter 88.

Nordmannen forklarer at han ventet med byttene, fordi han syntes laget var i dytten.

Etter de scoret tok det fem minutter før vi kom inn igjen i kampen, men etter det la vi presset på dem og begynte vi å komme mer og mer med, vi bare hadde ikke den ekstra kvaliteten til å skaffe målet.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT…: Mason Greenwood måtte vente til det 75. minutt før han fikk entre matta på Old Trafford.

Med kvarteret igjen på kampuret, var det til slutt Scott McTominay som måtte vike for Mason Greenwood.

Det handlet litt om «hvem bytter jeg av for Mason?», fordi vi vet at han kan skape noe ut av intet. Men følelsen var at vi presset dem.

Det var heller ingen Edinson Cavani å bytte inn, ettersom uruguayaneren soner en suspensjon for å ha brutt FAs rasismeregler. Det ville vært en god mann å ha tilgjengelig, sier Solskjær.

Ethvert lag ville nytt godt av Edinsons påvirkning. Han kunne ha laget kaos der inne med sine bevegelser og sin tilstedeværelse i boksen.