Skryter av nysigneringene

Juan Mata snakker om den nye kontrakten, ungguttene og nysigneringene.

Tidligere i sommer signerte Juan Mata en ny toårskontrakt med Manchester United. Nå har spanjolen snakket med MUTV for første gang siden han signerte avtalen.

I intervjuet forteller han om hvorfor han valgte å signere ny kontrakt, i tillegg skryter han av både unggutta og nysigneringene.

Den sympatiske spanjolen nevner at det er flere grunner til at han valgte å skrive  under på ny kontrakt.

– Først og fremst føler jeg at jeg tilhører denne klubben, og jeg synes den er spesiell og unik. Vi vet at i fotball så er det tre eller fire store klubber i verden og United er en av dem.

– Jeg har lyst til å være med å bringe United tilbake til der de hører hjemme. Nå har jeg vært her i over fem år, og jeg har innsett hvor fantastiske supporterne er, spesielt i tøffe tider.

– Jeg hadde lyst til å bli værende og ville bli bundet til denne klubben. Jeg hadde lyst til å fortsette å bære denne drakta og gjøre mitt beste.

FORNØYD: Juan Mata er fornøyd med å ha signert en ny kontrakt med Manchester United.

Imponert

Han skryter av ungguttene og sier at alle har imponert han.

– De har gjort det bra. Jeg liker dem veldig godt – Chongy (Thaith Chong), Gomes (Angel), Jimmy (James Garner) og Mason (Greenwood).

– Først og fremst må jeg si at de er veldig snille gutter. De er veldig rolige og jordnære alle fire. Jeg liker dem virkelig både som personer og spillere. Det er derfor de er her.

31-åringen sier at det ikke har vært noe problem for Aaron Wan-Bissaka og Daniel James å komme inn i gruppen.

– Veldig bra, de er gode gutter. Du kunne se det fra første øyeblikk. De har begge kvaliteter. Wan-Bissaka har spilt i Premier League tidligere og James har gjort sakene sine bra i Swansea.

– Forhåpentligvis kan de gi oss mye. De er veldig viktige fordi de er unge og de er sultne på å gjøre sitt beste for denne klubben.

Forskjellige metoder

Spanjolen har spilt under fem forskjellige United-managere.

– Alle managere er forskjellige og har forskjellige metoder å jobbe på. Vi har kjent Ole (Gunnar Solskjær) noen måneder nå og dette er hans første sesongoppkjøring med oss. Vi trener på det taktiske, fysiske og tekniske. Alle sammen liker det, og alle prøver å lære. Alle sammen er veldig fornøyd med han og vi vet først og fremst at han er en god person.

31-åringen mener at at både den fysiske og tekniske biten er like viktig.

– Jeg mener de er like viktige og vi må ikke glemme den mentale biten av spillet også. Hvis du mikser det taktiske, tekniske, fysiske og det mentale, vil du spille fotball på det beste nivået du kan.

Mata avslutter intervjuet med å komme med en beskjed til alle United-supportere.

– Først og fremst vil jeg si tusen takk, fordi forrige sesong verken var lett for oss eller dere. Jeg må si takk fordi dere hjalp oss i de vanskelige tidene. I tillegg må jeg takke for alle meldingene jeg fikk av dere da jeg signerte ny kontrakt.

– Vi vil gjøre dere stolte og vi vet at vi må forbedre oss. Fra første dag av sesongoppkjøringen har vi satt oss høye mål og vi krever mye av hverandre for at vi skal bli bedre. Vi har lyst til å få en bedre sesong i år og vil gjøre dere stolte, avslutter Mata.