– Jeg er inne i en tøff periode

Vi fulgte Englands pressekonferanse, der Rooney blant annet reagerte på at han blir benket mot Slovenia.

England vant 2-0 mot Malta, og Rooney, til tross for at han ikke spilte noen enorm kamp, heller ikke gjorde seg bort.

Likevel har annenhver overskrift i britisk sportspresse omhandlet England- og United-kapteinen de siste tre dagene. Etter sigende blir han droppet fra startelleveren til morgendagens kamp mot Slovenia.

På pressekonferansen i forkant av Slovenia-kampen ble dette bekreftet, og det vanskeligste med å gjøre dette er ifølge Southgate at enkelte i pressen sitter og gliser bak tastaturet sitt over at «de hadde rett».England U21 Training Session And Press Conference

– På menneskelig nivå liker jeg ikke dette. Noen (refererer til ekspertene i media) er sikkert veldig fornøyde med at han benkes. Det plager meg litt. Det plager kanskje meg mer enn det plager Rooney, sier han.

Årsaken til at dette ble annonsert allerede på pressekonferansen før kampen, er ifølge Southgate nettopp det at det får så stor oppmerksomhet i pressen at han regnet med dette var den enkleste måten å gjøre det på for alle parter.

– Vil selvfølgelig spille

Selv reagerer Rooney slik når han for spørsmål om hva han mener om å bli benket:

– Selvfølgelig vil man spille. Men jeg forstår og respekterer managerens beslutning, og jeg støtter spillerne 100%. Jeg vil hjelpe dem, og er klar for å komme inn fra benken hvis det trengs. Forhåpentligvis kan vi få tre poeng, og jeg er veldig stolt over å spille for landet mitt både fra benk, start eller som en del av troppen, sier han.

Videre fikk han spørsmål om hva han selv mener om hvordan han spiller om dagen. Rooney innrømmer gjerne igjen at han har vært i bedre form.

wr
BUET: Ifølge BBCs journalist ble Rooney buet på under kampen mot Malta. Selv hevder han at han ikke hørte det.

– Folk har sine meninger, men jeg lytter til trenere, kamerater og medspillere, så hva pressen skriver bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg legger likevel ikke skjul på at at jeg er inne i en tøff periode. Men det er en del av fotballen. Jeg må bare jobbe hardt og sørge for at jeg er klar når jeg trengs for lands- og klubblag, sier han.

Fortsetter som kaptein

Southgate bekrefter at Wayne Rooney fortsatt er kaptein, og at han vil være det under resten av Southgates tid som landslagssjef.

Det er nemlig ikke prestasjonene hans, men motstander Slovenia som har ført til at Rooney benkes.

– Vi har sett på Slovenia og måten de spiller på, og da jeg så på det midtveis i forrige uke kikket vi på hvem vi trengte på midten. Dette handler ikke om Rooneys prestasjoner lørdag, der han var god og dikterte spillet samt spilte med disiplin, sier Southgate.

“Jeg legger likevel ikke skjul på at at jeg er inne i en tøff periode. Men det er en del av fotballen.”

– Wayne Rooney

Liverpools Jordan Henderson er spilleren som overtar kapteinsbindet mens Rooney ikke er på banen. Selv forteller Rooney at Henderson er en egnet vikar.

Videre forteller han at det at han benkes ikke betyr at han vurderer å gi seg med landslagsfotball, slik enkelte har spekulert i.

– Nei, jeg spiller på landslaget så lenge jeg er ønsket. Ingenting har forandret seg med tanke på min fremtid. Jeg er fortsatt stolt over å spille for landet mitt, uansett hvilken rolle jeg har, sier han.

Under kan du lese flere England-oppdateringer:

Southgate:

Skadeoppdatering:

– Vi har mistet Tom Heaton, kalt inn Pickford som erstatter. Resten skadefrie.

Hvordan ga du Rooney beskjed?

– Vi følte vi trengte å gi ham tid, og jeg informerte ham i går. Når vi tar en sånn beslutning med Wayne, får det ofte konsekvenser i media. Han ville snakke i dag likevel, selv om jeg sa han fikk lov til å droppe det. Han er stolt over å spille for landet sitt, og fortelle om det folk lurer på, sier Southgate.

Hvem erstatter Rooney?

– Eric Dier spiller istedenfor Rooney.

Rooney:

Skuffet?

– Jeg er i godt humør, og tar dette greit, selv om jeg vil spille. Jeg håper vi greier å vinne uten meg, og alt jeg kan gjøre er å forberede meg til i morgen og sørge for at jeg er klar.

Kaptein uten å være på banen?

– Min rolle som kaptein vil ikke forandre seg om jeg er på banen eller om jeg er på hotellet med spillerne. Jeg vil støtte spillerne uansett.

Om Jordan Henderson:

– Jordan er en god leder. Han har tatt på seg en vanskelig jobb med å erstatte Gerrard i Liverpool, og han er en spiller med gode kvaliteter og gode lederegenskaper. Både han og familien hans vil være stolte.

Noen buet på deg mot Malta, hva syns du om det?

– For å være ærlig visste jeg ikke om det. Fotball nå til dags.. noen ganger skjer det. Men jeg var ikke klar over at det skjedde.

Du kan spille i mange posisjoner, vanskelig å bytte hele tiden?

– Nei, jeg har spilt i 3-4 posisjoner og er vant til å spille forskjellige steder. Jeg mener ikke det har noen påvirkning på meg som spiller.

England møter Slovenia klokken 20.45 tirsdag, altså i morgen.