Straffeseier mot Rochdale i Isak-debut, United på vei videre

Det endte 0-0 på Spotland mellom Uniteds U21-lag og Rochdales førstelag etter en kamp som absolutt ikke lignet på en typisk 0-0-kamp, siden begge lag skapte mange sjanser.

I EFL Trophy går uavgjortkamper til straffekonkurranse slik at ett ekstra poeng blir delt ut, og United hadde et lite mentalt overtak før straffekonkurransen: For det første vant jo Uniteds A-lag mot Rochdale på straffekonkurranse på Old Trafford i ligacupen i fjorårssesongen, og for det andre hadde United-keeper Ondrej Mastny allerede reddet et straffespark i selve kampen.

Mastny ble til slutt helten også i straffekonkurransen, hvor U21-debutant Isak Hansen-Aarøen også scoret for United.

Som en kan se på tabellen lenger nede i kampreferatet, så skal det nå et mirakel til for at United ikke skal gå videre.

Skapte farligheter på venstresiden

United var livlige i starten på Spotland, og Anthony Elanga gjorde åpenbart Rochdale-spillerne svært ukomfortable.

Elanga skapte også Uniteds første skikkelige sjanse i kampen.

Svensken kom seg til innlegg fra venstresiden, og Joe Hugill var først på ballen inne i feltet, men avslutningen gikk i stolpen.

Litt senere var Hugill svært nære igjen, etter et lavt Hannibal-innlegg fra venstre, men det ble stoppet av enten keeper eller stolpen, og noen minutter etter dette skapte nok et Elanga-innlegg kaos i Rochdale-boksen uten at ballen endte opp i nettet.

Rochdales kommentatorer var imponert av Elanga, og hintet om at de gjerne skulle likt å se ham komme inn på lån:

– Ikke la ham slippe inn på en av Uniteds lagbusser etter kampen!

Rochdale var ved noen anledninger farlig frempå også, og United skapte ting også uten at Elanga var involvert, men 18-åringen var uansett førsteomgangens beste spiller, og det var ganske overraskende at det ikke ble noen scoringer.

FARLIG IGJEN: Anthony Elanga.

Rochdale straffet nesten United

United var best i førsteomgangen, men det var Rochdale som startet andreomgangen best, og «Dale» skapte flere farlige situasjoner.

I det 51. minutt fikk Rochdale straffespark etter at Luca Ercolani på klønete vis la en Rochdale-spiller i bakken. Han skulle til å klarere, og la ikke merke til at en spiller snek seg foran ham, og dermed endte det med at Ercolani sparket ned spilleren, og at dommeren pekte på straffemerket.

Heldigvis reddet Ondrej Mastny straffesparket, og fikk også stoppet returen, så det stod fortsatt 0-0.

United var ellers svært heldige i det 67. minutt, da Oliver Rathbone (som har en bakgrunn fra United-akademiet, men som nå altså spiller for A-laget til Rochdale) fikk en enorm sjanse, men skjøt i stolpen.

Isak-debut

Isak Hansen-Aarøen debuterte tidligere i september for U18-laget, og her tok han et steg opp da han for første gang fikk sjansen til å spille under reservelagssjef Neil Wood, og det attpåtil mot seniormotstand.

Han kom innpå i det 69. minutt.

Det er nok ikke veldig lenge før han spiller på U23-nivå heller – det er jo i praksis samme lag, selv om det i denne turneringen omtales som et U21-lag – for den unge nordmannen ser spennende ut.

Han klarte ikke å vippe kampen i Uniteds favør, men han så positiv ut med ballen i beina i innhoppet, og skapte også en stor sjanse for Charlie Wellens.

I tillegg scoret han i den påfølgende straffekonkurransen, med en finfin straffe hvor han sendte keeper feil vei.

Straffekonkurranse

Siden det endte 0-0, så skulle det gjennomføres straffekonkurranse for å avgjøre hvilket lag som skulle få med seg to poeng heller enn bare ett.

I løpet av de første fem straffesparkene så bommet både United og Rochdale én gang: Aaron Morley hadde bommet på Rochdales straffespark i kampen, og Ondrej Mastny reddet igjen her, men Charlie Wellens’ straffebom sørget for at det ble sudden death i straffekonkurransen.

Der scoret 16-åringen Joe Hugill for United, mens Harrison Hopper bommet for Rochdale, og dermed ble det to poeng for United.

Hannibal Mejbri, Charlie McCann, Isak Hansen-Aarøen, Anthony Elanga og nevnte Hugill scoret på Uniteds straffespark, mens Charlie Wellens altså bommet.

Alt tyder på avansement

United vant den første gruppespillskampen 6-0 mot Salford City, som nå slo Morecambe, og tabellen ser nå slik ut.

1. Manchester United – 5 poeng (6-0 i målforskjell)
2. Rochdale – 4 poeng (2-1 i målforskjell)
3. Salford City – 3 poeng (2-6 i målforskjell)
4. Morecambe – 0 poeng (1-4 i målforskjell)

Det skal altså et lite mirakel til for at United skal ryke ut (de to øverste går videre). Da må United i så fall tape med et tosifret antall mål mot Morecambe, mens det må bli uavgjort mellom Rochdale og Salford – og Salford må vinne straffekonkurransen.

Rochdale 0–0 (0-0) Manchester United U21 (4-5 etter straffekonkurranse)

EFL Trophy
Spotland

Manchester United: Ondrej Mastny – Luca Ercolani, Di’Shon Bernard, Will Fish, Logan Pye (Isak Hansen-Aarøen, 69.) – Martin Svidersky, Charlie McCann – Charlie Wellens, Hannibal Mejbri, Anthony Elanga – Joe Hugill.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Harvey Neville, Connor Stanley, Noam Emeran.

Live:

(Her kommer liveoppdateringer om det viktigste fra kampen – stilling, bytter, mål, røde kort, osv.)

1: Hannibal Mejbri setter i gang kampen for United.

6: Joe Hugill skyter i stolpen etter forarbeid fra Anthony Elanga. Vi får vel tilgi stolpen denne gangen siden stolpene var våre venner i helga.

17: Hugill nær mål igjen – litt uklart om det var et nytt stolpeskudd eller en fantastisk redning av keeper. Denne gangen var det forarbeid fra Hannibal. Rochdale også småfarlige når de er i angrep.

22: Fin beinparade av Ondrej Mastny. Så ut som om Rochdale, litt mot spillets gang, skulle ta ledelsen der. På den påfølgende corneren redder Mastny en Rochdale-heading.

36: Nytt strålende Elanga-innlegg fra venstre… bortsett fra det faktum at det ikke traff en medspiller. Uansett ble ballen sendt inn i et livsfarlig område, så noen burde kanskje vært der. Han leker seg tidvis med Rochdale-forsvaret.

45+1: Bra Rochdale-langskudd, men Mastny med god redning. Den påfølgende corneren går over alle. Det var nok det siste som skjedde i denne omgangen

PAUSE. Pussig nok står det målløst.

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter fra noen av lagene, og ellers leder Salford City leder 1-0 over Morecambe i den andre kampen i Uniteds gruppe.

51: Straffe til Rochdale. Ercolani er i ferd med å klarere fra eget felt, men en Rochdale-spiller sniker seg foran italieneren, og sparkes dermed ned. Sleipt, og uoppmerksomt av Ercolani.

51: Mastny redder straffen! Fortsatt 0-0.

55: Rochdale best hittil i andreomgangen. Har vært farlig frempå flere ganger.

67: Utrolig at ikke Rochdale tok ledelsen der. Ex-red Oliver Rathbone fikk sjansen på bakerste stolpe, og var sørgelig alene der, men han dunket ballen i stolpen!

69: BYTTE: Isak Hansen-Aarøen kommer inn for United. Ut med Logan Pye, så Svidersky går ned på backen.

75: Joe Hugill vinner ballen høyt, og kommer seg nesten gjennom, men kommer seg ikke til en god nok avslutning, og ender etter hvert opp med å lage frispark.

77: Stor sjanse for Wellens, men skuddet hans går like over. Fint forarbeid av Isak Hansen-Aarøen, som viser positive tendenser her.

90+1: Det er lagt til tre minutter.

SLUTT – da blir det straffekonkurranse.

Straffekonkurranse:

 • Hannibal Mejbri… scorer. Sender keeper feil vei.
 • Aaron Morley… redning av Mastny! United i ledelsen. Det var Morley som bommet i ordinær tid også.
 • Charlie McCann… sender keeper feil vei! 2-0 til United.
 • Alex Newby… scorer for Rochdale. 2-1.
 • Charlie Wellens… bom! God redning av Lynch.
 • Fábio Tavares… strålende straffe. Det står 2-2 etter tre straffer av hvert av lagene.
 • Isak Hansen-Aarøen… fint mål! Sender keeper feil vei, og så veldig trygg ut. 3-2.
 • Jimmy Keohane… scorer. 3-3. Keohane bommet på straffe i straffekonkurransen i fjorårets ligacupkamp på Old Trafford.
 • Anthony Elanga… mål! Også han sender keeper feil vei. Da må Rochdale score.
 • Oliver Rathbone… mål! Mastny var på den, men straffen var hard nok. 4-4, så da er det «sudden death».
 • Joe Hugill… mål! Strålende straffe. Keeper gikk riktig vei, men hadde ingen sjanse.
 • Harrison Hopper… redning! Mastny blir straffehelt både i ordinær tid og i straffekonkurransen.