Sikker på avansement

Wayne Rooney er helt sikker på at England vil slå tilbake, og gå videre fra gruppespillet. – Vi har troa på suksess, sa han til Sky Sports.

England trodde de hadde havnet i en så kalt «lett» gruppe, men alle de andre lagene i Englands gruppe har overrasket positivt. Dette er noe av grunnen til at England spilte uavgjort mot USA i gruppens første kamp.

Rooney spilte hele kampen for England, men det var Liverpool-spiller Steven Gerrard som puttet Englands eneste mål. Dermed har spekulasjonene om en eventuell måltørke for Rooney startet – men Englands superspiss slår tilbake.

– Jeg synes vi startet veldig bra mot USA, og vi hadde fortjent seier, sa United-spiller Rooney om kampen.

– Jeg er bare glad for å spille. Selvsagt vil jeg score, ingen tvil om det, men om jeg ikke scorer kommer jeg til å spille til jeg gjør det – jeg er jeg ikke bekymret.

– Blir jevnt

Mange har satset på at England skal ta hjem pokalen i år, som alle år, og selv om det kun ble uavgjort i den første kampen tror Wayne Rooney på suksess.

– Det er viktig å ikke tape den første kampen. Selv om vi gjerne ville vinne, er ikke uavgjort et så dårlig resultat.

– Internasjonal fotball er mye vanskeligere nå, alle lag er bedre, de afrikanske lagene har blitt bedre – og alle kampene (bortsett fra Tyskland) har vært jevne.

– Det vil bli en jevn turnering.

Uniteds toppscorer avslørte til slutt at han gjerne skulle sett mer spennende fotball, enn det som har vært til nå i Sør-Afrika.

– Vi går videre

Den første runden i årets VM-sluttspill går mot slutten, og det er vuvuzelaene og jabulani-ballen som har fått mest oppmerksomhet. Det sier litt om kvaliteten på fotballen, det har ikke vært noen som har skilt seg ut – Rooney & co frykter ingen.

– Ingen lag har skilt seg ut, bortsett fra Tyskland. Vi har tro på at vi kan gjøre det bra, vi er sikre på at vi vil gå videre fra gruppespillet – så får vi se hvem vi trekker.

– Vi kan slå alle.

Lang sesong

Rooney innrømmer at det har vært en lang og hard sesong for de engelske spillerne, men tror ikke det går noe utover VM.

– Det har vært en lang sesong, det er helt sikkert, sa 24-åringen.

– Jeg skulle gjerne hatt en pause rundt juletider, men det er bare sånn det må være, det er det som er engelsk fotball.

– Hvis du ser på andre nasjoner i VM, så har de mange spillere i Premier League – så de har det på samme måte.