Chelsea økte avstanden

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 21. juni


Chelsea økte avstanden til United

Aston Villa ledet 1-0 til pause mot Chelsea på Villa Park, noe som ville vært et strålende sluttresultat for Uniteds del, men etter rundt en time kom Chelsea seg i gang for alvor, og to raske mål fra Pulisic og Giroud sørget for en 2-1-seier for London-laget.

Dermed økte Chelsea avstanden ned til United til fem poeng. United har litt bedre målforskjell enn Chelsea.

Chelseas neste kamp er på hjemmebane mot Manchester City, i en kamp som spilles torsdag kveld. La oss satse på litt nabohjelp.

«Pancho» fyller år

70-tallshelt Stuart Pearson blir i dag 71 år – gratulerer med dagen!

Aller best huskes han for 1-0-målet i FA-cupfinalen i 1977 mot Liverpool. Han spilte 180 kamper for klubben (179 fra start), og scoret 66 mål på de kampene.

Les vår fyldige Pearson-spillerprofil her.

Lørdag 20. juni


United fikk hjelp – men ikke fra Moyes

Fire Premier League-kamper ble spilt i dag, og United fikk hjelp i de to første.

Før denne runden var det åtte poeng opp til Leicester City, og det er det fortsatt etter at de spilte uavgjort 1-1 i Watford. Ben Chilwell ga revene ledelsen med et vakkert mål kort tid før slutt, men Watfords Craig Dawson utlignet på akrobatisk vis, og etter denne overtidsdramatikken så slapp vi altså å se avstanden øke ytterligere.

Åtte poeng er mye, men Leicester skal ha et litt tøffere program enn United – hvis vi kan kutte avstanden ned til to poeng før sesongens siste kamp, så vil vi gå forbi Leicester med seier på King Power Stadium.

Arsenal tok ledelsen borte mot Brighton, men Lewis Dunk taklet (!) inn 1-1, og i det femte overtidsminuttet avgjorde Neal Maupay for Brighton. Arsenal-tapet sørger for at avstanden ned til Arsenal nå er på seks poeng.

Senere vant Wolverhampton 2-0 borte mot David Moyes’ West Ham, og der skulle vi gjerne hatt litt hjelp fra gamlesjefen. Wolves har nå like mange poeng som United, men United har bedre målforskjell.

Premier League-lørdagen:

  • Watford 1-1 Leicester City
  • Brighton 2-1 Arsenal
  • West Ham 0-2 Wolverhampton
  • Bournemouth 0-2 Crystal Palace

Fredag 19. juni


– Kan bli utelatt fra ligacupen

Lagene fra Premier League som skal spille i Europa neste sesong kan bli utelatt fra ligacupen. Ifølge The Times er det en reell sjanse for at dette blir en realitet. De europeiske konkurransene starter ikke før i oktober, og kampprogrammet neste sesong vil bli veldig tett.

Torsdag 18. juni


Harry Kane starter mot United

Det kom frem på José Mourinhos pressekonferanse. Engelskmannen starter sammen med Heung-min Son og Moussa Sissoko. Giovani Lo Celso er usikker til kampen. Det skriver Evening Standards Spurs-korrespondent, Dan Kilpatrick.

Fra før av er Japhet Tanganga og Dele Alli uaktuelle til kampen, som følge av henholdsvis skade og suspensjon.

En ny positiv coronatest

Sky Sports skriver at den nye runden med testing har oppdaget ett nytt tilfelle av corona blant PL-klubbene. 1541 tester skal ha blitt utført i det som er den niende runden med testing. Det er ikke klart hvilken klubb personen tilhører, eller hvilken rolle personen har.

I går kom det frem at åtte personer fra seks klubber har smitte i Championship. Det skriver Goal. Samtidig er også fire personer fra to av klubbene som skal i League One-playoff smittet.

Onsdag 17. juni


Pressekonferanse 11.30 torsdag

Torsdag holder Ole Gunnar Solskjær sin pressekonferanse før fredagens kamp mot Spurs, og den pressekonferansen blir ikke helt som alle andre. Den blir gjennomført via en videokonferanse.

En kan se pressekonferansen på MUTV, på ManUtd.com og via United-appen fra klokka 11.30 (skandinavisk tid), ifølge klubbens egen info.

United slipper unggutt

19 år gamle Dion McGhee er blant spillerne som ikke får sin kontrakt fornyet. Det har han bekreftet selv. Manchester Evening News skriver at McGhee snakker med klubber både i og utenfor England. Blant annet skal minst en PL-klubb være interessert i den offensive midtbanespilleren.

Spilleren skal ha twitret «På tide med en ny utfordring», ifølge MEN, en melding som senere skal ha blitt slettet, men så dukket denne tweeten etter hvert opp:

Skal diskutere Europa League-fremtiden i dag

Ifølge BBC, skal styret i UEFA skal onsdag diskutere hva som skjer med slutten av inneværende sesong i Champions League og Europa League. Løsningen ser ut til å bli at man spiller de gjenværende kampene som en miniturnering i en og samme by. For United og de andre EL-lagenes del, vil dette være Köln i Tyskland.

Dette vil også inkludere lagene som er halvveis i sine dobbeltoppgjør. Dette skal ha skapt debatt, ettersom noen av lagene dermed mister sin hjemmefordel. United er i tilfelle et av lagene som blir rammet, uten at dette har altfor store konsekvenser. Klubben leder tross alt 5-0 etter første oppgjør mot LASK Linz.

Tirsdag 16. juni


Spurs-stopper ute mot United

Japhet Tanganga spiller ikke den viktige kampen mot United fredag, som følge av en ryggskade. Det melder The Times. Engelskmannen har startet seks kamper for Tottenham denne sesongen. José Mourinho har lagt sin elsk på unggutten, som spilte fire av de siste fem kampene før sesongen ble avbrutt. Blant disse kampene var møtene med Manchester City, Chelsea og Wolves.

Spurs må allerede klare seg uten Dele Alli mot United, ettersom han er suspendert.

Dette laget tror Spurs-journalist at Mourinho velger mot United

Alasdair Gold, Tottenham-korrespondent for football.london, har svart leserne på ulike spørsmål, blant annet hvilket lag han tror Mourinho stiller med mot United.

Han går for dette laget:

Lloris – Aurier, Alderweireld, Sánchez, Davies – Winks, Sissoko – Son, Ndombele, Bergwijn – Kane.

Tre United-spillere Golden Boy-nominert

Tuttosport har offentliggjort 100 navn som er nominerte til Golden Boy-prisen (en pris som blir gitt av journalister til den unge spilleren (under 21) som har vært mest imponerende i løpet av et kalenderår), og på lista finner vi Mason GreenwoodJames Garner og Angel Gomes – hvor det bare er Greenwood som har en reell sjanse til å havne høyt på lista.

Favoritt er han nok uansett ikke – det er vel ingen som blir overrasket om Erling Braut Haaland vinner.

Tuttosport startet opp kåringen i 2003, og Wayne Rooney (2004), Anderson (2008), Paul Pogba (2013, mens han var i Juventus) og Anthony Martial (2015) har tidligere vunnet prisen.

João Félix vant i fjor.

Ighalo fyller år

Odion Ighalo blir 31 år i dag. Gratulerer med dagen!

Han er med det den femte eldste United-spilleren – Lee Grant (37), Sergio Romero (33), Juan Mata (32) og Nemanja Matic (31) er eldre.

Mandag 15. juni


Lloris: – Kanskje en avgjørende kamp for fremtiden

Spurs-keeper Hugo Lloris anerkjenner i et intervju med Daily Telegraph hvor viktig fredagens kamp mot United er for klubben i jakten på en Champions League-plass:

– Vi må være ærlige; vi er ikke i en god posisjon for øyeblikket. Fem poeng opp til Manchester United, sju poeng til Chelsea. Vi har ikke råd til å tape fotballkamper, og det gjelder enda mer når vi møter en direkte konkurrent som Manchester United.

– Vi starter igjen med en veldig viktig kamp, kanskje en avgjørende kamp for fremtiden. Selv om det etter denne kampen er åtte kamper som skal spilles, så vil denne kampen være tellende.

Lloris er overbevist om at Harry Kane er i bra slag før fotballen returnerer, men hva tror han om landsmannen Paul Pogba?

– Når det gjelder Paul så har han vært enda lenger uten å spille enn det Harry har vært. Men jeg kjenner Paul, og så snart han kommer seg på banen, så ønsker han bare å vinne. Han kommer til å gjøre alt som er mulig for å være på sitt beste nivå for å hjelpe United til å komme seg inn i topp fire.

Slik skal Premier League-anleggene holdes smittefrie

Premier League har annonsert hvordan de skal sørge for å holde stadionanleggene smittefrie før ligaen starter opp igjen denne uka.

Anleggene blir blant annet delt inn i soner hvor spillerne skal holde seg i såkalt rød sone, sonen hvor de mest omfattende smittevernstiltakene gjelder.