Shaw om Solskjær: – Han har vært fantastisk, ikke bare med meg

MANCHESTER: Luke Shaw forteller at han har lært seg å håndtere presset det innebærer å spille for Manchester United. Nå mener har tiden er moden for å spille sin første finale for klubben.

24-åringens United-karriere har vært preget av både alvorlige skader og offentlig kritikk fra José Mourinho.

Under Ole Gunnar Solskjær blomstrer nå Luke Shaw. London-gutten har startet alle de seks siste kampene og markert seg som midtstopper i nordmannens trebackssystem.

– Måten han behandler oss én og én har vært fantastisk. Ikke bare for meg, men for hele laget. Han gjør at vi smiler og har vært briljant. Spillerne nyter det, og enda mer nå når vi får bedre resultater, sa Shaw på onsdagens pressekonferanse med Solskjær ved sin side.

Solskjær brukte mye tid på å snakke om personligheten han ønsker at United-laget skal opptre med på pressekonferansen og roste Shaw for hvordan han har løst oppgavene på stopperplass.

– Vi har en viktig andre halvdel av sesongen. Nå må vi fortsette å gi ham resultater.

TRENING: Luke Shaw og Daniel James før onsdagens treningsøkt på Carrington.

Aldri spilt finale

Går resultatene Uniteds vei kan det bli finale i både Europa League og i FA-cupen. Shaw kom til klubben i 2014, men har aldri spilt en finale.

– Det er et stort mål for meg. Jeg var til stede i Europa League-finalen og jeg kjenner følelsen som var i garderoben, selv om jeg ikke var på banen. Det er en følelse jeg ønsker mer av. Vi bør være i finaler, og vi skal fortsette å kjempe.

Det vil naturligvis være en stor opptur for Shaw, som har hatt en tøff tid i Manchester United. Venstrebacken fikk gjennomgå av Mourinho og måtte tåle kritikk også fra Louis van Gaal.

Nå er det ikke utenkelig at han i alle fall er en utfordrer før EM-uttaket til Gareth Southgate.

– Jeg har fått mye kritikk. I Manchester United må du håndtere det, for det er verdens største klubb. Standarden er høy her, og sånn er det bare, sier Shaw.

– Når du signerer vet du at det vil bli annerledes og at forventningene er større. Hvis du ikke er sterk mentalt vil du slite.

– Jeg er fortsatt ganske ung og jeg vet at jeg har ting jeg må bli bedre på. Jeg må jobbe med det hver eneste dag og ignorere det som blir sagt i mediene. Jeg kan ikke bry meg om hva folk sier. Jeg må bare fokusere på meg selv og hva de i klubben mener. Det er det eneste som betyr noe.

GODT FORHOLD: Shaw har fått mye tillit under Solskjær.

Trives som stopper

Oppsvingen til Shaw kom omtrent samtidig som hans nye konkurrent introduserte seg med et smell.

Shaw sier han trives med konkurransen fra Brandon Williams og at han gjerne fortsetter som midtstopper.

– Vi spiller i samme posisjon, men vi har også spilt sammen. Jeg ønsker å hjelpe ham og «pushe» ham til å bli den spilleren han kan bli. Han har vært briljant, men han kan bli enda bedre. Det er fint for sjefen at jeg har konkurranse, sier Shaw.

– Jeg har spilt midtstopper et par ganger forrige sesong. Det er ikke veldig annerledes enn å spille venstreback. Jeg spiller der manageren ønsker at jeg skal spille.

Torsdag kveld møter Shaw og resten av United-laget Club Brugge i 16-delsfinalen i Europa League.