Manchester-klubbene donerer penger sammen

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 21. mars:


Manchester-klubbene donerer penger sammen

I 2017 stod Manchester-klubbene sammen på fint vis etter terroraksjonen på Manchester Arena, og nå brukes #ACityUnited-emneknaggen igjen i forbindelse med coronaviruset.

Utenfor kampene på Old Trafford og Etihad Stadium kan en ofte se folk som samler inn penger til ulike matsentraler hvor det deles ut mat til de som trenger det. Akkurat nå får de ikke samlet inn penger i forbindelse med fotballkamper, og attpåtil er pågangen større.

United og City har sammen donert 100 000 pund til The Trussell Trust, og vil på denne måten hjelpe lokale matsentraler.

Klubben har ellers annonsert at stengingen av museumet, stadionomvisningene og Red Café har blitt forlenget frem til minst ut april, og Megastore har nå også blitt stengt frem til tidligst den datoen.

I tillegg er det midlertidig ikke mulig å besøke billettkontoret nå, men det er fortsatt mulig å ta kontakt med klubben på telefon og nett.

Aurora Mikalsen fyller år

Uniteds 24 år gamle reservekeeper fra Kristiansund, Aurora Mikalsen, fyller 24 år i dag.

Gratulerer med dagen, Aurora!

Vårt intervju med Mikalsen: – Det føles fremdeles litt uvirkelig

Ti år siden Park senket Liverpool

På denne dag i 2010 fikk United besøk av Liverpool på Old Trafford, i det som skulle vise seg å bli Gary Nevilles siste kamp mot erkefienden.

United gjorde én forandring på laget, og det var at Park Ji-Sung kom inn for Dimitar Berbatov, og Park endte opp med å bli matchvinner.

Fernando Torres ga Liverpool en tidlig ledelse, før Wayne Rooney noen minutter senere utlignet for United. Han bommet på straffespark, men satte returen i mål.

Rett før det var spilt et kvarter av andreomgangen, så tok United ledelsen for første gang. Darren Fletcher slo et strålende innlegg, og Park fikk kjempet seg foran Glen Johnson, og headet ballen i mål forbi Reina. Flere mål ble det ikke, og United kunne juble for tre poeng.

Fredag 20. mars:


Velkommen etter, Boris (og UK)

Alt av puber, barer, nattklubber, restauranter, treningssentre, kafeer, kinoer og liknende stenges etter i dag.

Det sa statsminister Boris Johnson sent fredag ettermiddag.

Axel Tuanzebe kan mer enn å spille fotball

Her med Rubiks kube.

View this post on Instagram

Rubix Cube #stayAtHomeChallenge #staySafe

A post shared by Zubee (@axeltuanzebe_38) on

20

John Cross: – United vurderer Cantona til ambassadørrolle

Eric Cantona hadde en enorm påvirkning på Manchester United i de fem sesongene han hadde i klubben på nittitallet – og flere av de han inspirerte har fortsatt å prege Manchester United i mange år fremover.

Inkludert Ole Gunnar Solskjær.

Ifølge den profilerte Mirror-journalisten John Cross diskuteres nå idéen om å hente Cantona tilbake i en ambassadørrolle i United-ledelsen.

Det skriver Cross i sin faste spalte.

Cantona er en svært populær mann blant United-fansen, så det er kanskje ikke så rart om dette er noe som blir diskutert bak kulissene.

Så er det kanskje noe mer usikkert om dette er en type rolle Cantona egentlig ville hatt noen interesse av…?

SOLSKJÆR OG CANTONA: De fungerte godt sammen da begge var i klubben i 1996/97-sesongen. Dette bildet er fra november 2012, da Sir Alex Ferguson-statuen utenfor stadion ble avduket.

Torsdag 19. mars:


Seks år siden 3-0-seieren mot Olympiakos

Det var mange tunge øyeblikk under David Moyes, og 0-2-tapet i Hellas mot Olympiakos var definitivt et av disse øyeblikkene.

Såpass at Ed Woodward tok bilde av resultattavla for å ha et bilde som kunne minne ham om jobben som måtte gjøres fremover.

Det kan sikkert diskuteres hvor mye som riktig som ble gjort de neste årene av United-ledelsen, men United klarte i alle fall å snu det mot Olympiakos ved å vinne 3-0 hjemme på Old Trafford.

Robin van Persie scoret alle tre målene, i en kamp hvor over 40 år gamle Ryan Giggs dominerte på midtbanen, og var sterkt involvert i flere av målene.

Van Persie ble også skadet, og måtte ut på båre. Da han kom tilbake, så var Moyes borte, og Ryan Giggs var United-manager.

– Om ikke forelsket, så i hvert fall betatt

I TV 2 sin Premier League-podkast hvor Kasper Wikestad er programleder ble Bruno Fernandes et tema for hans siste prestasjoner i United-drakta.

– Bruno Fernandes, månedens spiller for februar. Det er vel relativt fortjent? 

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller var gjest for anledningen og kom med følgende hyllest på Wikestads spørsmål:

– Ja, det er fortjent

– Der må jeg innrømme at jeg har blitt litt, om ikke forelsket, så i hvert fall betatt da.

– Jeg syns det er et eller annet med ham der som bare pirrer. Det er mange veldig veldig gode fotballspillere, men han får det til å se lekent ut. Å gå inn med den prislappen, med de forventningene, med det sirkuset, den laaange transfersagaen der. Også er han bare så rolig, og gjør alt med den største selvfølgelighet, nei, det har vært en glede å se han i Premier League.

Du kan høre hele podkasten her. 

Tidenes beste mål i Premier League

Wayne Rooneys spektakulære brassespark mot Manchester City er kåret til tidenes peneste mål i Premier League av TV 2s seere.

Det ble klart etter at TV 2 satte igang en turnering bestående av 64 scoringer som skulle stemmes over. Gjennom utslagsrunder ble to og to scoringer vurdert opp mot hverandre, og til slutt sto Rooneys brassescoring i finalen mot Thierry Henrys sylfrekke skuddbue mot nettopp Manchester United.

Rooneys ikoniske scoring ble stemt frem som den beste, og målene kan du se her. 

Onsdag 18. mars:


Tuanzebe forteller om sin vei fra akademi til førstelagsspill

Axel Tuanzebe har gått gradene i Manchester United og har sakte men sikkert nærmet seg startplass på førstelaget.

Han fikk sin førstelagsdebut 29. januar 2017, men har ikke før denne sesongen vært regnet som en virkelig kandidat til å kjempe om stopperplassen i laget.

klubbens offisielle hjemmeside kan du se en 10 minutter lang video hvor 22-åringen forteller om sin tid i United-akademiet og om låneoppholdet i Aston Villa. Engelskmannen var også tydelig på at det ikke finnes en ideell vei på å nå toppen:

– Alle finner sine egne individuelle veier, avhengig av hvor mye de ønsker [å oppnå] og hvor hardt de jobber, så alt avhenger av individet.

Ligue 1 starter tidligst 15. april

Torsdag møtes Premier League-klubbene for å ta en avgjørelse om sesongen videre. Onsdag ble det kjent at det i Frankrike ikke kommer til å starte opp igjen før tidligst 15. april. Så får vi se om dette er noe Premier League også kommer til å melde torsdag, eller om de blir enda mer konkrete i svarene sine i det som er en uavklart situasjon.

Rashford kan også med en toalettrull

Det Zlatan klarer med en appelsin klarer Marcus Rashford med….eller vent, det var kanskje ikke helt slik den var. Uansett, Marcus Rashford er i alle fall frisk nok til å herje med en toalettrull, han også.

Advarsel: Beklager overfor de av dere som kanskje akkurat nå er tomme for toalettruller. Dere trykker play på videoen under på eget ansvar.

Dalot fyller 21

Gratulerer med dagen Diogo Dalot.

Tirsdag 17. mars:


Bruno og Diogo i duell

Diogo Dalot og Bruno Fernandes hadde tirsdag en uhøytidelig fotballkonkurranse, og Bruno feiret blant annet som Cristiano Ronaldo.

City-fan tiltalt for rasisme

Manchester City-supporter Anthony Burke ble tirsdag tiltalt for rasisme under kampen mot United i desember. Både Fred og Jesse Lingard sa fra om rasismen, og hendelsen fikk 11 år gamle Hermann Istad til å sende et brev til Fred – noe som gikk viralt.

Dyche slo Solskjær

Burnley-manager Sean Dyche ble månedens manager i Premier League i februar. Burnley slo Southampton og Bournemouth, og spilte uavgjort mot Arsenal Newcastle. Det var nok.

Ole Gunnar Solskjærs United hadde to seirer, 3-0 mot Watford og en sterk 2-0-seier mot Chelsea samt 0-0 mot Wolverhampton, men det holdt altså ikke.

Nordmannen har blitt kåret til månedens manager én gang, i januar 2019.

Mandag 16. mars:


TV 2 Sumo senker prisene for Premier League-kundene

– De som i dag abonnerer på Total og Premier League-pakker gjennom TV 2 Sumo vil i løpet av dagen motta mail fra oss med beskjed om at prisen reduseres på disse produktene inntil videre. Prisen er den samme som pakken som inkluderer sport (uten Premier League), serier og film og som koster 179 kroner i måneden, forteller administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Prisene vil vende tilbake til opprinnelig pris når Premier League starter opp igjen.

– Jeg var veldig nær å signere for Manchester United

Sommeren 2006 ble United koblet til en rekke sentrale midtbanespillere – kanskje ikke så rart, siden Roy Keane forsvant i november 2005. Det var behov for minst én midtbanespiller, og kanskje ville det være lurest å hentet to?

Michael Carrick endte opp med å komme inn, men United var koblet til en rekke andre spillere også. Patrick Vieira (!), Owen Hargreaves (kom året etterpå), Mahamadou Diarra og Juan Román Riquelme var blant spillerne som ble linket til United, men et av navnene som (utenom Carrick) ble nevnt mest, var Villarreals Marcos Senna (som fylte 30 år den sommeren).

Brasilianeren (som ble spansk landslagsspiller, og blant annet spilte i EM-finalen som Spania vant i 2008) hadde lagt bak seg en svært imponerende sesong, og han var en svært viktig grunn til at Villarreal hadde kommet seg helt til semifinalen i 2008.

– Jeg snakket ikke med [Ferguson], men det gjorde agenten min og Villarreal, og jeg var veldig nær å signere for Manchester United, sier Senna nå ifølge Goal.

Senna forteller at han var full av tvil siden kona var gravid med parets første barn, og siden situasjonen i Villarreal var så god på alle måter – men United (som hadde bedt om å få et svar i løpet av noen uker] fristet uansett.

– Personlig ville jeg elsket å spille for Manchester United på det tidspunktet, men jeg var også lysten på å bli. Villarreal hadde nettopp spilt en Champions League-semifinale og kjøpte store spillere.

– For å være ærlig var det 50/50 frem til jeg snakket med [Villarreal-sjef] Manuel Pellegrini, og til slutt signerte jeg for tre flere år med Villarreal, og jeg endte opp med å bruke hele min europeiske karriere her i Spania.