22 lag i Premier League neste sesong? 

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 15. mars:


22 lag i Premier League neste sesong?

Dersom inneværende Premier League-sesong skulle ende opp med å bli annullert, kan det være at kommende sesong spilles med 22 lag i Englands øverste divisjon.

Leeds og Fulham ligger på henholdsvis første- og andreplass på Championship-tabellen og er lagene som da vil rykke opp.

Ingen lag fra Premier League vil da rykke ned.

Merk: Dette er kun et av forslagene som kan legges frem, og ikke noe mer enn det foreløpig.

MEN er blant avisene som melder om dette.

Rooney med klar beskjed til statsministeren

– Vi skulle ikke vært behandlet som forsøkskaniner

Det er tittelen på Wayne Rooneys spalte for The Times.

Han forteller om hvordan det har vært å følge utviklingen de siste dagene, og deler fotballspillernes perspektiv på situasjonen som nå rammer fotballen, men først og fremst verden. Han retter kritikk mot Storbritannias statsminister, Boris Johnson, som ikke tok grep tidligere for fotballen i England, mens de andre store ligaene gjorde det.

Les hele saken her.

Pogba og Garton fyller år

Paul Pogba blir 27 år i dag – vi gratulerer! Uniteds mest omdiskuterte spiller ble født på denne dagen i 1993, og franskmannen skal snart være spilleklar. Ja, Solskjær sa til og med på torsdag at Pogba sannsynligvis ville spilt i dag om han ble spurt (men at han sannsynligvis ikke kom til å gjøre det, siden Solskjær ønsket at Pogba skulle få flere treninger med laget). Når fotballen på et eller annet tidspunkt kan komme i gang igjen, så er det nok mye som tyder på at også Pogba er klar igjen.

Pogba bruker bursdagen blant annet til å samle inn penger for UNICEF:

Det er en tidligere United-spiller som har bursdag i dag også, nemlig Billy Garton. Garton var en skadeplaget forsvarsspiller som etter hvert også utviklet ME, og som måtte legge opp i en alder av bare 25 år. Dette er nå 30 år siden, og han fyller altså 55 år i dag. Gratulerer med dagen, Billy!

Han gjorde senere comeback på amatørnivå for lokale klubber i Manchester (og var også spillende manager i Salford City, den gang en mye mindre klubb enn nå), før han emigrerte til California i 2001.

Garton spilte til sammen 51 kamper for United (ingen scoringer), 36 av dem for Ferguson, 15 for Atkinson.

Fredag 13. mars:


Til trening med munnbind

Flere fra Manchester United-stallen skal fredag ha ankommet Carrington med munnbind, melder Rich Fay fra lokalavisa. Bildet som akkurat i skrivende stund (14.25) øverst i denne saken foreløpig er for øvrig fra en trening i februar, og ikke fra dagens trening.

Torsdag 12. mars:

Arteta har coronaviruset

Arsenal-manager Mikel Arteta har pådratt seg coronaviruset. Det melder klubben i en pressemelding, og Arsenals bortekamp mot Brighton i helga er allerede avlyst. Det meldes om et krisemøte fredag i Premier League etter denne utviklingen, som kom altså bare timer etter at England bestemte at helgas kamper skulle spilles som normalt. OBS. Denne bestemmelsen ble omgjort fredag, les mer her.

Les saken fra Arsenal her.

Se Premier League-pressemeldingen om krisemøte her.

Natt til fredag kom bekreftelsen på at Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi også er smittet.

Det fremstår med det mer og mer sannsynlig at ligaen kommer til å måtte ta grep.

Utsettes EM?

Franske L’Équipe melder at UEFA ønsker å utsette EM til 2021 og at de vil dele avgjørelsen samt detaljer om utsettelsen av Champions League og Europa League på tirsdag kommende uke.

Vi har også vært innom dette i følgesaken vår hvor dere finner de siste fotballrelaterte nyhetene knyttet opp mot coronaviruset.

Les den her.

United subsidierer fansen

Manchester Uniteds kamp mot LASK Linz vill bli spilt for tomme tribuner torsdag kveld, men en rekke av de 700 United-supporterne som hadde billett til kampen hadde allerede reist til Østerrike før meldingen kom.

Nå har United bestemt seg for å betale 350 pund til hver av de 700 supporterne som hadde billett til kampen for å dekke reise og opphold.

Onsdag 11. mars:

LASK taper rundt 1 million euro

Det har blitt omtalt som århundrets kamp for LASK, men tirsdag kom bekreftelsen på at LASK mot United spilles foran tomme tribuner.

LASK-president Siegmund Gruber er ikke fornøyd med hvordan helsedepartementet i Østerrike har løst dette, og kan også fortelle at LASK taper rundt 1 million euro som et resultat av dette.

Les også: – Kanskje de undervurderer oss?

Tirsdag 10. mars:


United samarbeider med politiet i etterforskningen av rasistisk angrep

Vi omtalte i går i denne spalta den rystende historien om en unggutt som skal ha blitt utsatt for rasistisk hets og fysisk angrep fra sikkerhetsvakter på Old Trafford.

meldes det at Manchester United samarbeider med politiet i etterforskningen av det hele.

– Vi er klar over en påstått alvorlig hendelse før Club Brugge-kampen 27. februar. Vi samarbeider fullt og helt med politiet, og avventer utfallet av etterforskningen, er beskjeden fra United i en pressemelding.

Sikkerhetsselskapet United bruker, CSG, påstår på sin side at hendelsen er oppdiktet.

Ny trikkestopp åpner 22. mars

Mange liker å ta trikken til kamp på Old Trafford, og de beste løsningene (for å få kortest mulig avstand til stadion) har vært å ta trikken til Old Trafford eller Exchange Quay.

Nå er det bekreftet at den nye Trafford Park-trikkelinja (med endestasjon ved kjøpesenteret Trafford Centre) åpner 22. mars, flere måneder tidligere enn tidligere planlagt, og den linja har en stopp nede ved River Irwell som blir en del nærmere enn de eksisterende alternativene.

Trikkestoppen Wharfside ligger nært der som den gamle Sam Platts-puben lå, og det var en periode meningen at stoppen rett og slett skulle få navnet Manchester United.

Wharfside-stoppen blir mellom Pomona (som er på Eccles/Mediacity-linja) og den nye stoppen Imperial War Museum.

Tre (eller fire) på Shearers ukens lag

Alan Shearer har tatt ut sitt «team of the week», og det er tre United-spillere i Shearers ellever: Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw og utlånte Dean Henderson, som gjorde noen utrolige redninger i helga.

Fred burde vel kanskje vært med, men vi skal ikke krangle for mye på det.

Shearer har også valgt Solskjærs som manageren for dette laget, kanskje ikke så veldig overraskende etter at vi altså klarte å stoppe City på den måten vi gjorde.

FA Youth Cup-semi bekreftet

Uniteds bortekamp mot Chelsea i FA Youth Cup-semifinalen er bekreftet til lørdag 21. mars klokka 18.15 skandinavisk tid.

Her kan du se terminlista for U18- og U23-laget.

Oliver dømmer Spurs-kampen

Han er av mange regnet som den beste engelske dommeren, og søndag er det Michael Oliver som skal dømme storkampen borte mot Tottenham.

Mandag 9. mars:


Sikkerhetsfolk på Old Trafford anklaget for rasisme

Selve historien om 19-åringen som skulle på jobb på Old Trafford i forbindelse med hjemmekampen mot Club Brugge for et par uker siden er rystende lesing.

Serie A er utsatt

Alle kamper i Serie A er grunnet coronaviruset utsatt frem til 3. april. Det betyr en rolig måned for United-utlånte Alexis Sánchez i Inter og Chris Smalling i Roma.

Steven Bergwijn også skadet for Spurs

Tottenham manglet allerede Harry Kane og Son Heung-min mot United, og mandag ble det klart at januarkjøpet Steven Bergwijn også er satt på sidelinjen en god stund – og dermed uaktuell til søndagens kamp.

Kampen mot Tottenham spilles søndag klokka 17.30 skandinavisk tid.

FA-cupkvartfinalen bekreftet

Manchester Uniteds kvartfinale i FA-cupen borte mot Norwich har fått bekreftet tidspunkt. Den spilles søndag 22. mars klokka 17.30 skandinavisk tid.

Se komplett terminliste for United her.