Lokalavisa: – Disse fem burde ikke blitt solgt

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 10. mai


På denne dag for 25 år siden: Schmeichel slipper inn sitt eneste hjemmemål i 1994/95-ligasesongen

10. mai 1995 fikk United besøk av Southampton i sesongens siste hjemmekamp. United var i en tøff kamp om ligatittelen med Blackburn Rovers, men vi skal ikke gå for mye inn på hvordan det gikk til slutt – fordi det ikke gikk så bra.

Vi skal heller se tilbake på en liten detalj fra 1994/95-sesongen, nemlig at Peter Schmeichel stort sett holdt tett på hjemmebane i ligasesongen. Før Southampton-kampen hadde han nemlig ikke sluppet inn et eneste ligamål på Old Trafford i hele 1994/95-sesongen.

Nå skal det jo sies at Schmeichel gikk glipp av fire hjemmekamper midt i sesongen (Gary Walsh spilte dem, og slapp inn mål i to av dem), men ligaen bestod av 22 lag, så det var fortsatt snakk om 16 ligakamper før Southampton-kampen. I tillegg holdt Schmeichel også nullen i den siste ligakampen han spilte i 1993/94, så han gikk inn i Southampton-kampen med 17 nuller på hjemmebane i ligaen på rad.

Helt i starten av kampen scoret Simon Charlton for Southampton.

Dermed klarte ikke Schmeichel å unngå å slippe inn mål på Old Trafford i ligasesongen 1994/95, men ett baklengsmål er heller ikke verst. United snudde og vant i det minste kampen 2-1 etter scoringer av Andy Cole og Denis Irwin (straffespark).

Lørdag 9. mai


Maguire og kona har fått sitt andre barn

Litt over ett år etter at Harry Maguire ble pappa for første gang, har United-kapteinen blitt tobarnsfar.

Lørdag postet han dette bildet av hans nyfødte datter, Piper Rose Maguire, på Instagram:

Se dette innlegget på Instagram

 

Welcome to this crazy world baby girl 🌈🌟 Piper Rose Maguire 💖🌹

Et innlegg delt av Harry Maguire (@harrymaguire93)

– Velkommen til denne sprø verdenen, var Maguires velkomsthilsen på Instagram.

Gratulerer, Harry!

Fem spillere etter Ferguson-epoken som ikke burde blitt solgt, ifølge lokalavisa

Manchester Evening News‘ Dominic Booth har listet opp fem spillere han mener United ikke burde kvittet seg med i årene etter at Ferguson ga seg.

Her er lista:

  • Memphis Depay
  • Ander Herrera (ikke egentlig et salg
  • Jonny Evans
  • Wilfried Zaha
  • Rafael da Silva

Louis van Gaal kvittet seg tre av disse (Evans, Rafael og Zaha), Mourinho med én (Memphis Depay), mens Herrera forsvant under Solskjær etter at baskeren ikke signerte ny kontrakt med klubben.

Fredag 8. mai


IFAB godkjenner fem innbyttere

The International Football Association Board (IFAB) har godkjent bruken av fem innbyttere. Avgjørelsen fra organisasjonen som styrer regelverket i fotballen, har blitt tatt for å hjelpe klubbene og spillerne som vil bli påført ekstra belastninger ved et tettere kmpprogram. 

Det vil imidlertid kun være tillat med tre stopp i spillet for å bytte for å unngå uthaling av tid.

IFAB har også godkjent at samtlige forbund kan sløyfe bruken av VAR om ønskelig.

Torsdag 7. mai


Norman Whiteside fyller 55 år

7. mai 1965 ble Norman Whiteside født, og de av dere med regneferdighetene på plass (eventuelt evnen til å lese overskrifter!) kan nok da komme frem til at Whiteside i dag fyller 55 år.

Gratulerer med dagen, Norm!

Apropos alder, så spesialiserte Whiteside seg på rekorder som handlet om å være tidenes yngste:

  • Norman Whiteside er den yngste som har scoret for Manchester United. Han var bare 17 år og 8 dager da han i sin andre kamp for klubben (den første fra start) scoret i 2-0-seieren hjemme mot Stoke City, 15. mai 1982.
  • Noen måneder senere ble han den yngste spilleren som noen gang har spilt i et VM-sluttspill da han spilte for Nord-Irland under Spania-VM i 1982 (17 år og 41 dager). Pelé hadde rekorden før Whiteside – og ingen har tatt den fra ham senere.
  • I 1983 ble han den yngste som hadde scoret i en ligacupfinale da han scoret i finalen mot Liverpool (utfallet av kampen trenger vi ikke å snakke om). Han er fortsatt den yngste som har scoret i en engelsk ligacupfinale, uansett klubb (17 år og 323 dager).
  • Nøyaktig to måneder senere scoret han i FA-cupfinalen også, da United vant omkampen mot Brighton med hele 4-0. Han er den yngste spilleren som har scoret i en FA-cupfinale, uansett klubb (18 år og 19 dager).

Aller best huskes han nok likevel uansett for scoringen som ga United seieren i FA-cupfinalen i 1985, da United med ti mann (etter Kevin Morans utvisning) klarte å senke ligamester Everton på Wembley.

Always look on the Whiteside of life.

MATCHVINNEREN: Norman Whiteside løfter troféet etter å ha avgjort den dramatiske FA-cupfinalen i 1985.

PS. Vi plasserte ham på 34. plass i vår kåring av tidenes største United-spillere.

Pogba savner fotballen

Paul Pogba har slått av en prat med motedesigner Stella McCartney, og der kom de blant annet også inn på fotball.

– Jeg savner virkelig fotballen. Jeg har vært skadet i mer enn fem måneder. Skikkelig skadet, så ingen fotball. Jeg har hatt gips, og har trent for meg selv i sannsynligvis sju måneder eller noe sånt, og akkurat da jeg skulle tilbake til banen så kom coronaproblemet, så vi måtte stoppe alt. Jeg har laget en liten fotballbane i huset mitt slik at jeg kan trene.

På spørsmål om hvordan han holder seg motivert, så sa franskmannen at skaden har gjort ham mer sulten.

– Jeg har mål, og jeg har vært skadet i sju-åtte måneder, så jeg er mer sulten. Jeg ønsker selvsagt å komme tilbake og gjøre det veldig godt. Jeg har mistet mange kamper, og jeg ønsker naturligvis å bli den beste. Så når jeg kommer tilbake ønsker jeg å bli den beste.

Onsdag 6. mai


Grønt lys for oppstart av Bundesliga

Den tyske Bundeligaen blir etter alt å dømme den første av de fem store europeiske ligaene som starter opp igjen etter at myndighetene onsdag ga grønt lys.

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel har underrettet de lokale styresmaktene av Bundesligaen kan starte opp andre halvdel av mai. De 36 klubbene i de to øverste divisjonene i Tyskland skal avholde et møte førstkommende torsdag der en dato for gjenopptakelsen av Bundesligaen skal fastsettes. 

Cantona har det fortsatt i seg – selvsagt

På denne dag i 2014: Wilsons store dag

De av oss som fulgte med på akademifotballen hadde gledet oss en stund til at James Wilson etter hvert skulle få sjansen for United, og Ryan Giggs ble mannen som ga han sjansen.

I det som skulle vise seg å bli Ryan Giggs’ aller siste kamp for United (og her kan en jo nevne den lille detaljen om at Ryan Giggs lenge het Ryan Wilson), så fikk Wilson sjansen for første gang – og for en måte å takke for tilliten på.

To mål ble det på debutanten, akkurat slik Marcus Rashford gjorde det mindre enn to år etterpå. Dessverre for Wilson klarte han ikke å følge opp på samme måte som Rashford, så debuten ble hans desidert største øyeblikk for United. Sykdom, skader og noen mislykkede låneopphold bidro til at Wilson aldri ble det vi hadde håpet at han kunne bli, og sist vår ble han frigitt. Etter noen måneder i Aberdeen (hvor han var på lån før han ble frigitt) ble Wilson i januar hentet til Salford City, klubben Class of ’92-gutta har investert i. Der debuterte han med, ganske riktig, to scoringer.

Wilson endte med 20 kamper og 4 scoringer for Manchester United. Utenom Hull-kampen scoret han mot QPR og Cambridge United.

Her er det første målet Wilson scoret i debuten for United: 

Tirsdag 5. mai


På denne dag i 2009: Champions League-semifinaletriumfen mot Arsenal

5. mai 2009 skulle United møte Arsenal på bortebane i den andre Champions League-semifinalen.

John O’Shea, av alle, hadde gitt United et bra utgangspunkt med kampens eneste mål i Old Trafford-oppgjøret, og nå måtte det hele fullføres på Emirates Stadium.

Som ved flere andre semifinaler mellom United og Arsenal, så endte det i United-triumf.

Først skaffet Park Ji-Sung United det viktige bortemålet etter bare noen minutter spilt, og noen minutter senere doblet Cristiano Ronaldo ledelsen med et fantastisk frispark.

I andreomgangen satte samme mann inn 3-0 for United etter en glimrende kontring (se i videoen under), og United kvalifiserte seg for Champions League-finalen selv om Robin van Persie reduserte på straffespark for Arsenal etter situasjonen hvor Darren Fletcher ble utvist, og gikk glipp av finalen – en stor skuffelse siden han var i veldig god form, og var en av våre viktigste spillere.

Se Uniteds herlige kontringsmål:

Hamilton tilbake i United

Ethan Hamiltons lånekontrakt med Bolton er over, skriver The Bolton News, og det er usikkert om Trotters kommer til å hente tilbake de spillerne de hadde på lån hvis sesongen skulle ende opp med å fortsette også på det nivået.

Mandag 4. mai


Stoney kan bli årets manager hos BBC

Kvinnelagets manager, Casey Stoney, er blant de nominerte til tittelen årets manager i den engelske superligaen, en kåring som gjennomføres av BBC.

United lå på 4. plass i ligaen etter opprykket sesongen før da coronaviruset stanset fotballen. De røk knepent ut av ligacupen og FA-cupen etter ettmålstap mot topplagene Chelsea (ligacupen, 0-1) og City (FA-cupen, 2-3).

Har du en bruker hos BBC kan du stemme både på Stoney – og mange andre kategorier her.