– Scott blir bedre i hver treningsøkt, og for hver kamp han spiller

Fredag holdt United-assistent Mike Phelan en spørsmål/svar-seanse på Twitter-kontoen til Manchester Football Association, der han svarte på en rekke spørsmål om United og egen karriere som spiller og trener.

Her kan dere se noe av det han svarte.

Om United-spillere:

En av flere positive ting denne sesongen hittil, er hvordan flere av United-talentene fra akademiet har fått sjanser, og har vokst som spillere.

En av innsenderne ville vite hvem Phelan mener er den mest talentfulle unggutten i klubben – utenom Greenwood!

– Vi er utrolig stolte av akademiet vårt, og i løpet av de siste 18 månedene har det blitt flere sjanser for unggutta enn på lenge.

– Brandon skiller seg ut – han har blomstret raskt inn i rollen som førstelagsspiller.

SJEFEN OG WILLIAMS: Brandon Williams står nå med 28 A-lagskamper. Det var det nok få som ville spådd før sesongen.

En spiller som er noen år eldre enn Williams, men som også er en akademigutt som har tatt store steg det siste året, er Scott McTominay.

– Scott blir bedre i hver treningsøkt, og for hver kamp han spiller. Han har en arbeidsmoral [som sørger for at han] blir bedre for hver dag, og til å bli en stor fotballspiller.

2019/20-sesongen er allerede, til tross for flere skader og en sesong som foreløpig har blitt stoppet av coronaviruset, den sesongen McTominay har spilt mest i, og med sine fem scoringer må han i tillegg sies å ha tatt en del steg der også.

GLADGUTT: Scott McTominay, her etter å ha punktert kampen like før slutt mot Manchester City.

Om formasjoner:

Phelan ble spurt om hva som ville vært hans formasjon om han fikk bygge sin ideelle stall, og hvilken kamp som best har vist frem spillestilen Phelan håper at laget etter hvert kan vise på jevnlig basis.

– Jeg liker en 3-4-3-formasjon, som er uvanlig i fotballen for øyeblikket. Men 4-3-3-formasjonen vi bruker for øyeblikket [han snakker altså om Bruno Fernandes som en del av en treer, tilsynelatende, red.anm.] passer oss ganske godt, ut fra spillerne vi har i klubben. Trenere må alltid være fleksible for å forstå et system – og vite når en må endre det.

– Kampene hvor vi har skiftet til en 3-5-2-formasjon har vist vår fleksibilitet. I kampen borte mot Chelsea [da United vant 2-0 på Stamford Bridge] så ønsket vi to spisser, men uten å spille i en 4-4-2-formasjon.

SLO CHELSEA: Anthony Martial og Daniel James spilte på topp mot Chelsea, og førstnevnte headet United i ledelsen.

Om dagens United:

Phelan ga uttrykk for at han var overrasket da han ble spurt om å komme tilbake til Manchester United, og at han ble emosjonell, og United-assistenten ble også spurt om hva som har imponert ham mest siden han kom tilbake.

– Jeg tror det som har imponert meg mest er samlingen av folk som ønsker å gjøre det bedre igjen. Plutselig har folk funnet noe å smile av igjen – det er en generelt oppløftende følelse, og følelse av velvilje, i og rundt klubben.

– For å fortsette [med nåværende momentum, etter elleve kamper uten tap] må vi tro på at det vi gjør er riktig. Ingen vet hvordan den nåværende situasjonen vil utfolde seg, men vi håper at det vi har bygd vil være et godt startpunkt for fremtiden vår. 

Mike Phelan har jobbet som assistent for både Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær, og en innsender ville høre om Phelan ser noe Sir Alex-aktig i Solskjær.

– Han gir spillerne frihet til å uttrykke seg selv. Han ønsker at spillerne på banen skal kose seg, og uttrykke seg – akkurat slik Sir Alex gjorde.

Ikke overraskende ble Phelan også spurt om hvilke posisjoner United ønsker å forsterke seg i i det neste overgangsvinduet, og omtrent like lite overraskende var det vel at Phelan ikke svarte helt konkret på akkurat det spørsmålet.

– Manchester United prøver alltid å finne de riktige spillerne til å forbedre og styrke stallen.

VIL STYRKE STALLEN: Mike Phelan, her sammen med Ole Gunnar Solskjær.

Diverse andre svar:

Til slutt sender vi ut noen av svarene Phelan ellers ga, som vi ikke har nevnt over, uten noen ytterligere forklaring: