– Savner ikke United

Darron Gibson har funnet seg svært godt til rette i sin nye klubb.

Midtbanespilleren har gjort sakene sine bra de første månedene i Everton, og de £500.000 the Toffees brukte for å hente iren ser allerede ut som godt anvendte penger. Lørdag står Liverpool på motsatt side i semifinalen i FA-cupen, et oppgjør Gibson er klar til etter å ha fått hvile i midtuka. Det er ikke akkurat slik han var vant til fra United.

– Det var annerledes å bli hvilt mot Sunderland, men det var fint å vite at man ble spart til storkampen. Det er komplett motsatt av slik det var i Manchester United, sier han til Liverpool Daily Post.

– Jeg er i et bedre humør nå. Det er godt å vite at man mest sannsynlig spiller hver uke, og jeg nyter det bare. I United kom jeg til det stadiet at jeg var lei. Jeg måtte forsvinne og spille fotball.

– Som fotballspiller ønsker man å spille fotball, og jeg spilte ikke så mye som jeg ville i United. Det betød at jeg måtte se meg om etter et nytt sted og David Moyes var den som ga meg sjansen.

Gibson har en helt fantastisk statistikk – han har nemlig ikke tapt en Premier League-kamp på over to år. Riktignok spilte han sjeldent storkampene i United, men i Everton har han fortsatt den etter hvert lange rekken.

– Jeg savner egentlig ikke noe med United. Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente da jeg dro, siden jeg hadde vært der siden jeg var 15. Men nå nyter jeg fotballen. Det er en fantastisk klubb.

Både David Moyes og Sir Alex Ferguson, Gibsons managere opp gjennom karrieren, er skotter, men midtbanespilleren forteller at der stopper likheten mellom kollegene.

– De er komplett forskjellige. Moyes ønsker å gjøre alt selv, mens da jeg var i Manchester United pleide Sir Alex å la trenerne ta mesteparten av arbeidet. Han ledet lagmøtene og bestemte taktikken, men på treningsfeltet var det trenerne som gjorde arbeidet.

Søndag om én uke får Old Trafford-publikummet et gjensyn med Darron Gibson. Da gjester nemlig Everton Drømmenes teater.