Ryktesaker, uke 3

Agent aviser Mourinho-ryktene.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. januar:

10.25: Ser du ett ryktehakk ned, skrev vi om det påståtte seks sider lange «frierbrevet» Jose Mourinho skal ha skrevet til United, i håp om å lande jobben som Van Gaals arvtaker. Nå har The Guardian snakket med Mourinhos superagent, Jorge Mendes, som omtaler det hele som «latterlig» og gjør det han kan for å avvise det. Les saken her.

Lørdag 23. januar:

23.05: Ifølge Miguel Delaney, som i dette tilfellet skriver for The Independent, har tidligere Chelsea-sjef Jose Mourinho sendt et seks-siders langt brev til Manchester United-ledelsen i håp om å friste dem til å ansette portugiseren.

Her beskriver han, ifølge den irske journalister, sine detaljerte planer og ambisjoner med klubben.

Hvorhvidt dette stemmer er ennå usikker. Undertegnede er svært tvilsom, da det ikke er noen som helst form for bevis fremlagt. Les saken her.

08.25: Dagens mest konkrete rykte hittil er nok det om at United nærmer seg signeringen av Renato Sanches etter samtaler med Benfica i London på fredag. Stortalentet har en utkjøpsklausul på £60 millioner, skriver Daily Mail (artikkelforfatter Simon Jones er vanligvis mer treffsikker på andre type saker, for eksempel om spillere til akademiet), men det skal være ventet at halvparten (pluss opsjoner) vil være nok til å få tilslaget.

United ønsker å hente spilleren nå, heller enn å vente til sommeren, fordi klubben ønsker å unngå en budkrig med andre storklubber.

08.19: Skadetrøbbel for backene gjør at Louis van Gaal ønsker å hente Ryan Bertrand til klubben. Det snakkes om et bud på i overkant av £20 millioner. Det må uansett påpekes at det er Daily Star som hevder dette, en avis som har et heller frynsete rykte.

08.18: Både United og City ønsker å hente Neymar til klubben, ifølge ikke alltid spesielt pålitelige Tancredi Palmeri.

Fredag 22. januar:

10.50: Ian McCartney, forfatter av en rekke United-bøker, tror det er tåkelegging når United briefer journalister om at de tror Pep Guardiola ender i City. Han tror i stedet at United og Guardiola er enige om en avtale.

10.10: – Vi får se hva som skjer i fremtiden. Mer kan jeg ikke si, er noe av det Robert Lewandowskis agent sier da han får spørsmål om hvor spissen spiller neste sesong. Les svarene han ga til L’Equipe her.

09.30: – Feil om møte med Pep, mener Guillem Balague. Les saken her.

09.00: Victor Valdes skal ha inngått en muntlig avtale med Standard Liege om et utlån dit ut sesongen. Det er ventet at han gjennomfører legesjekken i Belgia søndag.

08.15: Transfernekt eller ikke for Van Gaal nå (se 07.40) – United planlegger uansett stort, skriver The Telegraph. Det handler om 45 millioner pund for John Stones og 100 millioner for Gareth Bale, ifølge avisa. Avtalene ønskes på plass i løpet av 2016. Bales representanter skal være rasende over at detaljene fra Bales avtale med Real er lekket.

07.50: United skal ha gitt prøvespill til den polske 15-åringen Bartosz Mrozek, skriver Daily Express, som siterer den polske kilden Przeglad Sportowy. Mrozek er en 15 år gammel keeper fra Lech Poznan.

07.45: Uniteds interesse for Felipe Anderson skal ha minsket, dette basert på spillerens form og Lazios priskrav, skriver Bleacher Report.

07.40: United kommer ikke til å kjøpe dyrt i januar, skriver The Mirror. Årsaken er usikkerheten rundt om Louis van Gaal kommer til å lede laget etter sommeren. Derfor vil ikke klubbledelsen betale dyrt for spillere som den nye manageren kanskje ikke vil ha.

00.01: The Mirror melder at United benekter å ha møtt Pep Guardiola, slik journalisten i France Football meldte torsdag kveld.  Les saken her. Guardiolas leir skal også ha benektet at møtet skal ha funnet sted, skriver journalist Ian Herbert. Så, da handler det om hvem man stoler mest på…de ville nok aldri sagt: «Jo da, vi møttes vi» uansett…

 

Torsdag 21. januar:

21.45: Manchester United skal ha vært i møte med Pep Guardiola, melder journalist Thierry Marchand i France Football, ifølge L’Equipe. Møtet skal ha funnet sted på Hotell Bristol sentralt i Paris, skrives det. Det er all info. United.no vet ingenting om den nevnte journalisten, men interessante opplysninger er det siden det uoffisielt fra United-hold er blitt sagt at de tror at Guardiola har valgt City. Tyder dette på noe annet….? Fra før av er det kjent at Guardiola forlater Bayern München til sommeren, og at han har uttalt at han gjerne drar til Premier League. Her kan du lese saken fra L’Equipe.

15.20: Manchester Uniteds eventuelle jakt på Gareth Bale kan ha fått et kraftig skudd for baugen. Kontrakten mellom Tottenham og Real Madrid skal ha lekket ut og der viser det seg at Tottenham har sikret seg førsteretten på å kjøpe Bale dersom han forlater Madrid til fordel for Premier League igjen. Om Tottenham har råd til å hente ham med en storstilt stadionutbygging rundt hjørnet er en annen sak…

08.00: Nemanja Vidic kan være på vei tilbake til Premier League, men Old Trafford blir ikke hans nye hjemmebane om så skjer. Bunnlaget Aston Villa skal nemlig ha fått muligheten til å hente den tidligere United-kapteinen gratis ettersom han har blitt fristilt av Inter.

07.50: Den belgiske klubben Standard Liege skal være interessert i å hente Victor Valdes på lån resten av sesongen, melder Daily Mail. Dermed kan den meritterte sisteskansens mareritt av et opphold på Old Trafford omsider gå mot slutten. Det har vært en isfront mellom Van Gaal og Valdes siden i sommer da Valdes skal ha nektet å spille U21-kamp og Van Gaal svarte med å vrake ham fra USA -touren. Valdes sin kontrakt med United går ut i juni.

Onsdag 20. januar:

21.05: Manchester United skal være nær en avtale for Benficas stjerneskudd Renato Sanches. Den portugisiske avisen Diario Noticias som har sitt hovedsete i hovedstaden Lisboa, melder at Sanches kan slutte seg til United i sommer, men at det er usikkert om klubben vil innfri utkjøpsklausulen på hele 61,5 millioner pund. 

20.25: Manchester United har forhørt seg om mulighetene til å hente Edinson Cavani. Det melder ESPN som viser til at de har fått bekreftet opplysningene av «sentrale kilder». Det er ikke nevnt hverken overgangssummer eller om PSG vil la Cavani gå.

20.15: Bayern Münchens målmaskin Robert Lewandowski er ikke interessert i å dra til Premier League. Den polske stjernespissen har følgende å si om interessen fra England: Engelske klubber har mye penger å bruke, men de har alltid hatt mye penger og Bayern har alltid konkurrert. Det er ikke en eneste klubb i England som brått vil ta igjen Bayern bare fordi de plutselig har fått mye penger. Bayerns ærespresident Franz Beckenbauer antyder også i dag at dersom Lewandowski skal forlate Allianz Arena er Real Madrid trolig den mest aktuelle klubben.

15.50: Corinthian-spiss Alexandre Pato skal i forrige overgangsvindu bare ha vært en hårsbredd fra å bli United-spiller, men nå ser det ut til at den tidligere Milan-spilleren isteden havner på Stamford Bridge.
I alle fall melder nå ESPN Brasil at Pato og Chelsea har kommet til muntlig enighet om alle detaljer. Bare underskriften mangler.

14.50: Selv om AC Milan for noen uker siden fikk avslag på sin søknad om å få låne Marouane Fellaini, skal San Siro-klubben fortsatt være interessert i den høyreiste belgieren.
Sky Italia hevder til og med at Milans adm.dir. Adriano Galliani denne uken skal i møte med Fellainis agent, Luciano D’Onofrio for å diskutere en overgang. Selv skal spilleren foretrekke en låneavtale som strekker seg ut sesongen.

14.35: En av Louis van Gaals nærmeste medarbeidere på Old Trafford, mannen som har ansvaret for å kartlegge Uniteds motstandere, Marcel Bout, ivrer etter sigende for å hente Lazio-spiss Felipe Anderson til Old Trafford. Ifølge 101 Great Goals melder det italienske nettstedet Calciomercato at den 53 år gamle nederlenderen presser på for å få til en avtale med Serie A-klubben.

08.30: Italienske Tuttosport nevner Manchester United og Arsenal som interesserte i Juventus-spissen Álvaro Morata, og hevder at en eventuell kjøper må være beredt til å hoste opp €80 millioner (£61.2 mill.). Les mer hos Sport Witness.

08.20: At Everton gjerne vil beholde Romelu Lukaku forstår vi godt. Derfor skal klubben ifølge The Sun (krever innlogging) ha hengt en prislapp pålydende £65 millioner rundt halsen på den 22 år gamle belgieren. Håpet er naturligvis at en slik sum vil skremme bort Manchester United og flere andre interesserte toppklubber, deriblant Real Madrid og Paris Saint-Germain.
Selv ønsker spilleren seg Champions League-fotball, noe han neppe vil oppleve i Everton med det første, så da får vi bare krysse fingrene for at Manchester United sørger for å befinne seg blant Topp 4 når sesongen avsluttes.

07.50: The Mirror skriver i dag at Louis van Gaals vurderer å trekke seg ved sesongslutt, altså et år før kontrakten hans utløper.
Det vises til «hollandske kilder» som hevder at managerens nærmeste bekymres stadig mer over effekten det voldsomme presset har på 64-åringen.
Dersom Van Gaal virkelig velger å trekke seg, mener avisen at den ledige jobben ikke vil bli tilbudt Ryan Giggs, men derimot Jose Mourinho. Her er saken.

Tirsdag 19. januar:

21.30: Flere medier, deriblant Manchester Evening News, melder at United har gitt den 16 år gamle Livingston-spissen Matthew Knox sjansen til en ukes prøvespill på Aon Training Complex.
Den unge skotten ble Livingstons yngste spiller noensinne da han fikk sin førstelagsdebut i 4-1-seieren over St. Mirren på 2. juledag.
Knox har allerede fått prøve seg i Everton, Liverpool og Tottenham, men han vurderes også av Chelsea.


17.00: Manchester Evening News viser til «rapporter i Tyskland», hvor det fremgår at Schalke 04 har Marcos Rojo øverst på listen over spillere som eventuelt kan erstatte klubbens skadde kaptein Benedikt Howedes.

12.00: Edinson Cavani er tilbake på ryktebørsen med jevne mellomrom. Holdningene hans skal ikke spre hygge i Paris, hevdes det, og det rapporteres fra italienske Corriere dello Sport at United (og andre) er interessert. Tidligere er det blitt hevdet at United fikk nei på en Cavani-henvendelse i desember, men hvem vet svaret ville blitt om et nytt forsøk ble gjort nå, står det…Prisen skal være 30-40 millioner euro for spissen som fyller 29 i februar.

08.40: Ikke helt nytt – eller veldig overraskende – og kanskje bare feil siden det er snakk om Daily Star, men fotballjournalisten der, Jeremy Cross, skriver at David de Gea skal ha forsikret United om at han ikke reiser noe sted denne måneden.

07.40: Kasper Schmeichel (29) skal være utpekt som David de Geas erstatter på Old Trafford, om David de Gea forsvinner, skriver The Suns Martin Lipton i en såkalt eksklusiv sak. Det skal være Ryan Giggs som presser på for Schmeichel junior i stedet for Inters Samir Handanovic.

07.30: Ingen spiller, men en trener på morrakvisten. Tottenhams John McDermott, som United skulle ha utpekt som sentral i reorganiseringen av Uniteds ungdomsavdeling, skal ha fortalt United at han ikke er interessert i jobben. Det skriver The Times. Han vil heller fortsette med Mauricio Pochettino i Tottenham. McDermott har vært sentral i blant annet utviklingen av Harry Kane.

Mandag 18. januar:

20.15: MEN viser også til spanske rapporter når de skriver at United forbereder et £65-millioners bud på James Rodriguez. Colombianeren skal visstnok ønske seg bort fra «Los Blancos».

20.05: Nå melder lokalavisen Manchester Evening News at United er interesserte i den 18 år gamle portugiseren Renato Sanches. Ifølge Daily Mail skal unggutten, som kan spille både sentral midtbane og venstrekant, ha en utkjøpsklausul på svimlende £58,8 millioner – uten at det skremmer bort United.

09.50: Manchester Evening News melder om rapporter som linker United til PSGs Ezequiel Lavezzi. Den 30 år gamle argentineren er inne i sitt siste kontraktsår med franskmennene.
Det antas at United nå prøver å komme frem til en løsning som passer alle parter, og at £16.1 millioner vil være nok til å sikre seg spilleren. Lavezzi skal visstnok også interessere Arsenal og Tottenham.

08.00: Det er en veldig stille ryktemorgen, men Goal.com videreformidler i det minste en sak hos Don Balon om at Manchester United skal være klare til å snappe Paris Saint-Germains Adrien Rabiot fra like under nesen på Arsene Wenger.
Den 20 år gamle midtbanespilleren skal lenge ha vært et mål for Arsenal-manageren, men United påstås å være villige til å tilby ham en mer lukrativ kontrakt enn londonerne. Rabiot skal også ha fått forsikringer om at han vil bli en nøkkelspiller dersom han velger å dra til Old Trafford.